reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

Shalimar, nie martw się- mój jest jeszcze większy:)) No ale mój nigdy nie był płaski... Wzdęć nie mam, nie obżeram się, więc nie wiem czemu aż tak rośnie...Ale podoba mi się taki:)

reklama
ja w sumie o dziwo jestem spokojna jesli chodzi o wage tzn.nie przejmuje sie tym. zreszta tak napradwe do tej pory nie bylo mowy o zdrowym odzywianiu bo mdlosci spawialy ze tylko pieczywo mi podchodzilo albo jadlam rzeczy niekoniecznie zdrowe i niskokaloryczne ale takie, ktore mi smakowaly i pogodzilam sie z tym. przeciez nie mialam na to wplywu. mysle ze jak przejde 12 tydz, mdlosci ustapia bedzie mozna troche lepiej sie odzywiac. zreszta dzidzia jest najwazniejsza a kilogramy zawsze mozna zrzucic:)

Ja w tamtej ciąży szalałam po prostu ze zdrowym odżywianiem, a teraz wrzuciłam na luz i odżywiam się tak jak przed ciążą. Chyba nie jest tak źle, bo moje dieta jest chyba raczej zdrowa- dużo warzyw i owoców. Jedyny minus to słodycze... W tej ciąży zupełnie mnie odrzuciło od jajek i czasem mam dziwaczne zachcianki na nieosiągalne rzeczy- np. już od kilku tygodni "chodzą za mną" ... czereśnie:) I skąd mam biedna je wytrzasnąć??

Aestima, nie wiem ile w tym prawdy ale moja mama kilka razy mówiła, że w ciąży nie wolno jeść wisni i czereśni. Chodzi o jakieś bakterie w pestkach czy cos takiego... Ale ja nie wiem czy to prawda :)

to w takim razie dobrze, że teraz nie ma sezonu na czereśnie. Moja babcia zabroniła mi jeść z kolei maliny- ponoć powodują skurcze i działają poronnie. Ja wyczytałam, że tylko liście malin mają takie działanie, ale oczywiście profilaktycznie sok z malin odstawiłam i wszystkie przetwory malinowe wcina mąż. taki ze mnie głupek:)

o rany... ja z malin nie zrezygnuje. Poranny koktajl z maślanki i mrożonych malin to jedna z niewielu rzeczy które jestem w stanie przełknąć. Grunt to nie popadać w paranoję, jeśli wszystko jest w porządku to myślę, że spokojnie mozemy sobie pozwolić na odrobinę wszystkiego.

czesc dziewczyny ;)

tak fajnie piszecie o brzuszkach, że ja tez chętnie coś napiszę :) u mnie to dopiero 6 tydz., i póki co "wywaliło" mi brzuch od pępka w dół- też tak macie?? mój mąż się śmieje, że wyglądam przynajmniej na 4 m-c..... ;/
aaa czy to normalne- mi piersi wcale nie urosły- pobolewają trochę i jakby były trochę twardsze- ale urosnąć skubane nie chcą :)

czesc dziewczyny ;)

tak fajnie piszecie o brzuszkach, że ja tez chętnie coś napiszę :) u mnie to dopiero 6 tydz., i póki co "wywaliło" mi brzuch od pępka w dół- też tak macie?? mój mąż się śmieje, że wyglądam przynajmniej na 4 m-c..... ;/
aaa czy to normalne- mi piersi wcale nie urosły- pobolewają trochę i jakby były trochę twardsze- ale urosnąć skubane nie chcą :)

Piersi nie muszą Ci rosnąć od razu - mogą zacząć rosnąć później, a możesz też nie zauważyć wielkiej zmiany. Każda z nas ma inaczej :)
Tak samo z brzuszkami - pisałam wcześniej, że ja mam wielki, ale od gazów ;)

Jeśli chodzi o maliny i sok z malin, to lekarka mi polecała jako jeden z domowych sposobów na przeziębienie. Nie zamierzam zrezygnować z nich, robię ciasta z malinami, sok z malin, z koktajlem się wstrzymuję, bo od nabiału mi niedobrze.

reklama
mi trochę brzuszek dolny się podniósł do góry :) ale ja mam rozmiar 42-44 i brzuszek zawsze miałam więc nie wiem kiedy będzie widać wyraźnie ciążę? Czy ktoś w tym rozmiarze lub większym może podzielić się informacją, kiedy wreszcie będzie go widać :-) w nocy powoli źle mi się śpi bo mam wrażenie, że trochę się gniecie jak leżę na boku i mi wtedy nie da spać... :)