reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
dziewczyny, mój jest najaktywniejszy wieczorem, wtedy najłatwiej można go wyczuć, najlepiej leżąc na plecach. A jak jeszcze obok położy się tatuś i zacznie gadać i rękę przykładać, to bobas szaleństwa dostaje:-) Wierci się, kopie, przesuwa:-) Cudo:-D Zwłaszcza jak tatusia nie ma cały dzień a tu wieczorem go usłyszy:-)

czyli jak widać, u każdej co innego, moje dziecię fakt rano i wieczorem najaktywniejsze, ale jak tylko przyłożę rękę to cisza, zabiorę rękę harce i tak w kółko.. no i jak muzyka głośniej gra to też harcuje sobie :tak:

moje też najajtywniejsze wieczorkiem jak leżę własnie na plecach, ale od 3 dni czuję je też w dzień. Wczoraj przestraszyłam moje maleństwo:zawstydzona/y:. Weszłam pod prysznic i zapomniałam z góry wziąśc ręcznik, więc krzyknęłam tak straaasznie głośno do męża, żeby mi go przyniósł, a małe w tym momencie kiedy krzyknęłam zrobiło takiego fikołka, ewidentnie się przestraszyło:sorry:.

a moje jakoś na krzyk nie reaguje, a zdarza mi się na koty wrzasnąć..
bardziej na muzykę, albo hałas w TV

Ja swoje czuję rano i wieczorem a w dzień....... to chyba nawet sie nie wsu****e zbytnio w swoje ciało bo duużo spraw na głowie. Ale bejbik ostatnio źle się ułożył bo od 2 dni mam rwe kulszową, promieniuje od kręgosłupa do lewej nogi aż po kolano :confused2: nowmalnie wieczorem jak się położyłam w jednej pozycji to juz się nie ruszałam do rana bo tak mnie bolało. Mam nadzieje że dziś może bedzie coś lepiej

dziewczyny, przeciez nasze maluchy jeszcze nie slysza...;P co najwyzej jakies wibracje odczuwaja przez wody plodowe ale slyszec glosy z zewnatrz beda dopiero okolo 23-24tygodnia, wtedy wyksztalca sie aparat sluchowy i osrodek sluchu w mozgu.

dziewczyny, przeciez nasze maluchy jeszcze nie slysza...;P co najwyzej jakies wibracje odczuwaja przez wody plodowe ale slyszec glosy z zewnatrz beda dopiero okolo 23-24tygodnia, wtedy wyksztalca sie aparat sluchowy i osrodek sluchu w mozgu.
głosów może nie, ale wibracje napewno i to tez może ich denerwować, w zeszłym tygodniu byłam w kinie, gdzie jest naprawdę głosno, to dzidzia wariowała jak szalona- w domu w ciszy nigdy tak się nie zachowuje

Słyszą słyszą ;) Moje tez wieczorem ale w ciagu dnia tez daje o sobie znać :) uwielbiam to:)

reklama
Też czytałam że jeszcze nie słyszą, ale w takim razie czemu moje reaguje na głos tatusia? Pewnie wibracje dźwięków też mają różne natężenie. Dotknijcie głośnika jak coś głośno leci:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry