reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

No właśnie - kiedyś chciałam młodego nauczyć płukać zęby, ale pomyślałam sobie, że będzie potem pluł czym popadnie i gdzie popadnie :-D.

Ostatnio przy usypianiu opowiadałam Karolkowi: "jak zamkniesz oczka, to ci się przyśni, że będziesz jechał ciężarówką".
- mamaaa??
- tak, mama będzie jechać z tobą.
- tataaa???
- tata też
Na co Karolek zadowolony stwierdził:
- siiici :-) (wszyscy)
Blueberry chyba o babci zapomniał:-D

reklama
A to ja opowiem o sytuacji z dzis z Mateuszem .

Jestem z nim teraz w domu parę dni i jak zbliża sie przedpołudniowa drzemka to idziemy na nasze łóżko, zaciagam roletę i mówię: zrobimy sobie nastrój.
No i dziś M siedzi w swoim łóżeczku (po to żeby sie pobawić) zakrywa się kocem i gada: "lobimy nastluj" :-D

blusłodka pogawędka:rolleyes:
Zosia ma podobne: przed spaniem musi powiedzieć:" mama pi (śpi), tatu, baba, dziadziu, Bata, Ola, Apu, Nela - to imiona kumpeli i na końcu mówi Dziodzia czyli Zosia:-D

a mó zięciuniu to fajowo zagadał:-D

A ja się "doczekałam", że moje dziecko jak jest na mnie złe to mówi, że jestem stara i zła.

Jak chcę ją całować i przytulać, a ona nie chce to mówi "mamo przestań".

a u nas jest bardzo wyraźne "dziękuje" jak młoda pokazuje że coś chce ja mówię "proszę" i podaje a córcia "dziękuje":-) a i z nowości jak słyszy domofon to mówi "kto idzie":tak:

Zosia ma podobne: przed spaniem musi powiedzieć:" mama pi (śpi), tatu, baba, dziadziu, Bata, Ola, Apu, Nela - to imiona kumpeli i na końcu mówi Dziodzia czyli Zosia:-D

Moja ma podobnie; też musi powymieniać przed snem kto poszedł "aaa". I tak po kolei jest baba, dziadzia, tata, piesek, kotek, konik, krówka itd... Lista jest długa. Dziadek jej kiedyś opowiadał jak przychodzi Pani Nocka i wszyscy idą spać i gwiazdki się zapalają i takie tam duperele i ona potem przed spaniem to sobie po swojemu opowiada. Zabawnie to wygląda... :D

Wasze dzieci kiedy mówią o sobie to używają swojego imienia? Moja cały czas mówi na siebie "Dzidzia". A jak ją pytam, jak ma na imię to się wygłupia i wymyśla: była już Zuzia, Julia, Kaja, Kasia, Ania, a nawet Gienia (tak ma na imię jej babcia). Swoje imię jeszcze nie za każdym razem umie wymówić, czasami jej wychodzi "Mama", czasami "Jaja", a czasami tylko "Ma".

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry