reklama
u mnie jeszcze tydzien temu bylo ok.
Teraz juz w spodniach ciasno sie robi, nie dopinam sie, choc brzuszka nie widac niby (bynajmniej ciazowego brak- tluszczykowy jak byl tak jest) i waga ciagle ta sama. Ja mam rozmiar 42.
Teraz juz w spodniach ciasno sie robi, nie dopinam sie, choc brzuszka nie widac niby (bynajmniej ciazowego brak- tluszczykowy jak byl tak jest) i waga ciagle ta sama. Ja mam rozmiar 42.
no ja od 4 tygodnia ciazy miałam wrażliwy brzuch bo było mi niedobrze i kupiłam spodnie ciążowe luźne i w sumie spisują się bo dostosowują do aktualnego brzuszka chociaz bardziej mam opuchnięty brzusio niż wydęty póki co chodze jeszcze w jeansach ale rozpiętych
Aestima
Fanka BB :)
Dziewczyny, chciałam jeszcze na chwilkę powrócić do tematu malin.
"To napar z lisci malin jest niebezpieczny, bo wywołuje skurcze, ale nie same owoce. Na nich oparty jest skład nie jednego preparatu dla ciężarnych, np. *spam* ma w sobie duzo malin a jest zalecany przez instytut matki i dziecka"
Czyli spokojnie sobie możemy wcinać wszelkie przetwory malinkowe Uważajcie tylko na kupne herbaty malinowe- niektóre są z liści a nie owocu malin. Wtedy lepiej nie przesadzać z ich ilością, za to ponoć tydzien, dwa przed porodem warto takie pić
"To napar z lisci malin jest niebezpieczny, bo wywołuje skurcze, ale nie same owoce. Na nich oparty jest skład nie jednego preparatu dla ciężarnych, np. *spam* ma w sobie duzo malin a jest zalecany przez instytut matki i dziecka"
Czyli spokojnie sobie możemy wcinać wszelkie przetwory malinkowe Uważajcie tylko na kupne herbaty malinowe- niektóre są z liści a nie owocu malin. Wtedy lepiej nie przesadzać z ich ilością, za to ponoć tydzien, dwa przed porodem warto takie pić
traschka
Mama Marysi
Ironia ja mam rozmiar 40/42 i od trzech tygodni nie wchodze w żadne spodnie poza ciążowymi. Dziewczyny pisały, że na tym etapie to nie jest brzuszek ciążowy tylko zapchane jelita, tłuszczyk itp... tylko że ja prawie nic nie jem, w połowę z tego i tak wymiotuję więc nie wiem skąd ten brzuch.
traschka
Mama Marysi
a mozliwe
no no mogą być wzdęcia i ogólnie przy mdłościach ja mam taki bardziej obolały i opuchnięty ten brzusio...jak go dotykam to mam odruch wymiotny ale dziś się póki co trzymam i nie idę do toalety bo od razu lecę wymiotować oj...w złą godzinę to powiedziałam...lecą przywitać się z wodniczkiem
reklama
tylko że ja prawie nic nie jem, w połowę z tego i tak wymiotuję więc nie wiem skąd ten brzuch.
W kilku miejscach przeczytałam, że powiększenie brzucha to normalna sprawa w 8-12 tc. Jasne, że jedne mogą mieć to wcześniej, inne później - ale o tym juz wielokrotnie tu wspominano Oczywiście nie chodzi tu o powiększającą się macicę, ale chyba hormony jakos tak na nas działają [poza wzdęciami, zaparciami itd.]