reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Pisałam Ci już Aga kiedyś na zamkniętym, czy myślałas o laserze, by skorygować tak dużą wadę??
Wiem, że to kasa i nie zawsze skoryguje do zera, ale zawsze coś poprawi.
Gdybym mogła finansowo sobie pozwolic, to już pewnie byłabym po takim zabiegu. Nie znoszę okularów, dlatego przerzuciłam się na soczewki, ale to i tak nie to samo, co zdrowe oczy...

reklama
Po pierwsze coś dziwnego dzieje mi się z BB. Też tak macie? - brak ikon z fontami, edycja, buxki mi się nie wstawiają, tekst zlewa się do tekstu ciągłego..cholera Wiola, ile kosztuje laser? próbowałam soczewek, ale oczy mam czerwone jak u królika. Wygladałam strasznie. Wypróbowałam rózne soczewki, płyny - zawsze to samo. Teraz mam -6,75 i -5,75 Jutro okulista. Musze sobie zbadać TSH, ponoć od wysokiego TSH może polecic wzrok! Może mam problemy z tarczyca i Franc je tez dlatego ma?? Ino ja nic o tym nie wiem.. A tak naprawde to pewnie dlatego, że..się starzeję ;-)

U mnie z BB ok. Nigdy się tak nie działo, jak opisujesz.

Koszt lasera jest wszedzie inny. Na necie się ogłaszaja. Wiem, ze dobra i niedroga jest klinika we Wrocławiu, tak około 2 lat temu było 2,5 tysia za oko. Teraz pewnie ten koszt bedzie mniejszy.

Mi na BB od czasu do czasu tak sie dzieje. Może to przez problem z łączem? Sylwia..ha ha!!:) Oki, niech tak będzie:) Wiola, a dlaczego teraz ma być taniej? Swojego czasu nasz szpital w Szklarskiej byc b znany, ale nie wiem jak jest teraz. Narazie przerazona jestem kosztem okularów:(

Aga sprawdzałam. Pierwsza wizyta kwalifikująca to koszt 200zł, a zabieg od 2400 do 2600. To wszystko zależy jaka metodą się go wykona, a są chyba 3 do wyboru.

Szkła zgadzam się, kupa kasy. Dlatego jade na soczewkach, a okulary mam na wieczór, albo jak płyn mi się skończy hihi.

Byłam u 3 optyków. Ceny szkieł od 1 tys - 1500. Do tego oprawa. Szkła takie drogie, bo przy mojej wadzie biorę zawsze z max indeksem pocienia. I tak szkło ma 6,1 mm. Cholera, jutro pogadam z lekarzem o laserze. Dzięki Wiolu za informacje!!

Cudnie Franek urósł! Już wcale nie taki kurdupelek z niego ;-)

Mamo Paulinki, może te 8900g to i niedużo (wiem, niedowaga jak na 21 miesięcy), ale zrobiłam :szok: jak przeczytałam. Paulinka ostatnio rośnie jak na drożdżach!

Chyba tylko my zostajemy w wadze piórkowej, ale liczę że małemu trzeba dać po prostu trochę czasu....choć mam stresa, żeby coś tam nie wyszło.

Aga, co do wady wzroku to ja mam identyczną, tzn w obu oczach około -6,5. Noszę soczewki kontaktowe.
Kiedy robiłaś badanie wzroku? To znaczy rano czy popołudniu? Popołudniu zawsze oczy są bardziej zmęczone i na ogół gorzej się wtedy widzi.
Pamiętam, że kiedyś byłam na badaniu wzroku popołudniu i to jeszcze po dość ciężkim miesiącu w pracy (dużo nadgodzin, po 12 godzin siedzenia przy komputerze). Wyszło mi -8,0 w obu oczach. Byłam zupełnie przerażona, myślałam że jak po 8 miesiącach pracy tak mi wzrok poleciał to co to będzie dalej, a ja muszę pracować przy komputerze. Czytaniu z tablic mogłabym jeszcze nie ufać, ale miałam też badanie komputerowe i to samo.
Potem poszłam wyrobić nowe szkła i jakie było moje zdziwienie jak znów zobaczyłam -6,5.
Może u Ciebie to też kwestia przemęczenia?

reklama
Poprzednie badanie kilka dni temu na swietach, zero pracy, wizyta o 12 w południ, jutro też o 12 mam wizytę. Ide spac, zeby być w miare wyspana. Zobaczymy co pan dr mi powie

Do góry