reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Formalności po narodzinach dziecka

reklama
Ja po niedzieli wybieram się do pracy z wnioskiem o urlop wychowawczy. Wypisze go do 30 listopada i potem pewnie powrót tylko dlatego, że umowa mi się kończy. Jak przedłużą pewnie pomyśle o zmajstrowaniu rodzeństwa dla Martyny :D

to powodzenia mitemil :-)
ja mam na szczęście umowę na czas nieokreślony, ale nigdy nic nie wiadomo...
a wychowawczy wypisałam do 31 grudnia, ale na pewno będę przedłużać

ja mam na szczęście umowę na czas nieokreślony, ale nigdy nic nie wiadomo...
a wychowawczy wypisałam do 31 grudnia, ale na pewno będę przedłużać
Ja też mam umowę na czas nieokreślony i szczerze mówiąc to chciałam wypisać wniosek o wychowawczy od razu na 3 lata :tak: bo nie wiedziałam że może być taki cyrk że pracodawca może odmówić mi wcześniejszego powrotu do pracy :baffled:

A z drugiej strony to ja i tak raczej nie wrócę tu do pracy tylko będę musiała poszukać sobie czegoś w "normalnych" godzinach :sorry:

wydaje mi się, że pracodawca raczej nie będzie robił problemów z powrotem do pracy, ale nigdy nic nie wiadomo...
jeśli nie zamierzasz tam wracać, to ja bym pisała na 3 lata :tak::-)

Mi sie tez wydaje ze nie bedzie robil pracodawca problemu z powrotem do pracy....ale moze sie myle....moj to raczej nie bedzie.....

jeśli nie zamierzasz tam wracać, to ja bym pisała na 3 lata :tak::-)
Wiesz to jest tak że nie moge sobie pozwolić na 12 h (plus dojazd) poza domem bo przeciez Dziecko nie zrozumie że jednego dnia będę z Nim cały dzień a drugiego dnia nie zobaczy mnie wcale :/
Dlatego chyba zrobię tak jak mówisz, czyli wypisze od razu na 3 lata :)

reklama
Ja też wypisuje urlop od razu na 3 lata.
A macie jakieś wzory podań o urlop wychowawaczy??
Chcę to zrobić jutro:-). Wychowawczy zaczyna mi sie 12marca:)

Do góry