reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
A nasz |Ignaś leniwy strasznie, jak leży na brzuchu to nawet nie chce mu sie za duzo dzwigać głowy tylko pluje materac:confused: za to jak lezy na brzuchu to podnosi bioderka i robiac mostek przesuwa sie do tyłu:-)
ale do siadania to od razu sie podnosi
pani dotor powiedziała ze niektóre dzieci tak maja- te spokojniejsze;-)

hehehhe moj nie nalezy do spokojniejszych :-D:-D:-D
ja juz widze ze to bedzie niezly urwis :szok::tak::-)
ledwo zaczal raczkowac a ja juz nei moge go z oka zpuscic i tak lobuzuje ze szok , a co to bedzi jak zacznie chodzic ,az sie boje;-);-)

niuniek pokonal wczoraj bariere miedzy salonem a kuchnia . do tej pory dochodzil do progu i wolal zeby go wziasc bo tak zinme kafelki. a wczoraj gonaic odkurzacz ,zatrzymal sie na chwilke zastanowil i w dluga z aodkurzaczem:-D:-D:-D. no i mam pomocnika w kuchni . wszystkei kafelki wyciera i okruchy zjada. odkurzacz juz nie potrzebny:-D:-D:-D

Borysek ostatnio, nauczył się siedzieć bez podparcia i co gorsza wstawać na nogi. Wygląda to tak że raczkuje po całym domu i jak napotka jakąs przeszkode ( ściana, moje nogi, drzwi i inne przedmioty od razu sie wdapuje i staje na prostych nogach...:eek: W łózeczku najlepsza zabawa, stanie na nogach i ślininie barierki tej na górze łózeczka. Najśmieszniejsze że jak tylko sie obudzi od razu wstaje na nogi i obwieszcza całemu światu że wstał :-) Nagrałam filmik ale nie umiem Go wstawić na zamkniętym....

U nas dzisiaj z kolei nastąpił postęp we wkładaniu butli do buzi. Kombinowała, polała się cała, ustnik wędrował wszędzie i do nosa i do oczu, ale udało się kilka razy włożyć do buzi i napić się :-D

U nas dzisiaj z kolei nastąpił postęp we wkładaniu butli do buzi. Kombinowała, polała się cała, ustnik wędrował wszędzie i do nosa i do oczu, ale udało się kilka razy włożyć do buzi i napić się :-D

Jak Wiktoria dziś siedziała na łóżku to dałam jej butelkę z sokiem. Córcia wzięła ją w rączki, specjalnie przewróciła się do tyłu i zaczęła pić:-D Śmiesznie to wyglądało. Skąd taki mały brzdąc już wie, że tak będzie lepiej leciało picie.

Czy Wasze dzieciaczki mówią "tata"? A "mama"?
Córcia mówi m.in. mama, baba, a od jakiegoś czasu zaczęła też mówić tata:-)

Moja mała kilka dni temu nauczyła się pełzać do przodu, bo dotychczas wychodziło jej jedynie pełzanie do tyłu i wokół własnej osi, a teraz jak ją coś zainteresuje to zasuwa do przodu i śmiesznie to wygląda... :-D Śmiejemy się że czołga się jak żołnierz na poligonie. :laugh2:

reklama
Jak Wiktoria dziś siedziała na łóżku to dałam jej butelkę z sokiem. Córcia wzięła ją w rączki, specjalnie przewróciła się do tyłu i zaczęła pić:-D Śmiesznie to wyglądało. Skąd taki mały brzdąc już wie, że tak będzie lepiej leciało picie.

Czy Wasze dzieciaczki mówią "tata"? A "mama"?
Córcia mówi m.in. mama, baba, a od jakiegoś czasu zaczęła też mówić tata:-)

tristan mowi mama tata dzidzi daj dziadzia baba i to narazie tyle

Do góry