reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Kurcze, Wy piszecie o barierkach a ja tu takie CUDOWNE wieści czytam o eeg Franka!!!!! Zobaczysz Franiowa, że dzisiaj zmęczenie ale jutro będziesz miała skrzydła - to naprawde piękna wiadomośc. Wiem, że to skomplikowana sprawa, bo padaczka w ogóle nie jest łatwą przypadłością ale ja się strasznie ucieszyłam pozytywnym wynikiem. Franek jest cudowny i teraz będzie już tylko lepiej. A z tą składową różnych zajęc Franka masz rację - ja osobiście nie uważam, że cwiczenie tylko bobathem daje efekty. Ale na szczęście jesteśmy na tyle wyczulone, że każda z nas wykorzystuje te pierwsze 2 latka na maksa i życzę wszystkim dostępności specjalistów i metod. Jak Was czytam to wydaje mi się, że ja niewiele zrobiłam, bo np. nie mam pojęcia co to za metoda Shanala....
A co do okulisty to ja z Filipem byłam u dr Hautza też w Warszawie. U nas nie było retinopatii ale słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat tego dr. Może słyszałas to nazwisko??
Zmykam dokończyc prace w kuchni i spac. Ucałuj Franka ode mnie mocno - dzielny chłopak!!

reklama
super wieści!! Bardzo się cieszę i wyobrażam sobie jaka Ty jesteś uskrzydlona słysząc tyle pozytywów.
Rozwój Franulki to Twoja zasługa i Wasza wspólna ciężka praca!!

Barierki do drzwi może siorka mi pozyczy. Da mi znac do końca tyg (podział majątku z ex, pytanie - komy przypadają barierki..:no:)
proza życia...

Antylopko, mama już jest?

A dzis na rehabilitacji Franula przeszedł 1 "krok" raczkowy samodzielnie! Ustawil sie sam do raczków i łapka,nóżka do przodu, potem bach na podłogę! Az oniemiałyśmy z zachwytu z pania rehabilitantką:)
Twierdzi ona jednak (tak jak pani rehabil z turnusu), ze mały ominie raczki. Raczej pójdzie na zasadzie: stanie a dopiero potem raczkowanie. B go ciągnie w górę. Ale pani rehabil jest przeciwna narazie ćwiczeniom pionizacyjnym, ja zresztą też. Buty mam zamówić (choc będa na chwilę), bo moze w lutym te ćwiczenia bedzie mozna rozpocząć (skoro mały tak ruszył). Jeszcze kwestie butów stabilizujących omówie z neurologiem i dr rehabil w CZD.

Zęby idą strrrasznie Franiowi. Dziąsła całe w bulwach-wulkanach.
Dzis wymacałam mu chyba "5"! To będzie szósty ząb:)

Kawał klocka Ci rośnie... Mój pewnie tez coś koło tego waży...czasem mi ręce mdleją jak mi przyjdzie dłużej ponosic czy pobujać w ramionach....

Aga, jeszcze chwileczka jeszcze momencik a Franek bedzie chodził i biegał. i wszystko na ten temat/:)

reklama
Dostaliśmy od Fundacji TVN 2 tys na turnus rehabilitacyjny!!!!!!!!:-):-)
super:)

Gratulacje za raczki!!!!!!!!

Pamietaj, że przy trudnym ząbkowaniu mały może się chwilowo "cofnąć", ale to przejściowe.

tak, mama jest, a mojej szyjki już nie ma:) rozwarcia jeszcze też nie, ale położna powiedziała, że teraz juz na dniach moge rodzić. Czekam więc na skurcze i niech się dzieje....

Do góry