reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzieciaczkowe menu

Ja też słyszałam, że nie powinno się jeść owoców po południu. Dotyczy to ogólnie wszystkich, ale szczerze mówiąc nigdy się tego nie trzymałam, bo przed obiadem nigdy nie mam ochoty na owoce. A w internecie znalazłam taki schemat żywienia niemowląt:

8-9 miesiąc

Karmienie piersią lub mlekiem modyfikowanym nr 2
Rano - Karmienie piersią lub mlekiem modyfikowanym nr 2
Przed południem – owoce, soki, nektary lub napoje
Południe – Warzywa oraz dania warzywno – mięsne Junior
Po południu – owoce i zboża oraz jogurt
Wieczorem – kaszki mleczne​

więc chyba są różne podejscia do tego tematu.

Na pewno nie powinno się jadać owoców wieczorem (na noc), może o to chodziło.​

Ostatnia edycja:
reklama
U nas ostatnimi czasy jadłospis bardzo uległ zmianie, bo niestety czasami niunia zjada jogurty i deserki oprócz obiadu, a czasami tylko mleko by piła. Chociaż zupka rybna jej tak przypasowała i barszcz biały, że aż jej ślinka na sam zapach leci ;) A bywają dni, że głodówkę sobie urządza i koniec, jak wypije z 60ml mleka na cały dzień to sukces.

Justyna nie gotuj jakoś specjalnie, tylko tak samo jak dla nas, z resztą tak mi pediatra poradziła, żeby normalne zupy jej już dawać.
Wczoraj próbowała pieczarkowej i baaardzo jej zasmakowała :) Moje dziecko jest mało wybredne, no chyba, że chodzi o słoiczki to nie tknie.

dziewczyny mam pytanie kroraś wie czy możemy juz naszym pociechom dac seler naciowy?? bo nigdzie znaleźć info nie mogę , a chętnie dałabym małemu do pomemłania dziąsełkami bo marchewa się znudziła

Od kilku dni daję jogurt naturalny z rozgnieconym bananem.Zaczęłam gotować jej jedzonko ale skubana wyczuła że jest inne niż słoiczkowe i muszę mieszać jej pół na pół.

dziewczyny napiszcie proszę co dajecie maluchom zazwyczaj na śniadanie i kolację... my dajemy bułkę z masłem i/lub pasztetem (oczywiście własnej roboty)... zastanawiam się nad wprowadzeniem twarogu albo jakiegoś dżemu domowego...

reklama
Do góry