reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

dzieki dziewczyny za brzuszkowe komplemanta;-)
madzia zdjatko urocze, tak slodko spiaca dzidzia w cieplym i bezpiecznym brzusiu...cudne:)
foxy na twoim miejscu tez bym skonsultowala badanie z barzdiej kompetentnym lekarzem. Wyobrazam sobie jak musialo byc ci przykro ze tak was lekarz potraktowal... no ale najwazniejsze ze maluszek zdrowy, no i napewno jeszcze go niebawem dokladnie poogladasz u innego lekarza:tak:
Imagination brzusio faktycznie juz prawdziwie ciazowy wyskakuje, ladniutki :)
Jolus to mnie pocieszylas z tymi prognozami na za najblizsze 4 tygodnie:sorry2::no: No ale ja wiem ze masz racje, a z doswiadczenia tez wiem ze tak napraaaaawde to brzuch nabiera "prawdziwych" rozmiarow gdzies dopiero po 24 tygodniu, wtedy dostaje takiego naglego kopa i przyspieszenia ze niemal w oczach rosnie (hihi to ci sie odgryzlam:-p:-)) A na powaznie to damy rade! Mi jak ciezko z moja dwojka, to mysle o ciezarnych mamach trojaczkow...:errr::no::baffled: ojoj.....

Ostatnia edycja:
reklama
wow ale wielgasny ale taki ladny ,ksztaltny!!!!tylko glaskac i podziwiac!!!!;-)
pozdrawiam i duzo zdrowka zycze!!!!!

A to profil mojej dzidzi. Nos chyba po tatusiu:-)

Załączniki

• profil.jpg
    profil.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 60
Foxy nie martw się tym USG. Ja chodzę do lekarza, który przyjmuje w szpitalu i tam też jeżdzę na USG. I widać różnicę między gabinetem prywatnym a szpitalnym. Tutaj lekarz skupia się na zbadaniu dziecka, łożyska, szyjki a dopiero potem płci i czasem coś pokaże. Dostaję jednak od niego sporo zdjęć. Na połówkowe i inne ważniejsze USG chodzę jednak prywatnie - i tam mam monitor tylko dla siebie i lekarz cały czas ze mną rozmawia. Przy tym jest dobrym specjalistą. Tak więc skonsultuj się jeszcze prywatnie z innym lekarzem, który napewno Cię uspokoi i rozwieje wszystkie wątpliwości.

Dziiewczynyki - śliczne Wasze brzuszki, a te bliźniacze są poporostu przeurocze;-) Pięknie wszystkie rośniemy.

Isabela - urocza baletnica w Tobie mieszka:-)

isabela- faktycznie malutka baletnica :), sliczne zdjęcia :blink:

iwee- ale masz superowy brzusio, w końcu mieszkaja w dnim dwa maluszki to muszą mieć dużżżżżoooo miejsca ;-)

imagination- jak zwykle radosna i promieniejąca mamusia

foxy924- oj kochana strasznie mi przykro, my mamusie tak długo i zniecierpliwoscia czekamy na te chwile kiedy mozemy chociaz na chwilke popatrzec na maluszka a tu taka przykra niespodzianka. No ale najwazniejsze, że z dzidzia wszytsko wporządku i gratuluję córci!

a.eve- super brzusio

m@dzia@- super fotki widać całą śliczną buziulkę

anma- super zdjecie, widac ładnie bobaska

Misza fajny brzucho rosnie. Ja stawiam na chlopca;-) No ale moze juz niedlugo sama sie dowiesz, wtedy szybciutko sie nam pochwal nowina:tak:

Jeju, bliźniakowe brzuszki są takie cudne, okrągłe :tak::-) Ale też musi to być nie lada ciężar, już teraz wyglądają jak do porodu, ojoj ale się dziewczyny nadźwigacie :sorry2:
ja tu narzekam na ból pleców, a co Wy macie powiedzieć :sorry2:
Misza - chłopczyk ;-)
Isabela - jejku, nieraz się mówi że dziecko już od urodzenia kocha obiektyw, Twoja mała już w życiu płodowym go pokochała :-D
Foxy, mnie tak samo potraktowali w szpitalu, w listopadzie.. lekarz robił usg, ja się podnoszę żeby cokolwiek dzidzi zobaczyć, a on do mnie: proszę się nie podnosić i nie podglądać bo obraz znika" dobra to leżę i się nie ruszam, myślę sobie, skonczy oglądać to mi pokaże. a tu dupa, zakończył badanie i wyłączył maszynę.. myślę sobie, może chociaż fotkę zrobił ale nic:no: tylko mi mówi że dziecko duże, żywe, ruchliwe, a ja wściekła że nawet nie widziałam jak fika.. ech ci lekarze..

reklama
Dziewczyny śliczne brzuszki i zdjęcia USG.
Ja pierwsze USG też miałam w szpitalu i kompletnie nic nie wiedziałam. Wyszłam smutna i rozbita tym bardziej, że bałam sie strasznie tego badania a w szczególności chodziło o fałd karkowy. Na szczęście później byłam u mojej pani doktor i ona mi pokazała co nieco. Co prawda w gorszej jakości ale mi wystarczyło, że widziałam jak dzidzia fika. Ci lekarze są czasem bez serca i wyobraźni a jak się pójdzie prywatnie to chca człowieka w tyłek pocałować

Do góry