reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Kurcze, Wy piszecie o barierkach a ja tu takie CUDOWNE wieści czytam o eeg Franka!!!!! Zobaczysz Franiowa, że dzisiaj zmęczenie ale jutro będziesz miała skrzydła - to naprawde piękna wiadomośc. Wiem, że to skomplikowana sprawa, bo padaczka w ogóle nie jest łatwą przypadłością ale ja się strasznie ucieszyłam pozytywnym wynikiem. Franek jest cudowny i teraz będzie już tylko lepiej. A z tą składową różnych zajęc Franka masz rację - ja osobiście nie uważam, że cwiczenie tylko bobathem daje efekty. Ale na szczęście jesteśmy na tyle wyczulone, że każda z nas wykorzystuje te pierwsze 2 latka na maksa i życzę wszystkim dostępności specjalistów i metod. Jak Was czytam to wydaje mi się, że ja niewiele zrobiłam, bo np. nie mam pojęcia co to za metoda Shanala....
A co do okulisty to ja z Filipem byłam u dr Hautza też w Warszawie. U nas nie było retinopatii ale słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat tego dr. Może słyszałas to nazwisko??
Zmykam dokończyc prace w kuchni i spac. Ucałuj Franka ode mnie mocno - dzielny chłopak!!

reklama
super wieści!! Bardzo się cieszę i wyobrażam sobie jaka Ty jesteś uskrzydlona słysząc tyle pozytywów.
Rozwój Franulki to Twoja zasługa i Wasza wspólna ciężka praca!!

Barierki do drzwi może siorka mi pozyczy. Da mi znac do końca tyg (podział majątku z ex, pytanie - komy przypadają barierki..:no:)
proza życia...

Antylopko, mama już jest?

A dzis na rehabilitacji Franula przeszedł 1 "krok" raczkowy samodzielnie! Ustawil sie sam do raczków i łapka,nóżka do przodu, potem bach na podłogę! Az oniemiałyśmy z zachwytu z pania rehabilitantką:)
Twierdzi ona jednak (tak jak pani rehabil z turnusu), ze mały ominie raczki. Raczej pójdzie na zasadzie: stanie a dopiero potem raczkowanie. B go ciągnie w górę. Ale pani rehabil jest przeciwna narazie ćwiczeniom pionizacyjnym, ja zresztą też. Buty mam zamówić (choc będa na chwilę), bo moze w lutym te ćwiczenia bedzie mozna rozpocząć (skoro mały tak ruszył). Jeszcze kwestie butów stabilizujących omówie z neurologiem i dr rehabil w CZD.

Zęby idą strrrasznie Franiowi. Dziąsła całe w bulwach-wulkanach.
Dzis wymacałam mu chyba "5"! To będzie szósty ząb:)

Kawał klocka Ci rośnie... Mój pewnie tez coś koło tego waży...czasem mi ręce mdleją jak mi przyjdzie dłużej ponosic czy pobujać w ramionach....

Aga, jeszcze chwileczka jeszcze momencik a Franek bedzie chodził i biegał. i wszystko na ten temat/:)

reklama
Dostaliśmy od Fundacji TVN 2 tys na turnus rehabilitacyjny!!!!!!!!:-):-)
super:)

Gratulacje za raczki!!!!!!!!

Pamietaj, że przy trudnym ząbkowaniu mały może się chwilowo "cofnąć", ale to przejściowe.

tak, mama jest, a mojej szyjki już nie ma:) rozwarcia jeszcze też nie, ale położna powiedziała, że teraz juz na dniach moge rodzić. Czekam więc na skurcze i niech się dzieje....

Do góry