reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Formalności po narodzinach dziecka

Macierzyński to mi się skończył 27 grudnia :baffled:
Potem byłam na zaległym urlopie który skończył mi się 4 lutego a teraz w końcu nie wiem na czym jestem :-p:-p;-)
Teoretycznie po mojemu to na urlopie za 2010r bo podanie złożyłam ;-)
a że odpowiedzi nie dostałam żadnej to nie wiem :baffled:

reklama
Dziewczyny a czy pracodawca musi czy nie musi dać odpowiedź na wniosek urlopowy??
Bo ja juz nie wiem na czym ja teraz jestem :baffled:
Cz na wypoczynkowym czy może już na wychowawczym?? :confused:

a nie możesz zadzwonić do pracodawcy czy kadr i się dowiedzieć? mnie by wkurzała taka niepewność...
Z jednej strony mnie też to wkurza a z drugiej strony mam to w dupie... :baffled:
Myślę że skoro zaczął się już ten czas to chyba jestem na tym urlopie bo gdyby było inaczej to chyba szef by mi szybko przesłał odmowę, nie?? :tak:

i niestety kierowniczka dzwoniła do kadr i znowu powiedzieli jej, że należy mi się urlop tylko za styczeń i luty, jeśli od marca idę na wychowawczy :wściekła/y:a babki w inspekcji pracy się mylą :laugh2::wściekła/y: więc dostanę tylko 4 dni za ten rok a nie 20............
mogę złożyć skargę, ale wtedy już nie mam po co tam wracać, więc daję sobie święty spokój...

ja bym złożyła nie można tak łamać przepisów
a po wychowawczym bym zmniejszyła sobie etat i nie mają prawa zwolnić :-)

i niestety kierowniczka dzwoniła do kadr i znowu powiedzieli jej, że należy mi się urlop tylko za styczeń i luty, jeśli od marca idę na wychowawczy :wściekła/y:a babki w inspekcji pracy się mylą :laugh2::wściekła/y: więc dostanę tylko 4 dni za ten rok a nie 20............
mogę złożyć skargę, ale wtedy już nie mam po co tam wracać, więc daję sobie święty spokój...
No kur.... jego mać!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bo inaczej się nie da!!!!!!!
To powiedz im żeby sobie sami zadzwonili do PIP-u skoro mają z tym taki problem :crazy:
izabela szkoda tych dni!!
Spróbuj jeszcze powalczyć o nie.. :baffled:

mniejszy etat mnie nie ratuje, bo to mniej kasy wtedy...
dam sobie święty spokój i nie będę psuć sobie nerwów, gdyby nie miała w zamiarze wracać tam, to bym napisała skargę
zresztą mąż jest bhp-owcem i wie jak to wszystko wygląda, więc sobie daruję...
cóż, ominie mnie TYLKO pół wypłaty
jak widać nie ma jasnego przepisu i każda kadrowa interpretuje sobie jak chce :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
ja bym złożyła nie można tak łamać przepisów
a po wychowawczym bym zmniejszyła sobie etat i nie mają prawa zwolnić :-)

Deli ma racje. Nie można tak odpuszczać. A jeśli szkoda Ci etatu zawsze możesz iść na 7/8 etatu. Zwolnić Cie nie mogą, a pieniążki minimalnie mniejsze.
Powinnaś waczyć o to co Ci się należy, tym bardziej, że masz męża z tej branży!!

Do góry