reklama
wiolunia82
Fanka BB :)
No to ładna podróż się Wam szykuje. Szczęśliwego i spokojnego dojazdu i przyjazdu, i samych pozytywnych wizyt
Agusia szerokiej drogi, trzymam kciuki za dobre wyniki. Dobrze, że Franiu ma się lepiej. Ja nie wiem jak Ty funkcjonujesz kobieto. Dopiero wróciłaś a już znowu w drogę. Ja już wysiadam, problem w tym, ze mam marne wsparcie. (ostatnio troche lepiej bo widac jakieś efekty terapii) Mówię Ł. co u Was, a on ma problem z tymi naszymi 50 km, które przemierzamy z Łucją nieustannie. Ciągle podczytuje co u Was, ale nie mam kiedy skrobnąć słówka. Praca i terapia Łucji=zameczenie potworne. Jak czytam o problemach SI Frania, to widze problemy Łucji, wiesz Koryna też stwierdziła, że ich problem jest podobny. Młoda ostatnio płacze na widok obcych ludzi, a jak widzi terapeutkę M, to łzy się leją rzęsiste. Nie wiem co z tym fantem zrobić...Nic nie jest stabilne, jak jest trochę lepiej to później dół totalny i nic do Luculki nie dociera. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo. Martwię się co będzie z ta nasza Łuculką, ale działam i będę walczyć o nią. Pierwszy sukces już mamy raczkujemy ślicznie, prawidłowo-to dzieki Tobie ciocia. Do chodzenia daleko... Łucja ma problem ze stopami, Franiu tez miał i brzydko stawał z tego co pamietam? Musimy kupić jednak butki, bo nasza rehabilitantka boi sie o kostki i mikrozwichnięcia. Maja się zginać w stawie skokowym, ale usztywniać w kostce i na boki. Szukam i szukam, albo sa zbyt sztywane, albo za mało usztywniają, mam już 3 pary i wszystkie to nie to...
Powiedz jak i na czym Franiu załapał -taki sam... Uczymy i kiepsko nam idzie. Ogólnie wielki problem z percepcja wzrokową i motoryka małą, koncentracją. Zastanawiam się czy aby Łucja dobrze widzi w tych okularach. A jak przeczytałam o twoich planach studiowania pedagogiki, jestem pierwsza w kolejce do takiego pedagoga jak TY!!! A blog musi wygrać!!!!
Powiedz jak i na czym Franiu załapał -taki sam... Uczymy i kiepsko nam idzie. Ogólnie wielki problem z percepcja wzrokową i motoryka małą, koncentracją. Zastanawiam się czy aby Łucja dobrze widzi w tych okularach. A jak przeczytałam o twoich planach studiowania pedagogiki, jestem pierwsza w kolejce do takiego pedagoga jak TY!!! A blog musi wygrać!!!!
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Sylwia kochana, jutro zadzwonie do Ciebie, oki?
Posłuchaj, 'taki sam' wałkowaliśmy chyba z rok czasu. Najlepiej idzie to na patyczakach i MEMO zabawki (widziałam ostatnio w tesco). Młody zaskoczył nagle w grudniu. Ze wszystkim: puzzlami, klockami, taki-sam. Doszło do tego, że nie mozna koło niego połozyc zadnego obrazka bo zaraz szuka gdzie jest taki sam Aaaaa, mamy jeszcze takie drewniane nakładanki, bez takiego dzyndzelka do chwytania, kupilam w czerwcu ub r gdy Franc jeszcze nie umiał ładnie chwytać pesetowo takie cięższe rzeczy, na drewnianym elemencie namalowana jest np lala i musi ja nalozyc na lalę. Wiesz o co mi chodzi?
Moge porobic fotki naszych "pomocy naukowych" i wstawić tu po powrocie z Wawy.
Koryna z p Benia staraja sie o dofinansowanie swoich warsztatów, ale potrzebują opinii od mam. napisz im. Chodzi im o to, żeby warsztaty były duuużo tańsze, żeby wiecej rodziców mogło sobie na nie pozwolić.
Jutro dryndnę
Spokojnej nocy
Posłuchaj, 'taki sam' wałkowaliśmy chyba z rok czasu. Najlepiej idzie to na patyczakach i MEMO zabawki (widziałam ostatnio w tesco). Młody zaskoczył nagle w grudniu. Ze wszystkim: puzzlami, klockami, taki-sam. Doszło do tego, że nie mozna koło niego połozyc zadnego obrazka bo zaraz szuka gdzie jest taki sam Aaaaa, mamy jeszcze takie drewniane nakładanki, bez takiego dzyndzelka do chwytania, kupilam w czerwcu ub r gdy Franc jeszcze nie umiał ładnie chwytać pesetowo takie cięższe rzeczy, na drewnianym elemencie namalowana jest np lala i musi ja nalozyc na lalę. Wiesz o co mi chodzi?
