reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No nie wiem....ostatnio mąż z wiertarką szalał ponad godzinę,to maleństwo chyba jednak usłyszało, bo brykało,ale tak jakby...nerwowe odruchy były.Jak pies niespodziewanie zaszczeka to też nagłe uderzenie w brzuszek czuję...

tak jak pisalam wczesniej - odbiera fale dzwiekowe przez skore, wiec pewnie stad taka reakcja. moje tez tak sie zachowuje przy glosnych niskich dzwiekach. 21tc to za wczesnie na wyksztalcenie sluchu. dopiero 23-24tc.
czyli juz niedlugo... bedziecie czytac brzuchom bajki?:p

reklama
czyli juz niedlugo... bedziecie czytac brzuchom bajki?:p
Moje dzieciątko nieco starsze niz suwaczek(22t.c.), więc po Nowym Roku już na bank książki pójdą w ruch :-D A tak poważnie kolezanka pod koniec ciąży, jak już była wielka i spuchnięta, często recytowała dla brzuszka "Stoi na stacji lokomotywa. Ciężka, ogromna i pot z niej spływa...":-D:-D:-D

spiewac nie umiem to bede sie musiala jakos przemoc zeby bajki czytac. tylko ze zadnych nie mam. moze bede czytac na glos swoje ksiazki?:p dziecko i tak nie rozumie znaczenia slow tylko reaguje na glos matki i zmiany tonu. warto tez czesto mowic do niego po imieniu bo moze zapamietac brzmienie slowa.

ja też śpiewać nie umiem i ksiązek dla dzieci nie mam, ale coś sie wymyśli :tak:

hehe - ja chyba musze zacząć myslec o czytaniu bajek, no i planuje dodatkowo sluchać muzyki by sie dzidziuś wyciszał, boo....

na razie mój mały rozrabiaka robi mi taki kipisz w brzuchu - zaczyna przedstawienie około 22 - że w nocy spać nie mogę. Musze mu jakiś relaksik zaserwować, bo normalnie matkę wykończy...

ja słucham muzykę relaksacyjną, ale wtedy dzidziuś sobie fika, jedynie jak jest całkowita cisza to i dzidzia cicho siedzi:-)
ale moja stałą por na harce to 22.25 :tak:

mój bejbik jeszcze jest za mały żeby usłyszeć dźwięki ale od jakiś 2 tyg i tak serwuję mu ok 2 godzin Mozarta luba Enya codziennie..
pamiętam, że nataliak wklejała kiedyś link to specjalnych płytek z muzyką ale oczywiście nie mogę go odnaleźć :sorry:

reklama
Ja od dziecka kocham i do śmierci będę kochać bajki, mam z 10 wielkich książek po kilkadziesiąt bajek każda, często je poczytuję dla własnej przyjemności. Bardzo lubię Andersena i braci Grimm, wyjąwszy smutne, takie jak o dziewczynce z zapałkami. A najbardziej uwielbiam książkę "Bajarka opowiada", mogłabym ją czytać na okrągło, bardzo polecam

BAJARKA OPOWIADA Zbiór baśni całego świata (834385132) - Aukcje internetowe Allegro

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry