reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Obejrzałam sobie przed snem i powiem Ci Aga, że mam w pamięci ten filmik jak Franek próbował pełzać i ciągnął za sobą nóżki... No to teraz nawet pseudo raczki są niewiarygodne i dają cholernie dużo nadziei :tak: I trzymam kciuki, a co sobie myślę to moje, kiedyś Ci powiem ;-) jak już się uda ;-) :-)
Wyśpij się kochana, miłych snów:)

reklama
Aga niesamowity urok ma Franio i jak je i jak pełzakoraczkuje i jak rozmawia z Tobą....te jego dołeczki sa do schrupania i ma tyle radości w sobie:) miło to widzieć!!!

Aga ;-) cudne raczki!
kominek zabazpieczony??? juz chyba pora sie za to zabrac.... i płotki przy schodach postawic ;-)

cmok :-*

Powiem tak -mój wcześniak tak właśnie zaczynał raczkować.
IDENTYCZNIE !!!!
Jakbym na Kubusia patrzyła .:tak:
Franiowa mamo -jedno jest pewne -jeszcze kilka dni i raczki będą opanowane.:tak:
Na filmiku dosłownie przez sekundę może 2 widać zamiar prawidłowego raczkowania.
Będzie dobrze.
Jeszcze troszkę i będzie nawet świetnie.:tak::-):-):-)
I koniecznie zabezpiecz kominek i schody.:tak::-):-):-)

Własnie o tym rozmawiałam z mężem - musimy kupic barierki.. Kominek jeszcze jakis czas nie obudujemy (wiadomo dlaczego) a tu o nieszczęście nietrudno.. Zaraz przekopie Allegro.

Przekopałam.
Barierke za ponad 5 stówek znalazłam..:szok:
Kupimy jakieś używane łózeczko i pokombinujemy.

Ale teraz do wazniejszych spraw:
Franula dostał dziś Synagis. W czasie czekania po podaniu Synagisu R skoczył po wynik eeg i...: Zapis w granicach normy dla wieku!!!!
Jak szłam w kierunku OIOMu to cisnienie mialam na maxa.. Wspomnienia są ciągle b żywe.. Pan dr zbadał krasnala i na podanie S nie wziął go na oddział, żeby mały czegos nie złapał, pani pielęgniarka przyszła do gabinetu do nas i podała S. A potem porozmawiałam z panem dr powaznie bardzo na temat tego, jak stan Frania rok temu w ich oczach wyglądał.. i z taka fajna pania pielęgniarką i z jeszcze jedną panią dr.. Wszyscy najbardziej byli zaskoczeni dobrym stanem umysłowym Franka. Że "po tym wszystkim" taki pogodny, kontaktowy, tak żywo reaguje, ze fajnie już wyprowadzony itd. Strasznie dużo emocji no i nerwów w ciągu tych ostatnich dwóch dni.
Znajoma rehabilitantka powiedziała, ze w ciągu tych prawie już 2 mies mały zrobił oooogromny postęp w rozwoju ruchowym. W tym czasie bylismy na 1 turnusie, ale od 1,5 mies prawie już stosujemy terapię neurostrukturalną. Wszystkie mamy, które poznałam na turnusach i które mnie uświadomiły w kwestii tej terapii mówiły, ze najbardziej spektakularny postęp obserwuje sie w zakresie rozwoju umysłowego. Mysle wiec, ze wszystkie składowe mają tu swój udział i przynosza tak długo oczekiwane efekty: intensywna rehabilitacja ruchowa (NDT + PNF), praca z pedagogami na turnusach, EyeQ Baby (wczesniej OmegaMed) a teraz jeszcze terapia neurostrukturalna.

Ciesze sie, ale jestem tak zmęczona ostatnimi dniami, ze ta radość taka wewnętrzna jest:) A już na to nakłada się stras związany z wyjazdem i kolejnymi wizytami u specjalistów.

Chyba nie pisałam (a może??), że udało mi się zapisać Frania na wizyte u prof. Prosta. Bardzo mi zależało, zeby zbadał oczy krasnala. Problem był w skoordynowaniu wizyty u niego z wizyta u innych specjalistów w Wawie. Udało się:) 5.02 mamy wizytę (choć prof przyjmuje prywatnie - cena wizyty 300 zł - to w kolejce do niego czeka się prawie 3 mies). Mamy, których dzieci prowadzi, mówiły mi, że nie żałują żadnego grosza wydanego na wizytę u niego.

Aga :-) super wiesci ;-)

a z ta barierka to... z czego ona jest ze az tyle kosztuje??? ja sie przymierzalam to rozporowej za 170zl... metalowa, dziur sie w niczym nie robi....

Mi teraz chodzi o kominkową przede wszystkim. Metalowa 540.. No taka powinna byc do kominka w sumie, prawda? Ale jak sie dostatecznie daleko odsunie od drzwiczek to i drewniana da rade. Poza tym u nas przed kominkiem nie ma 200 st :)
Barierki do drzwi może siorka mi pozyczy. Da mi znac do końca tyg (podział majątku z ex, pytanie - komy przypadają barierki..:no:)

reklama
Arcobaleno, ale koszt bedzie i tak wyższy niż zwykłej drewnianej z łóżeczka. Trzeba by komuś zapłacić choc symbolicznie za spawanie..poza tym, z czego to przerobić? Kiedys na All widziałam takie drewniane barierki do zabezpieczenia kominka, kosztowały ok 200 zł (teraz ich nie ma już), ale i tak najtaniej wyjdzie jak zrobimy z uzywanego łóżeczka. Takie łóżeeczko kosztuje z 40-50 zł. Za takie pieniądze nie kupię niczego innego.

Do góry