reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

reklama
Piękne brzuszki dziewczyny :-)
U mnie tak szybko nie wyskoczy, bo mam trochę nadwagi. Startuję z wagą 64 przy wzroście 157 :-(
Ae przez te mdłości i tak mam 2 kg na minusie. Postaram się tego tak szybko nie nadrobić :-)

a ja prawie w połowie 10 tygodnia i nic nie widać. Na wadze poleciałam przez nudności i jadłowstręt, tylko jak dotknę brzucha to da się taką kulkę twardą wyczuć :)

a ja prawie w połowie 10 tygodnia i nic nie widać. Na wadze poleciałam przez nudności i jadłowstręt, tylko jak dotknę brzucha to da się taką kulkę twardą wyczuć :)

jeny, zazdroszczę

ja juz mam brzuch jak w 5 miesiacu

ale mysle ze jak narazie to tylko tłuszcz :-/

na wage nawet nie wchodze. czuje sie tak grubo, ze nie mam ochoty nigdzie wychodzic

Shalimar zastanawiałysmy sie co sie z Toba dzieje.
Powiedz skad taki brzuch????:szok::szok::szok:
ja zaraz kolejne dolki zaliczac bede bo u mnie nic a nic nie widac:-:)-:)-(.
Nie to zebym odrazu chciala brzuchata chodzic,ale kazdy powod do dolka jest dobry:eek:

Na tym etapie ciąży to nie jest brzuch ciążowy, nasze macice są u niektórych ( zwłaszcza pierworódek) tuż nad kością łonową więc są jeszcze maciupkie. Ja w pierwszej ciąży startowałamz dużą niedowagą ( 170/46) i dokładnie widziałam jak ten brzuszek a raczej macica rośnie. Dopiero w 20 tygodniu miałam minimalne zaokrąglenie, minimalne. W ciąży natomiast już od pierwszych tygodni jest tak, że : zaparcia, duży obiad, jakakolwiek treść przewodu pokarmowego wypycha brzuch do przodu bo mimo że macica mała, to jednak większa i te narządy szukają dla siebie miejsca. Ja też teraz miewam taki brzuch jak niektóre z Was ale to nie jest macica:(
Oczywiście różnie to bywa u każdej, ale niewątpliwie brzuszek ciążowy to tylko i wyłącznie powiększająca się macica. W 12 tygodniu osiąga etap tuż nad wzgórkiem, w 16 w połowie miedzy pępkiem a łonem, w 20 do pępka.I mi np do 20 tylko rosła wzwyż, nic w przód:( Teraz chciałabym szybciej mieć tego brzucha.

woow :-D bruszek super, niema sie czego wstydzic !! :-)

i nie znam sie ale nie wydaje mi sie ze to nie jest ciązowy brzuch.. shalimar była bardzo szczupła stąd szybko te efekty :)

mi waga znowu poleciała w dół ;) maleństwo robi z mamy laskę ;) ale ja naprawdę mam z czego jeszcze spaść ;) startowałam z wagą 91,5 przy wzroście 170 :) Może uda się setki nie przebić ;)

reklama
Dopiero Antar poruszyła temat, który chciałam ja poruszyć. Cóż, ja też mam brzuszek - tyle, że kiedy pozwolę sobie na salwę bąków, zmniejsza się ;) Mam okropne wzdęcia. Ale fajnie jest mieć brzuszek :D Na początek chociaż taki ;)