reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Formalności po narodzinach dziecka

reklama
Ja po niedzieli wybieram się do pracy z wnioskiem o urlop wychowawczy. Wypisze go do 30 listopada i potem pewnie powrót tylko dlatego, że umowa mi się kończy. Jak przedłużą pewnie pomyśle o zmajstrowaniu rodzeństwa dla Martyny :D

to powodzenia mitemil :-)
ja mam na szczęście umowę na czas nieokreślony, ale nigdy nic nie wiadomo...
a wychowawczy wypisałam do 31 grudnia, ale na pewno będę przedłużać

ja mam na szczęście umowę na czas nieokreślony, ale nigdy nic nie wiadomo...
a wychowawczy wypisałam do 31 grudnia, ale na pewno będę przedłużać
Ja też mam umowę na czas nieokreślony i szczerze mówiąc to chciałam wypisać wniosek o wychowawczy od razu na 3 lata :tak: bo nie wiedziałam że może być taki cyrk że pracodawca może odmówić mi wcześniejszego powrotu do pracy :baffled:

A z drugiej strony to ja i tak raczej nie wrócę tu do pracy tylko będę musiała poszukać sobie czegoś w "normalnych" godzinach :sorry:

wydaje mi się, że pracodawca raczej nie będzie robił problemów z powrotem do pracy, ale nigdy nic nie wiadomo...
jeśli nie zamierzasz tam wracać, to ja bym pisała na 3 lata :tak::-)

Mi sie tez wydaje ze nie bedzie robil pracodawca problemu z powrotem do pracy....ale moze sie myle....moj to raczej nie bedzie.....

jeśli nie zamierzasz tam wracać, to ja bym pisała na 3 lata :tak::-)
Wiesz to jest tak że nie moge sobie pozwolić na 12 h (plus dojazd) poza domem bo przeciez Dziecko nie zrozumie że jednego dnia będę z Nim cały dzień a drugiego dnia nie zobaczy mnie wcale :/
Dlatego chyba zrobię tak jak mówisz, czyli wypisze od razu na 3 lata :)

reklama
Ja też wypisuje urlop od razu na 3 lata.
A macie jakieś wzory podań o urlop wychowawaczy??
Chcę to zrobić jutro:-). Wychowawczy zaczyna mi sie 12marca:)

Do góry