reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

Przysluguja Ci na pewno 2 dodatkowe tygodnie, bo to obowiazuje juz w 2011 a w latach pozniejszych ma isc w kierunku wydluzenia do 6 tygodni dodatkowych w 2014r.
Sęk w tym, ze musisz poinformowac dodatkowo o tym pracodawce, ale nikt nie ma Ci prawa tego odmowic.
Urlop ojcowski o ile wiem w 2011 wynosi tydzien, a od 2012 2 tygodnie i mozna go wykorzystac w ciazgu 12 mcy od urodzenia dziecka. Ciekawa jestem jak to beda interpretowac, podejrzewam ze beda mieli jakies wytyczne.
Bylam na spacerku 2gpodzinnym ale przyjemnie:)

reklama
Hej :) Miałam pierwszą noc od bardzo długiego czasu, którą przespałam. Świetne uczucie!!

Zazdroszczę Ci tego 2 godzinnego spaceru, nie pamiętam kiedy byłam na takim. Bardzo lubię chodzić ale musiałam sobie trochę odpuścić - przez połowę ciąży byłam tak osłabiona, że po 100 metrach kręciło mi się w głowie a teraz już mi brzuch ciąży i napina się jak chodzę. Ostatnio chodzę jak babcia - brzusio ciągnie do przodu więc muszę się pochylić i wypiąć tyłek... Pewnie kręgosłup nie daje rady - jestem wysoka i zawsze kręgosłup cierpiał. Powinnam chodzić na basen ale strasznie nie lubię takich miejsc - jak pomyślę ile różnych ludzi kąpie się w tej wodzie to mi ciarki przechodzą ;)
Zaraz idę zrobić sobie basen pod prysznicem - mam dzisiaj plan na wykorzystanie dawno zapomnianych maseczek, peelingów, balsamów itp. :-)
Udanej niedzieli!!!!!

hej dziewczyny bylam rano u dr. O.
Generalnie bylam u niego raptem 2 tyg temu, wtedy powiedzial mi o blizniakach i zlecil komplet badan. Dzis poszlam z wynikami, wszystkie zapisal w karcie ciazy, troche porozmawialismy, powiedzial ze usg zrobi dokladne za 3 tygodnie w 13tc no i za ta "wizyte" nie wzial ode mnie ani grosza... niezle co?:) powiedzial ze bedziemy robic tez takie wizyty dla bezpieczenstwa ciazy:)

Lady Nataly - już się zaczynałam martwić bo tak zamilkłaś ;) Wygląda na to, że dr O. to fajny lekarz. Dobrze trafiłaś!! A On pewnie też się cieszy bo ciąża bliźniacza nie często się zdarza.
A ja dziś byłam umówić się u stomatologa - jutro idę na 10.30... Boję się bo czeka mnie leczenie kanałowe a skoro nie można zrobić prześwietlenia to takie działanie trochę na oślep.
Dziś byliśmy w US złożyć PITy więc to już mam z głowy. A tak poza tym to... ciągle jem, muszę bo inaczej mi niedobrze. Czuję. że w tym miesiącu solidnie przybiorę na wadze.
Isabelle- gdzie zniknęłyście ??????????????

ja tez jem srednio co 2 godziny. Inaczej ssie mnie strasznie:)
A jednak czulam, ze chce upewnic sie na usg czy jest wszystko ok... ide jutro na konsultacje do dr Seredy. Podobno ma najlepszysprzet do usg w okolicy lacznie z 3-4D.
A zaraz jade odebrac tort na jutro do przedszkola:)

Sto Lat! - dla dzisiejszego Jubilata :)
Dobrze, że idziesz na konsultacje. Nie znam tego lekarza - jakbym wcześniej wiedziała, że w Bielawie jest ktoś, kto ma USG 3-4D to nie jechalibyśmy do Wrocławia ;) My mamy płytę z nagraniem z tego badania. Napisz po wizycie swoje wrażenia.
Byłam u dentysty - przeżyłam leczenie kanałowe :) Dostałam zastrzyk znieczulający i nic nie czułam tylko mi wszystko zdrętwiało bo trzymałam paszczę otwartą przez godzinę ;)

dzieki Mami, ach te dzieci... my mamy własne wyobrażenia, a one są jednak zupelnie odmiennymi istotami. Moj 3 letni "Anioleczek" wstal dzisiaj lewa nogą, od rana marudził i nic mu się nie podobało. My stajemy na głowie, żeby dziecku zapewnic maksimum atrakcji i wrazen, koniec rozpieszczania, koniec!

Wyobrazcie sobie, ze u dr Seredy spedzilam z zegarkiem w reku 1,5 h, z czego bite 60 min trwalo usg. Oczywiscie wszystko na kase chorych:-) Najpierw sie troche przerazilam.. bo dr pobral mi cytologie uzywajac hmm takich starych nawet nie wziernikow tylko dwoch kwadratowych szerokich lyzek...brr to bylo bardzo nieprzyjemne, ale potem samo usg bylo bardzo dokladne. Uslyszalam najlepsza wiadomosc, ze ciaza jest dwuowodniowa, tzn ze kazde dziecko jest w oddzielnym baloniku, nie beda sie przyduszac, obkrecac pepowinami itd. Jedno jest 2 mm dluzsze od drugiego, ogladalam na 3d jak juz sie ruszaja, sluchalam serduszek, super. Dr sprawdzil bardzo duzo roznych parametrow a jutro mam przyjsc z pendrivem i jego pielegniarka mi wszystko przegra:-)

Hej dziewczyny
Mi brak czasu na wszystko i nerwy też już puszczają, jednak non stop samemu z dwójką dzieci to nie dla mnie. Nie nadrobie was bo nie mam za bardzo czasu, coś tam podczytałam, że dobrze się czujecie.
Mi wpadł szalony pomysl, zeby za jakiś czas postarac się o 3 dziecko ale chyba nie dam rady

Isabell podzielę niedługo Twoj los, mój mąż wyjezdza 1 kwietnia do pracy na drugi koniec Polski na pare mcy. Zostane sama z dzieckiem :baffled::baffled:

Iza28 - co u Ciebie? dobrze sie czujesz?

reklama
Hej! A dobrze się czuje,wszystko u mnie w porządku.
Natalia jesteś zadowolona z wizyty u Seredy?Ciężko się dostać?
Nabrałam chęci na usg 3D :-)

Do góry