reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
my planujemy kupowac dziecku stare ksiazki z bajkami z naszego dziecinstwa jak np seria 'poczytaj mi mamo' na allegro i w antykwariatach :)

reklama
chyba czuję dzidzię :-):-):-) nie są to kopniaki, które da się wyczuć z zewnątrz ale wyraźnie czuję ruchy w okolicach podbrzusza.. tak gdzieś od tygodnia jak się położyłam wieczorem to miałam wrażenie, że to może praca jelit ale tak codziennie o tej samej porze to chyba nie przypadek ;-) a od soboty czuję to też rano i podczas dnia - głównie, jak siedzę przed kompem z kolanami pod brodą :-D:-D:-D

no to super, u mnie też o stałej porze wieczorem, a w ciagu dnia to coraz częsciej :tak:

dziewczyny ale ja WAM zazdroszczę że czujecie te słodkie kopniaczki maluszka:) a ja ciągle nic i nic...zaczynam się martwić :(((

dziewczyny ale ja WAM zazdroszczę że czujecie te słodkie kopniaczki maluszka:) a ja ciągle nic i nic...zaczynam się martwić :(((
katagorka, poczekaj jeszcze 6 dni. ja równo od 19 t.c. czuję regularnie ruchy.
a zobacz jak Malina późno zaczęła czuć..
a moja znajoma to dopiero w 21 t.c czuła.
nie jest źle. głowa do góry:-):tak:

awru, bo cały dzien lulamy nasze dzieci, a na wieczór my kładziemy się do łózka to dzieci wariują...:tak:

Czekam czekam cierpliwie ale już doczekać się nie moge tego Kochanego kopniaczka dziewczyny !!! dziękuje Wam za miłe słowa

moja przyjaciolka tez pozno poczula- 22 tyg, tzn w 22 tyg zdala sobie sprawe, ze to co czuje od 21 tc. to ruchy maluszka. Za to teraz ma super spokojnego syneczka, zasypia o 22 a budzi sie dopiero o 6ej, mleko i spowrotem spac do 8-9. a ma dopiero 3mce. Najwyrazniej juz w brzuszku zajmowal sie spaniem i rozmyslaniem zamiast kopac na wszystkie strony.

a ja musze sie Wam do czegos przyznac. jestem wyrodna matka. jak mala zbyt dlugo sie nie rusza to specjalnie ja budze- biore gleboooki oddech- za to dostaje kopniaka albo jak leze to robie jej male trzesienie ziemi i podnosze na zmiane prawe i lewe biodro- tez sie wscieka i kopie
egoistka ze mnie straszna. chyba powinnam postanowic poprawe.. :sorry:

reklama
Wyrodna? To my chyba wszystkie takie, ja też :zawstydzona/y: No ale co zrobić, niech w nocy śpią, a w ciągu dnia są aktywne, a co:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry