reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

A Franula nauczyła się dziś pokazywac jakie ma kłopoty:)

No i lepszy hicior: kręciłam dziś filmik dla pani neurolog Frania i krasnal wykonał b dziwna ewolucję, którą okresliłam jako..pseudo-raczkowanie! kilka razy nawet do raczków sie ustawił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pseudoraczkowanie wygląda następująco:
ręce wyprostowane jak do klasycznych raczków, pracuja naprzemiennie (!!!!!!!!!!!!), z trudem ale pracują..poooowoli
dupcia na podłodze, nogi w literę W
i tak pracując naprzemiennie łapkami ciągnął całą dupcię z nóżkami.
W międzyczasie kilka razy ustawil sie jak do raczków, potem dupcia pac na podłogę i do przodu tylko w tym stylu pseudo-raczkowym.

Antylopko, co to za styl raczkowania?;-)

reklama
wow! Franus prezentuje miny "jestem powazny" ;-) a gdzie ten słoneczny usmiech???

Antylopko :-) zwatpilam jak popatrzylam na Twoj suwaczek...ale ten czas zaiwania...powodzenia kochana! Zdrowego Okruszka!!!

Franiowa ten styl to podobny do naszego ;-) dzis na próbę ustawiłyśmy Paulinkę w raczki, jak podsunęłyśmy jedną nóżkę pod pupę to druga sama powędrowała na swoje miejsce, postawiłyśmy ją na prostych rączkach i przy obciążeniu na jedną rączkę druga sama szła do przodu :szok: tylko nóżki się rozjeżdżają :-D ale dziś podpór zaskoczył naszą "starą" rehabilitantkę i nie mogła wyjść z podziwu co myśmy w tydzień zrobiły. Też jestem ciekawa jak to nazwać???

Widzisz, takie cuda się dzieja jak dziecko ma intensywna i prawidłową rehabilitację. Super:)

A my jutro o 10 mamy eeg, tzn Franula ma. Zobaczymy co wyjdzie.
Zakładam, że będzie ok

kiedy mozna uzyskac pierwsze wiarodajnee eeg u malucha? Adam mial jak mial miesiac ale bylo robione za wczesnie. Teraz w grudniu mamy kontrol u neurologa a na ostatniej wizycie zapowiedziala ze kiedys go sprawdzi w kierunku epilepsji.

Trzymam kciuki za Franusia!

A Franula nauczyła się dziś pokazywac jakie ma kłopoty:)

No i lepszy hicior: kręciłam dziś filmik dla pani neurolog Frania i krasnal wykonał b dziwna ewolucję, którą okresliłam jako..pseudo-raczkowanie! kilka razy nawet do raczków sie ustawił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pseudoraczkowanie wygląda następująco:
ręce wyprostowane jak do klasycznych raczków, pracuja naprzemiennie (!!!!!!!!!!!!), z trudem ale pracują..poooowoli
dupcia na podłodze, nogi w literę W
i tak pracując naprzemiennie łapkami ciągnął całą dupcię z nóżkami.
W międzyczasie kilka razy ustawil sie jak do raczków, potem dupcia pac na podłogę i do przodu tylko w tym stylu pseudo-raczkowym.

Antylopko, co to za styl raczkowania?;-)

styl na mojego męża, hahahah

on tak śmigał podobno z prędkością pocisku. Jak miał czas, to tylko wtedy normalnie raczkował....
a tak poważnie, to etap przejściowy:) który występuje tez u donoszonych dzieci

Franiowamamo napisz kiedy U Franusia zauważyłaś i zaczęłąś podejrzewać że to objawy padaczki? Na co mam zwracać uwagę?

reklama
Tak szybko dzisiaj - Franula miał drgawki, od 2 mies. neurolo od razu powiedziała ze obserwacja w kier padaczki. Był na luminalu 3-4 mies, dziś miał 5 eeg z kolei, dwa pierwsze były nieprawidłowe, dzisiejszego opisu jeszce nie mam. Padaczka ma wiele oblicz. Jej objawem może byc nawet "głupia" czkawka czy incydenty zapatrywania sie. Ale to każdorazowo musi ocenic neurolog. Poniewaz Franula od jakiegoś czasu "dziwnie " rzuca glową, neurolog zalecila kontrolne eeg.
Lece spać, do jutra

aaaaa, nie:)
filmiki najnowsze jeszcze:)

Franula dzis pseudo-raczki YouTube - MOV03582.MP4
i rozmowy z synem moje, tez dziś: YouTube - MOV03585.MP4

teraz ide spać:)

Do góry