reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
No właśnie, tego się obawiam .Mule też mamy ale lubimy nią rzucać bardziej niz siedzieć na pupie i przekładać
pooka
Mama marcowa 2007
Mik jak był troche mniejszy to czasem posiedział nad tym, ale teraz to ciągle gdzieś lata załatwiać jakies sprawy - a to wyrzucić z pudła wszystkie zabawki, a to w koszu na smieci pogrzebać albo cos ściągnąć ze stołu na przykład nóż najchetniej...
ewa0381
Fanka BB :)
A moja mówi "tak" albo "nie";-) Najczęściej mówi "nie" jak pytam czy chce coś zjeśćno to nie mam wyjścia jak taka rekomendacja i też kupię
Moja mała zakumała tak i nie jak pytam się o coś to pokazuje mi głową tak lub nie
Gratulacje dla chodzącego Karolka i dla Toli, teraz posypią się ząbki
Lajla83
moja mówi nie tak pokazujeA moja mówi "tak" albo "nie";-) Najczęściej mówi "nie" jak pytam czy chce coś zjeść
reklama
ewa0381
Muszę się pochwalić;-), że córcia coraz więcej mówi. Jak usłyszy nowy wyraz to próbuje go powiedzieć, powtarza kilka raz. Jak mówię to patrzy uwaznie na usta i sama próbuje powiedzieć.
Kilka razy udało jej się powiedzieć np. Karol, Barbara
Oprócz tego co już dawno umie mówić doszło: Anka (Ania też mówi), halo, OlO (czyli Ola), śpi, nie śpi, idę, nie idę, nie chcę, dój dój (chodzi o dojenie krów oczywiście:-)), Ewa, jeden, myje (się) itd. itp.
Powtarza pierwsze sylaby w wyrazach, których jeszcze nie umie powiedzieć.
Zmieniła taktykę pytania o rożne rzeczy. Najpierw pyta "co to?", a potem "a to?", "a to?"...
Kilka razy udało jej się powiedzieć np. Karol, Barbara
Oprócz tego co już dawno umie mówić doszło: Anka (Ania też mówi), halo, OlO (czyli Ola), śpi, nie śpi, idę, nie idę, nie chcę, dój dój (chodzi o dojenie krów oczywiście:-)), Ewa, jeden, myje (się) itd. itp.
Powtarza pierwsze sylaby w wyrazach, których jeszcze nie umie powiedzieć.
Zmieniła taktykę pytania o rożne rzeczy. Najpierw pyta "co to?", a potem "a to?", "a to?"...