reklama
Mola1
Fanka BB :)
Ja podpisywalam oswiadczenie ze w zadnym innym kraju nie pobralam becikowego takze lepiej nie ryzykowac bo jakby to sprawdzili to moga byc nieprzyjemnosci.no niby to moje becikowe bylo angielskie no ale moze rzeczywiscie moga to potraktowac jako podwojne, hmm
magda12345
Mama Juli i Jasia
Zgadzam się z Molą. Gdzieś czytałam że zasiłek z tytułu urodzenia dziecka przysługuje tylko raz, nieważne że się go pobrało w innym kraju. Ja też podpisywałam że żadnego becikowego nie otrzymałam;-)
Ale za to dostałam w tym tygodniu becikowe z uczelni Dobrze że się dowiedziałam że mi przysługuje bo oczywiście nikt mi nie raczył powiedzieć
Ale za to dostałam w tym tygodniu becikowe z uczelni Dobrze że się dowiedziałam że mi przysługuje bo oczywiście nikt mi nie raczył powiedzieć
_karincia_
Ja chyba własnie tez od razu na 3 lata wypiszę a w razie potrzeby skrócęWlasnie Izabela,ja datego zlozylam wnoisek o wychowawczy na 3 lata....a jak bede miala mozliwosc(i checi ) wrocic to wystarczy wyslac pismo ze sie wraca, z miesiecznym wyprzedzeniem i po sprawie,a tak na raty to jeszcze bym zapomniala zlozyc nastepny wniosek o wychowawczy i by bylo
Tak chyba najlepiej :-)
izabela...
tylko o szybszym powrocie do pracy decyduje pracodawca, czyli może się nie zgodzić
_karincia_
Naprawdę??
Uuuu... to nie wiedziałam :-(
To jak piszecie??
Na ile czasu piszecie te wnioski o wychowawczy?? :-)
Uuuu... to nie wiedziałam :-(
To jak piszecie??
Na ile czasu piszecie te wnioski o wychowawczy?? :-)
ja napisałam na razie na 3 -miechy, ale chyba przedłuze - bo w lato bedziemy chcieli pojechac gdzies na wakacje a ja nie mam juz urlopu
Izabela, napewno tak jest jak piszesz? bo ja mysle ze ajk się złozy wniosek 2 tyg. przed powrotem do pracy to pracodawca musie Cie przyjąć
Izabela, napewno tak jest jak piszesz? bo ja mysle ze ajk się złozy wniosek 2 tyg. przed powrotem do pracy to pracodawca musie Cie przyjąć
tiffanitami
entuzjastka
witam, a mam takie pytanie... Czy któraś z was miała może taką sytuację żeby po macieżyńskim i urlopie na wychowawczy pracodawca sie nie zgodził na 3 lata? czy pracodawca moze powiedziec ze zgadza sie np tylko na pol roku?
reklama
izabela...
http://www.pip.gov.pl/html/pl/doc/k0000008.pdf
str 5, art 186, wynika z tego, źe możemy wrócić do pracy, jeśli złożymy podanie 30 dni przed, czyli pracodawca nie musi wyrazić zgody, tak wychodzi
ale nakręciłam
tiffanitami pracodawca nie może nam odmówić urlopu wychowawczego, wydaje mi się, że udzieli go nam na taki okres czasu, jaki zadeklarujemy, nie powinien go nam skrócić
str 5, art 186, wynika z tego, źe możemy wrócić do pracy, jeśli złożymy podanie 30 dni przed, czyli pracodawca nie musi wyrazić zgody, tak wychodzi
ale nakręciłam
tiffanitami pracodawca nie może nam odmówić urlopu wychowawczego, wydaje mi się, że udzieli go nam na taki okres czasu, jaki zadeklarujemy, nie powinien go nam skrócić
Ostatnia edycja: