reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
Mik jak był troche mniejszy to czasem posiedział nad tym, ale teraz to ciągle gdzieś lata załatwiać jakies sprawy - a to wyrzucić z pudła wszystkie zabawki, a to w koszu na smieci pogrzebać albo cos ściągnąć ze stołu na przykład nóż najchetniej... :)

no ja też polecam
bo stoi sobie i moze przyjdzie na nią czas... chyba że już minął :happy2:
tak sobie myślę ze dziewczynki to jakies cierpliwsze są może

no to nie mam wyjścia jak taka rekomendacja i też kupię:tak:

Moja mała zakumała tak i nie :-D jak pytam się o coś to pokazuje mi głową tak lub nie:-D

no to nie mam wyjścia jak taka rekomendacja i też kupię:tak:

Moja mała zakumała tak i nie :-D jak pytam się o coś to pokazuje mi głową tak lub nie:-D
A moja mówi "tak" albo "nie";-) Najczęściej mówi "nie" jak pytam czy chce coś zjeść:-D

Gratulacje dla chodzącego Karolka:tak: i dla Toli, teraz posypią się ząbki:tak:

reklama
Muszę się pochwalić;-), że córcia coraz więcej mówi. Jak usłyszy nowy wyraz to próbuje go powiedzieć, powtarza kilka raz. Jak mówię to patrzy uwaznie na usta i sama próbuje powiedzieć.
Kilka razy udało jej się powiedzieć np. Karol:-D, Barbara:tak:
Oprócz tego co już dawno umie mówić doszło: Anka (Ania też mówi), halo, OlO (czyli Ola), śpi, nie śpi, idę, nie idę, nie chcę, dój dój (chodzi o dojenie krów oczywiście:-)), Ewa, jeden, myje (się) itd. itp.
Powtarza pierwsze sylaby w wyrazach, których jeszcze nie umie powiedzieć.
Zmieniła taktykę pytania o rożne rzeczy. Najpierw pyta "co to?", a potem "a to?", "a to?"...

Do góry