Moge porobic fotki naszych "pomocy naukowych" i wstawić tu po powrocie z Wawy.
Koryna z p Benia staraja sie o dofinansowanie swoich warsztatów, ale potrzebują opinii od mam. napisz im. Chodzi im o to, żeby warsztaty były duuużo tańsze, żeby wiecej rodziców mogło sobie na nie pozwolić.
Jutro dryndnę
Spokojnej nocy
kochana mamofrania! masz nieźle naładowane akumulatory skąd tyle pawera u ciebie ? tyle co wyjazd za wami a juz znowu wyjeżdzacie..wiem wiem potrzeba i trzeba ale sił na to tez ttrzeba! gratulacje i chetnie bede sie WAS radzic i konsultowac-.pozdrawiamy
AGATA777
życzę udanej podróży
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Wreszcie dojechaliśmy do domu.
Na dość długi czas dość mamy wyjazdów.
Kariotyp krasnala jest prawidłowy, wynik badania w kierunku wrodzonej głuchoty negatywny (czyli pozytywny). Poniewaz jednak kilka kwestii ciągle budzi wątpliwości lekarzy genetycy zdecydowali sie jeszcze na pobranie krwi w celu zrobienia badania "z najwyższej półki" wykazujacego b drobne uszkodzenia. Czas oczekiwania na wynik to min pół roku.
Naszej neurolog kilka spraw się nie podoba, powiedziała, ze naradzi sie z naszą dr Dorotą z kliniki pediatrii, ale na 99% Franio zostanie połozony w klinice neurologii na tygodniową obserwację i badania.
Muszę dziś napisać dla naszej neurolog szczegółowy opis zachować, które dr tak niepokoją i wysłać mailem. Napisze też maila z prośba o opinie logopedke i psychologa z PZG.
Juz mi jakoś trochę dołek po wczorajszym dniu przeszedł, trzeba się brac do roboty..
A na koniec prośba:
Na dość długi czas dość mamy wyjazdów.
Kariotyp krasnala jest prawidłowy, wynik badania w kierunku wrodzonej głuchoty negatywny (czyli pozytywny). Poniewaz jednak kilka kwestii ciągle budzi wątpliwości lekarzy genetycy zdecydowali sie jeszcze na pobranie krwi w celu zrobienia badania "z najwyższej półki" wykazujacego b drobne uszkodzenia. Czas oczekiwania na wynik to min pół roku.
Naszej neurolog kilka spraw się nie podoba, powiedziała, ze naradzi sie z naszą dr Dorotą z kliniki pediatrii, ale na 99% Franio zostanie połozony w klinice neurologii na tygodniową obserwację i badania.
Muszę dziś napisać dla naszej neurolog szczegółowy opis zachować, które dr tak niepokoją i wysłać mailem. Napisze też maila z prośba o opinie logopedke i psychologa z PZG.
Juz mi jakoś trochę dołek po wczorajszym dniu przeszedł, trzeba się brac do roboty..
A na koniec prośba:
Blog Frania jest już na 12 miejscu w konkursie Blog Roku 2011!
Do finału wchodzi tylko 10 blogów.
Głosowanie trwa do 7 lutego, do godz 12.
Żeby zagłosować na blog Frania trzeba wysłać sms na nr 7122 o treści A00207.
Z 1 telefonu można wysłac tylko 1 sms.
Cały dochód z smsów będzie przekazany na turnusy rehabilitacyjne dla niepełnosprawnych.
Będę bardzo Wam wdzięczna za głos na franiowy blog
Do finału wchodzi tylko 10 blogów.
Głosowanie trwa do 7 lutego, do godz 12.
Żeby zagłosować na blog Frania trzeba wysłać sms na nr 7122 o treści A00207.
Z 1 telefonu można wysłac tylko 1 sms.
Cały dochód z smsów będzie przekazany na turnusy rehabilitacyjne dla niepełnosprawnych.
Będę bardzo Wam wdzięczna za głos na franiowy blog
Ostatnia edycja:
asso
Mama Kacpra i Bartosza
Aguś załatwione z wszystkich możliwych telefonów domu (5 szt) poszłooooooooooooooooooooo
Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!
Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!
sylwetka74
Ja tez już wykorzystałam wszystkie możliwości,co prawda tylko 3, ale cały czas rozsyłam wici
reklama
AGATA777
Super,że ze słuchem wszystko dobrze.