reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

Wiecie co? Moja dzidzia w 11 tyg 5 dni mierzy 51 mm. Jak bylam na USG w polsce 8 Pazdziernika czyli 2 tyg temu to malenstwo mierzylo 27 mm.Wiec w 13 tyg 60 mm to nie jest tak duzo wydaje mi sie.
Zreszta czytalam w ksiazce o ciazy ze w 13 tyg dziecko powinno mierzyc 70-80 mm.

a moja dzidzia w pt miala 65/67mm, czyli pod koniec 13 tyg ciazy, to wychodzi na to ze mam mala dzidzie:), sadze ze kilka mm nie robi roznicy, wazne ze nic mu nie dolega:)

reklama
a moja dzidzia w pt miala 65/67mm, czyli pod koniec 13 tyg ciazy, to wychodzi na to ze mam mala dzidzie:), sadze ze kilka mm nie robi roznicy, wazne ze nic mu nie dolega:)

Ladygab- no oczywiscie ze najwazniejsze jest ze sa zdrowe:) Pipa ze mnie chodzilo mi ze ze tak jak dziewczyny wczesniej pisaly to ze ich dzidzie sa ok nie za duze nie za male.:sorry2:sorki jak zle zabrzmialam :zawstydzona/y:

No teraz ja moge sie pochwalic troszeczke:
Oto moje szczescie w 11 tyg 5 dni
Rozmiar: 51 mm
Widzialam nosek , ale pani zrobila takie zdejcie ze srednio cos widac :/ no ale najwazniejsze ze widac jak macha do nas :-D

Załączniki

• NASZ NIUNIUS.jpg
    NASZ NIUNIUS.jpg
    85,2 KB · Wyświetleń: 90
Ostatnia edycja:
Justyna_O dzidzia piękna i taka malutka :) moja do mnie też machała :)
A co do tej przezierność, mój lekarz nie powiedział mi ile dokłądnie wynosi, tylko powiedział, że jest wszystko w porządku - w normie. A u Ciebie Madzia naprawde super - ciesze się :)

:-) Hej ja mam obecnie 68cm nadal wchodze w rozmiar 34... Jestem w
11t 5d ciazy... Przytylam narazie 2 kilo to ok nie tak strasznie nie:szok:

A ja mam 75 cm :szok: ( + 10 cm ) waga wzrosła mi o 1,5 kg ( dziś 53 kg) - 11 tydz 6 dni
Brzuch mam jak balon ale podobno w drugiej ciąży szybciej wychodzi :baffled:.
Strasznie się boję że znowu tak przytyję jak przy pierwszej ciąży. Wtedy uzbierałam 20 kg ale nie żałowałam sobie niczego:zawstydzona/y::no:.
Teraz też czsem jak zacznę jeść to niewiem kiedy przestać....:crazy:
Chciałabym przytyć 12 kg ale to chyba nierealne:-(

Dobrze ze karmienie piersią wyszczupla :-D:-D:-D

reklama
Zmierzyłam dziś brzuszek i wyszło 94 cm w obwodzie. Jestem przerazona, moja mama jest krawcową więc muszę u niej w kajetach poszukać jakiejś swojej ostatniej miary ile miałam w pasie bo coś mi duzo teraz wychodzi. Zobaczym dalej.

Do góry