reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

A mój nie chce dupska ruszyć do raczkowania:no:, tylko się kula z plecków na brzuszek i odwrotnie, opanował to do perfekcji:-D, juz nawet mama nie musi pomagac z wyciagnięciem rączki spod brzuszka.

a i jeszcze plucie zupką:szok:, mógłby startować w zawodach.

reklama
Na plamy polecam Dr Beckmann Pre-Wash, spiera nawet marchewkę.

działa też natychmiastowe zapranie w zwykłym mydle, ale kto będzie szarpał dziecko, żeby tylko wyprać bluzeczkę.

tak zapieram tylko śliniaczki, a bluzeczki przed praniem namaczam własnie tym odplamiaczem:-)

Na plamy polecam Dr Beckmann Pre-Wash, spiera nawet marchewkę.

działa też natychmiastowe zapranie w zwykłym mydle, ale kto będzie szarpał dziecko, żeby tylko wyprać bluzeczkę.

tak zapieram tylko śliniaczki, a bluzeczki przed praniem namaczam własnie tym odplamiaczem:-)

Dzięki na pewno spróbuję bo okropnie wyglądają te plamy na jasnych bluzeczkach i psują Madzi zdjęcia:-D

a ja nie uzywam juz takiego kr.otkiego sliniaka, tylko mam taki fartuch w dalamtyńczyki co się wiąże na karku i na plecach i jest długi i nie mam już problemu z plamami

:-Dale to moje dziecko sie leniwe zrobiło, nie chce jej sie tyłka ruszyc do przodu po pilota..... ooooo ruszyła się. Fajnie to wygląda, bo odbija sie na kolanach i kica do przodu:-Dkurcze strasznie szybko te nasze maluchy sie rozwijają, pamietam jak 2 tygodnie temu sie cieszyliśmy z m że się przewraca z plecków na brzuszek a teraz juz zasuwa na kocu:szok::szok:szok

moja córcia już nie kica jak zając tylko raczuje nóżka za nóżką:tak:
drugi raz udało się Natalce usiąść samej:-)​

reklama
A nasz |Ignaś leniwy strasznie, jak leży na brzuchu to nawet nie chce mu sie za duzo dzwigać głowy tylko pluje materac:confused: za to jak lezy na brzuchu to podnosi bioderka i robiac mostek przesuwa sie do tyłu:-)
ale do siadania to od razu sie podnosi
pani dotor powiedziała ze niektóre dzieci tak maja- te spokojniejsze;-)

Do góry