reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Formalności po narodzinach dziecka

Macierzyński to mi się skończył 27 grudnia :baffled:
Potem byłam na zaległym urlopie który skończył mi się 4 lutego a teraz w końcu nie wiem na czym jestem :-p:-p;-)
Teoretycznie po mojemu to na urlopie za 2010r bo podanie złożyłam ;-)
a że odpowiedzi nie dostałam żadnej to nie wiem :baffled:

reklama
Dziewczyny a czy pracodawca musi czy nie musi dać odpowiedź na wniosek urlopowy??
Bo ja juz nie wiem na czym ja teraz jestem :baffled:
Cz na wypoczynkowym czy może już na wychowawczym?? :confused:

a nie możesz zadzwonić do pracodawcy czy kadr i się dowiedzieć? mnie by wkurzała taka niepewność...
Z jednej strony mnie też to wkurza a z drugiej strony mam to w dupie... :baffled:
Myślę że skoro zaczął się już ten czas to chyba jestem na tym urlopie bo gdyby było inaczej to chyba szef by mi szybko przesłał odmowę, nie?? :tak:

i niestety kierowniczka dzwoniła do kadr i znowu powiedzieli jej, że należy mi się urlop tylko za styczeń i luty, jeśli od marca idę na wychowawczy :wściekła/y:a babki w inspekcji pracy się mylą :laugh2::wściekła/y: więc dostanę tylko 4 dni za ten rok a nie 20............
mogę złożyć skargę, ale wtedy już nie mam po co tam wracać, więc daję sobie święty spokój...

ja bym złożyła nie można tak łamać przepisów
a po wychowawczym bym zmniejszyła sobie etat i nie mają prawa zwolnić :-)

i niestety kierowniczka dzwoniła do kadr i znowu powiedzieli jej, że należy mi się urlop tylko za styczeń i luty, jeśli od marca idę na wychowawczy :wściekła/y:a babki w inspekcji pracy się mylą :laugh2::wściekła/y: więc dostanę tylko 4 dni za ten rok a nie 20............
mogę złożyć skargę, ale wtedy już nie mam po co tam wracać, więc daję sobie święty spokój...
No kur.... jego mać!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bo inaczej się nie da!!!!!!!
To powiedz im żeby sobie sami zadzwonili do PIP-u skoro mają z tym taki problem :crazy:
izabela szkoda tych dni!!
Spróbuj jeszcze powalczyć o nie.. :baffled:

mniejszy etat mnie nie ratuje, bo to mniej kasy wtedy...
dam sobie święty spokój i nie będę psuć sobie nerwów, gdyby nie miała w zamiarze wracać tam, to bym napisała skargę
zresztą mąż jest bhp-owcem i wie jak to wszystko wygląda, więc sobie daruję...
cóż, ominie mnie TYLKO pół wypłaty
jak widać nie ma jasnego przepisu i każda kadrowa interpretuje sobie jak chce :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
ja bym złożyła nie można tak łamać przepisów
a po wychowawczym bym zmniejszyła sobie etat i nie mają prawa zwolnić :-)

Deli ma racje. Nie można tak odpuszczać. A jeśli szkoda Ci etatu zawsze możesz iść na 7/8 etatu. Zwolnić Cie nie mogą, a pieniążki minimalnie mniejsze.
Powinnaś waczyć o to co Ci się należy, tym bardziej, że masz męża z tej branży!!

Do góry