reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

reklama
Wróciliśmy jakąś godzine temu.
Potrzebuję troche czasu, żeby opracować wszystkie nowe wiadomości i ogarnąć domową rzeczywistość.
To był nasz dotychczas najtrudniejszy turnus.
Po przyjeździe zmierzyłam Franiowi temperaturę - 39,5.
Niemal cały miesiąc bez antybola wytrzymał.. Ryzyko turnusowe:(

Tak na szybko:
Franiowi trzeba DOBREJ terapii SI. Nie wiem co z tym fantem zrobić..nie wiem skąd SI wziąć. Franula ma kompletnie zaburzoną percepcje przestrzeni.
Logopedycznie - wprowadzmy mu gesty wizualizacyjne. mam nadzieję, że pomoga nam w komunikacji.
Kupiłam Franiowi 2 gryzaki do treningu gryzienia, przy okazji normalizujące napiecie w jamie usnej, 1 odwrażliwiający. W wolnej chwili wrzuce tu zdjęcie tych cudeniek.
I to chyba wszystko tak n a szybko.
Jestem tak zmęczona jakbym pole przeorała.

Ostatnia edycja:
Witajcie kochani! odpocznicie i nabierzcie sil...a franula niech wraca do zdrówka ale sie mały napracował....mamofraniu nie doradze o terapi SI bo jeszcze nic o tym nie wiem... ale mysle ze diewczyny pomogą.

Dzieki Melanie.
O SI to ja wiem dużo, problem w tym, że u nas nie ma SI. Nie mam juz siły jeździc z Franiem do Wrocławia i na terapie słuchu i na SI. Ile to dziecko wytrzyma? To 2-2,5 godz jazdy w jedna stronę..

Aguś miejmy nadzieję, że Franula szybko sobie z gorączką poradzi. Jeżeli chodzi o terapię SI, to znając Ciebie, jak wszystko na spokojnie przetrawisz i sobie poukładasz, na pewno znajdziesz jakieś wyjście i to najlepsze dla Frania. Trzymam mocno kciuki za wszystko.

Dla Franuli powitalne uściski i niech nam Krasnal szybciuteńko zdrowieje

reklama
Dzieki Melanie.
O SI to ja wiem dużo, problem w tym, że u nas nie ma SI. Nie mam juz siły jeździc z Franiem do Wrocławia i na terapie słuchu i na SI. Ile to dziecko wytrzyma? To 2-2,5 godz jazdy w jedna stronę..
Aguś siły dla Ciebie i zdrówka dla Franulka.
Podstawowe ćwiczenia SI to możesz z nim sama w domu robić tak ja z młodym .
Problem ,żebyś znalazła kogoś takiego kto się podzieli własną wiedzą z Tobą i będzie chciał na takich zasadach jak ja współpracować .
Ja się spotykam raz w miesiącu teraz z terapeutą na zajęciach co prawda i wtedy dostaję od niego nowy pakiet ćwiczeń skorygowany od ostatniego razu.
Kuba idzie jak burza na tym ,a do tego nie jest tak mocno obciążony .
Młody doszedł do takiej perfekcji ,że siada na piłke rehabilitacyjną po turecku i tak na niej siedzi utrzymując równowagę ok.1 -2 min :szok::szok::szok::-):-):-)
Co jeszcze pół roku temu było niemozliwe ,bo nawet jak go sama podtrzymywałam to potrafił odjechać mi przez pół pokoju :-D:-D:-D:-D

Do góry