reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzieciaczkowe menu

ja osobiście podaje tyle herbatek,soczków ile Julka sie domaga,oczywiście nie jednego gatunku,ogólnie wypija 100ml herbatki ułatwiającej trawienie,100ml herbatki owocoej i ok 100ml soczki rozcieńczonego z wodą (prawie pół na pół).

reklama
ja też próowałam BLW i Wiktorowi się podobało ale teraz się troche boję bo ma zęby i wszystko gryzie chociaż on rzadko się ksztusił mi od samego początku jak ugryzł coś dziąsłami to zawsze memła w buzi .
co do picia to mały dużo pije lekarka powiedziała żeby sie nie przejmować jeśli je i zachowuje się normalnie to dawać picie tyle ile chce młody czasem wypija przeszło 400ml, sok ,herbata, woda przegotowana.

z literatury fachowej::-)
owoce:
po 4 miesiącu: jabłka, porzeczki, jagody, maliny, jeżyny winogrona, owoce dzikiej róży, brzoskwinie.
po 5 miesiącu: to co wyżej + śliwka;
po 6 miesiącu: to co wyżej + gruszki, żurawiny i morele;
po 9 miesiącu: to co wyżej + pomarańcze*, mandarynki*, cytryny*, ananasy*, truskawki*;
po 12 miesiącu: to co wyżej + kiwi, arbuz;
*- podawać ostrożnie ze względu na możliwość wystąpienia alergii

pomogło? mogę jeszcze napisać warzywa, mięsa i inne jakby która chciała :tak:

reklama
tez mi sie to nie zgadza. ale moze te w słoiczkach sa jakies specjalne? nie wnikam.
truskawki tez widziałam od 6 ale dużo dzieci jest na nie uczulone.

Do góry