reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

reklama
Wróciliśmy jakąś godzine temu.
Potrzebuję troche czasu, żeby opracować wszystkie nowe wiadomości i ogarnąć domową rzeczywistość.
To był nasz dotychczas najtrudniejszy turnus.
Po przyjeździe zmierzyłam Franiowi temperaturę - 39,5.
Niemal cały miesiąc bez antybola wytrzymał.. Ryzyko turnusowe:(

Tak na szybko:
Franiowi trzeba DOBREJ terapii SI. Nie wiem co z tym fantem zrobić..nie wiem skąd SI wziąć. Franula ma kompletnie zaburzoną percepcje przestrzeni.
Logopedycznie - wprowadzmy mu gesty wizualizacyjne. mam nadzieję, że pomoga nam w komunikacji.
Kupiłam Franiowi 2 gryzaki do treningu gryzienia, przy okazji normalizujące napiecie w jamie usnej, 1 odwrażliwiający. W wolnej chwili wrzuce tu zdjęcie tych cudeniek.
I to chyba wszystko tak n a szybko.
Jestem tak zmęczona jakbym pole przeorała.

Ostatnia edycja:
Witajcie kochani! odpocznicie i nabierzcie sil...a franula niech wraca do zdrówka ale sie mały napracował....mamofraniu nie doradze o terapi SI bo jeszcze nic o tym nie wiem... ale mysle ze diewczyny pomogą.

Dzieki Melanie.
O SI to ja wiem dużo, problem w tym, że u nas nie ma SI. Nie mam juz siły jeździc z Franiem do Wrocławia i na terapie słuchu i na SI. Ile to dziecko wytrzyma? To 2-2,5 godz jazdy w jedna stronę..

Aguś miejmy nadzieję, że Franula szybko sobie z gorączką poradzi. Jeżeli chodzi o terapię SI, to znając Ciebie, jak wszystko na spokojnie przetrawisz i sobie poukładasz, na pewno znajdziesz jakieś wyjście i to najlepsze dla Frania. Trzymam mocno kciuki za wszystko.

Dla Franuli powitalne uściski i niech nam Krasnal szybciuteńko zdrowieje

reklama
Dzieki Melanie.
O SI to ja wiem dużo, problem w tym, że u nas nie ma SI. Nie mam juz siły jeździc z Franiem do Wrocławia i na terapie słuchu i na SI. Ile to dziecko wytrzyma? To 2-2,5 godz jazdy w jedna stronę..
Aguś siły dla Ciebie i zdrówka dla Franulka.
Podstawowe ćwiczenia SI to możesz z nim sama w domu robić tak ja z młodym .
Problem ,żebyś znalazła kogoś takiego kto się podzieli własną wiedzą z Tobą i będzie chciał na takich zasadach jak ja współpracować .
Ja się spotykam raz w miesiącu teraz z terapeutą na zajęciach co prawda i wtedy dostaję od niego nowy pakiet ćwiczeń skorygowany od ostatniego razu.
Kuba idzie jak burza na tym ,a do tego nie jest tak mocno obciążony .
Młody doszedł do takiej perfekcji ,że siada na piłke rehabilitacyjną po turecku i tak na niej siedzi utrzymując równowagę ok.1 -2 min :szok::szok::szok::-):-):-)
Co jeszcze pół roku temu było niemozliwe ,bo nawet jak go sama podtrzymywałam to potrafił odjechać mi przez pół pokoju :-D:-D:-D:-D

Do góry