reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

patusia44- acha heheh:rofl2: no dalo dalo..:) i to dosyc wyraznie.. i jak jezyczek wyciaga tez dalo dosyc wyraznie.. fajnie bylo zobaczyc te rzeczy hehehe:rofl2:

reklama
Tikanis to bedziesz miala niesamowita niespodzianke zeby taki filmik pokazac synkowi np. w jego 18 urodziny:-) A w ogole to wyobrazacie sobie, gdysmy my mialy teraz taka mozliwosc ogladac siebie i nasze wygibasy jak jeszcze miaszkalysmy w brzuszkach naszych mam? To by dopiero bylo przezycie kosmiczne...
Kurcze, ta dzisiejsza technologia!!!:tak:

confi - hmm ja w sumie nie wiem kiedy ma czkawke ale jednego dnia jest bardziej ruchliwy a innego mniej,, wczoraj dostawal wsciekow.. hehehetzn byl bardzo ruchliwy caly dzien.:rofl2:

jak maluch ma czkawkę to czujesz takie leciutkie ale bardzo regularne ruchy ... takie jakby kopanie ale delikatne . No i się powtarza z duża regularnością :)
Mój synuś miał niedawno czkawkę prawie 5 minut bez przerwy, aż się o niego martwiłam ;)

A oto moje aktualne foty brzusia. Ja też nie znam się na kształtach ale możecie mieć 99% pewności że to jest chłopczykowy brzuch. Wczoraj byłam u gina i po raz 4 się potwierdziło że Mateusz jest jak trzeba mężczyzną :tak:

27tydz.jpg

27tydz1.jpg

Acha co do wczorajszego USG, dowiedziałam się jeszcze, że Mati waży już 1200g i doktor powiedział że to sporo jak na 27 tydz.. Termin porodu z usg wyszedł już na 17 kwietnia :confused: co jedno badanie to wcześniejszy termin, ale to znaczy tylko że szybciutko rośnie bo termin pozostaje terminem a jest nim ten z 1 usg, jak uczą w szkole rodzenia - czyli dla mnie1 maja :tak: tak czy inaczej jeśli nie przenoszę będę jedną z pierwszych majówek do rodzenia :-D

Śliczne brzuszki! Co jeden to piękniejszy. :tak: Bardzo lubię ten wątek, macierzyństwo mnie wzrusza. :-)
Confi - Ja się czkawką Dzidzi nie martwię. Pytałam o to 2 lekarzy i każdy z nich powiedział to samo - badania pokazują, że czkawka jest jedną z oznak dobrostanu dziecka. Nie męczy Maleństw tak jak nas, a wręcz uśmiechają się przy tym. Ja miałam takie szczęście, że nie dość, że czuję kiedy Mała ma czkawkę, to jeszcze widziałam na usg jak to wygląda z jej strony. :-D

dziękuję krystyna 30 :-D nie opalam sie tak jakos fotka wyszła, może przy jasnych ciuchach.. a smaruje Mustelka i oliwkami zeby sie nie rozstąpił ;-)

Foxy ja tez się nie martwię tylko mnie to strasznie bawi ;) mało tego dziś rano mój M przed wyjściem do pracy jak zwykle pogłaskał brzusia i poczuł ze mały ma czkawkę ... wzruszające bylo to ,ze zaczął do niego mówić...ja udawałam ze spie ale wszystko słyszałam . Bardzo się ciesze ze tak reaguje mój kochany :) jest mi łatwiej . A na USG też widziałam , dzięki temu dowiedziałam sie ze to czkawka a nie kopniaczki ;)

Sara śliczny brzus :) faktycznie jakby opalony....echhh jak mnie czasem korci by pójśc na solarium ;)

reklama
Do góry