reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wampi super uczucie, nie:-)
Moje maleństwo cały sylwester mocno SPAŁO:confused: Nic go nie obchodziło że mamusia siedzi na imprezie, że piccolo pije, że takie dobre jedzenie jest.... Fajerwerki też go nie obeszły, spał:dry: Znajomi u których byliśmy nie mieli szans żeby poczuć jakieś ruchy. Poruszało się dopiero jak się położyłam spać na nie swoim twardym łóżku i całe do południa też cisza:nerd:

reklama
Mój synuś też nie należy do ruchliwych dzieci...troche się powierci jak kładę się spać a tak to raczej spokojny....szkoda bo chciałabym go bardziej czuć :-(

Dzidzia wczoraj mało sie ruszała i powieczor połozyłam sie, i mowie "no daj o sobie znać, kopnij mamusie" i po chwili dostałam kopniaczka :):)Uwielbiam to uczucie :):)

mój maluszek też coraz bardziej aktywny....
a ostatnio to tak mi uciska na pecherz ze sikam co chwilka doslownie......

Ja czuje małą... jakies 6 razy w ciagu dnia... robi sie zdecydowanie aktywniejsza ... po słodyczach... wczoraj wtrzachnełam paczke Dumli.. no i szalała jak nie wiem...

A mój mnie właśnie boksuje po czym się tylko da :)))) Od jakiegoś czasu jest taki ruchliwy. Nareszcie, bo wcześniej czułam go tylko wieczorami a teraz też w ciągu dnia :)

A moje bobo teraz bardziej ruchliwe,wczoraj mi kopniaka zawalił ze znowu podskoczyłam.Wczoraj pojadłam tych słodyczy to ciągle mnie kopało jak nigdy.Ale juz wole zeby mnie kopało niz spokojne było:-) Pozdrawiam!

Ostatnio mam wrażenie jakby moje dziecko się przeciągało. Tak najnormalniej jak my gdy wstajemy z łózka. Odczuwam to w sposób, że czuję prawie w jednym momencie uderzenie z np. lewej strony, a tuż za nim z prawej. Tak jakby dzidzia najpierw wyciągała nad siebie rączki, a zaraz za nimi prostowała nóżki. Czasem te uderzenia bo obu stronach odczuwam w tym samym czasie.
Śmieszne takie i przyjemne, nie to co skakanie po pęcherzu jak na trampolinie ;)

mój bejbiak zrobił nam super prezent noworoczny :-D ruchy czuję bardzo wyraźnie już od ponad 2 tyg a w pierwszy dzień nowego roku zobaczyłam też je na własne oczy - takie wystające kuleczki co jakiś czas :-) śmieliśmy się, że się bejbiakowi harce sylwestrowe bardzo spodobały i na drugi dzień postanowił zrobić sobie powtórkę z rozrywki :-D

reklama
a mam takie pytanie ile razy w ciągu dnia czujecie swoje dzieci?
bo nie wiem czy u mnie nie za często.
bo u mnie to z jakieś 10-12 razy będzie,
mój małż się śmieje, że jak się urodzi to też tak będzie, że będzie mało spał :dry:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry