reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

nie jest ciezko, ja dzwonilam we wtorek po poludniu i Pani mnie zapisala juz na srode. Tylko zaznacz ze jestes w danym tygodniu ciazy bo oni wtedy wiedza zeby Ci wiecej czasu zapisac, a czekajaca po mnie dziwczyna godzina kwitla w poczekalni. Wez dowod ubezpieczenia i wszystko na kase chorych:)

reklama
Isabell - dasz radę. Kobiety są twarde i się nie poddają :)
Lady Nataly - powiedz mi czy Sereda wpisywał Ci tą wizytę w kartę ciąży? Mówiłaś mu, że prowadzącym jest dr O. ? Nie sądziłam, że jest możliwość zrobienia takiego USG na fundusz. Jestem coraz bardziej zła na mojego doktorka - za prywatną wizytę kasuje jak za zboże a sprzęt ma niezbyt ciekawy...
W ogóle dziś mam zły dzień - chyba hormony ciążowe dają mi się we znaki.
Ostatnio nasłuchałam się opinii i doczytałam w necie o rewelacyjnym wpływie kwasów DHA na ciąże i niewiele myśląc wysłałam męża do apteki po witaminy dla ciężarnych, które zawierają te kwasy. Kolejny raz dobiła mnie polityka prorodzinna tego kraju - wiecie ile zapłacił za witaminy, które wystarczają na 30 dni - 70 zł!!!!!! Jak jeszcze doczytałam, że one nie zawierają w swoim składzie żelaza (muszę przyjmować, żeby mi znowu wyniki nie spadł i nie pojawiła się anemia) to mnie taki szlag trafił, że się poryczałam. Teraz pójdę do apteki i za żelazo zapłacę jeszcze 25 zł !!! Co za kraj - psia kość!!!!!!????
A żeby pracować to trzeba wyjeżdżać na drugi koniec kraju - my właśnie zrezygnowaliśmy z takiej opcji (mąż pracował ok 200 km od Bielawy i wracał na weekendy) a na miejscu nie może znaleźć pracy - nawet te oferty za najniższą krajową są tak obstawione, że nie można się załapać... Chyba muszę sobie wziąć jakiegoś uspokajacza bo nie wytrzymam ;-)
Pozdrawiam

Jezusie, ale bosko!!!!! Dwa bąbelki w jednym brzuszku!!!!! Cudo!!!!!! :-)
U nas też tak jest z tą pracą - podjęliśmy taką decyzję ze względu na ciążę. A czym zajmuje się Twój maż?? Myślisz, że znajdzie coś na miejscu??
Mi na początku lekarz też polecał Prenatal i nawet go kupiłam. Niestety ja byłam bardzo "wymiotnym" przypadkiem i u mnie te witaminy zamiast osłabiać wymioty to jeszcze je nasilały. Ale to wszystko kwestia indywidualna a to drogie dziadostwo, które dziś zakupiliśmy to Femibion Natal 2. Do teraz jestem wściekła jak spojrzę na skład - prawie żadnych minerałów, już więcej tego nie kupię.
A z tym USG 3/4D to też jakbym wiedziała, że można to tutaj zrobić na fundusz to nie wydawałabym tyle kasy na Wrocław - to wszystko przez mojego dr.K. To on nas tam wysłał - wrrrrrrr :/ Ale mnie dzisiaj wszystko wkurza!! ;)

Ma-mi kup sobie Pharmaton Matruelle,ma bogaty skład i żelazo,kosztuje ok 50zł, ale np.w środy,czwartki w aptece w Tesco w Dzierżoniowie jest 20% taniej,także warto tam podjechać.
Ja też wybieram się do Seredy na 3d:-)

Isabell28 - dzięki! Rzeczywiście skład dość bogaty, ale najpierw muszę zjeść te tabletki, które kupiłam - oby mi w przełyku nie stawały codziennie ;)
W ogóle dziewczyny - jeśli kupujecie dość drogi lek, który nie jest na receptę to warto najpierw sprawdzić cenę na Allegro. Jakbym wcześniej to wiedziała to zapłaciłabym mniej :)
Iza, jak będziesz po USG to oczywiście będziemy czekać na wieści :)

ja dzis kupilam prenatal classic, zaplacilam 21zl, a 30 tabletek starczy w sumie na pol miesiaca. dobrze wiedziec, ze w tesco sa znizki w srody i czwartki.
Kupilam u u_bar dwa biustonosze do karmienia:)) a jutro przychodzi kuzynka z torbą ciuchow ciazowych dla mnie. Nie dopinam sie juz w zadne spodnie i moge chodzic tylko w getrach. Swoja droga cale szczescie ze getry sa w modzie:)

Z tymi ubraniami w ciąży to zawsze jest problem. Nie warto za dużo kupować ale też chciałoby się wyglądać jak człowiek. Ja przez pół ciąży gapiłam się w internecie na jedną bluzkę ciążową ale w rezultacie sobie odpuściłam bo kosztuje 140zł :) Teraz też się zastanawiam co ja będę nosić po porodzie, przecież tak od razu nie wejdę w swoje ciuchy a wreszcie będę trochę więcej wychodzić z domu niż teraz.
Mam nadzieję, że biustonosze będą Ci odpowiadać ;)
Ja posiedziałam sobie dzisiaj trochę na balkonie- podciągnęłam rękawki i wystawiłam dekolt i mordkę na słońce - po prostu bosko!! Już bym mogła urodzić żeby móc jeździć na spacery z wózkiem. A Wam dziewczyny wypadnie zaawansowana ciąża w okresie letnim i pewnie będziecie uciekać przed słońcem. Ja już się nie mogę doczekać aż moja skóra zmieni odcień z blado- szarego na troszkę opalony ;)

Natalia - za każdym razem jak się tu loguję to muszę sobie obejrzeć zdjęcie Twoich maluszków tak mi się podobają :-) !!!

Ostatnia edycja:
Maluszki są po prostu rewelacyjne!! Kurcze, my z USG (3/4D) mamy film a nie zdjęcia więc nie da rady zamieścić na forum ;) Ale rzeczywiście było widać już buźkę. 21 mam wizytę u dr K. ale to jego USG niewiele pokaże...

Tunika bardzo ładna i cena przystępna. Wiadomo, że w ciąży "przybywa" biustu to będziesz nieźle kusić ;-)
Tego odchudzania się przed włożeniem stroju kąpielowego to już się boję. Przeraża mnie ten cellulit na udach, który mi się pojawił - koszmarrrr!!!!! Na szczęście rozstępów nie mam. Muszę sobie kupić jakiś dobry balsam antycellulitisowy i do tego zaplanować kilometrowe spacery z wózkiem, żeby się tego tłuszczu pozbyć. Mam nadzieję, że zgubienie ponadprogramowych kilogramów po porodzie będzie możliwe bo podobno niektórym już tak zostaje!!

foto 009a.jpg Takiego Piotrusia mogę Wam przedstawić ;) (Zdjęcie zrobione ok 1,5 tyg. temu)

reklama
hehe no Piotrusia tu niewiele, ale mamuśka super:) Paznokci mamy pozazdrościc taak?:))) No to zazdrościmyyyy:-):-):-)
Dostalam wczoraj spodnie ciazowe jeansy z HM z panelem i spodnice jeszcze za duze ale bardzo mi sie podobaja:-)
Imprezka urodzinowa skonczyla sie po polnocy o dziwo dzieci nie zdemolowaly nam domu:-)
czas na spacerek:-)

Do góry