wiktor nie próbował dyni bo jest z ziemniakami a wysypało go po jarzynowej bo tam też ziemniak więc odpuszczamy szpinak jest fuj ale brokuły są mniami mięsko jedliśmy z królika i gołębia bo dziadziuś swoje ma na wiosnę kupujemy kury żeby były dla Wiktora na słoiczki
reklama
calineczka27
Fanka BB :)
Od tygodnia gotuje moja mama(od czasu powrotu do pracy Ona zajmuje sie małym )i wcina , że hej
Wiktor uwielbia dynie z ziemniaczkami, delikatne warzywka na parze z odrobina masełka, a z deserków to zdecydowanie jablko z bananem, bo sae jablko bylo chyba za kwasne,plul strasznie. Lecimy na sloiczkach na razie,potem bede gotowac sama. Ale te pierwsze posilki to sloiczkowe, bo te warzywa teraz to takie zimowe jakies i stare
Saraa
Ja gotuje w szybkowarze z bardzo niewielka iloscia wody pozniej blenduje z dodatkiem oliwy z oliwek lub Rapsöl z omega 3 ( to jest chyba rzepakowy) . Oleje kupilam bio , to sa specjalnie przeznaczone dla niemowlat. Masla sie nie daje ze wzgledu na bialko . Soli nie daje. Czasami wrzuce cwiartke jablka do smaku, lub cukini, albo dynie.dziewczyny a jak robicie marchewke..blendujecie razem z wywarem?czy same??i cos jeszcze dodajecie ,maslo???czy sol??
paulka24
ja dawałam w niedziele odrobine (jedną łyzeczkę na 200ml i to na dwa razy do podania) kaszy manny do zupki jarzynowej i synek ok, wiec mysle ze uczulony na gluten nie jestMy dzisiaj jesteśmy po szpinaku z ziemniaczkami. Małej nawet smakowało, a obawiałam się, że wszystko wypluje. Czy któraś z was podaje gluten i co konkretnie?
KAROLINA84
moje dzieciątko na obiadki uwielbia zupkę marchewkową z ryżem ,marchewkę z ziemniakiem,sama marchewka jest dla niej ble,dzisiaj podam jej zupke jarzynową i mam nadzieje ze jej zasmakujena deser chętnie zjada jabłko z brzoskwinią,marchewke z jabłkiem ,same jabłko i owoce leśne jej nie przypasiły, no i tradycyjnie mleko bebilon pepti próbowalismy zmienić na normalny bebilon i niestety po jednym dniu mieszania mlek wystąpiła skaza białkowa wiec spowrote pepti martwi mnie tylko ze tak mało ona wypija dopiero wczoraj zaczeła wypijac 150 ml,a do tej pory jej max to 120.
kurcze i jak tak czytam ile wasze dzieciaki waża to jestem przerazona ze moja Julka taka kruszynka jest ona 2 tygodnie temu miała 6.700 lekarka mówi ze pięknie rośnie ale jak dla mnie to ona za mało przybiera,co wy na to???? z resztą musze sprawdzić w ksiazeczce zdrowia jak te moje córeczki tyły,co prawda one są budowy drobnej ,ale jakby na to nie spojrzec julka od momentu wyjscia ze szpitala przybrała tylko 2,700
kurcze i jak tak czytam ile wasze dzieciaki waża to jestem przerazona ze moja Julka taka kruszynka jest ona 2 tygodnie temu miała 6.700 lekarka mówi ze pięknie rośnie ale jak dla mnie to ona za mało przybiera,co wy na to???? z resztą musze sprawdzić w ksiazeczce zdrowia jak te moje córeczki tyły,co prawda one są budowy drobnej ,ale jakby na to nie spojrzec julka od momentu wyjscia ze szpitala przybrała tylko 2,700
Marja
Karolina moim zadniem to Twoja mlutka wazy tyle co powinna - moj Karol wczoraj wazony , 6300 - i uwazam ,ze super - jest dlugi i drobnej budowy ale jest tak sprytny , uwielbia sie bawic ,ma ogrom sily - wszystko ok, lekarka mowila,ze jest super . W rodzinie mamy male kluski blizniaki - w jego wieku wazyly po 7,5 kg i wiesz co wcale nie chcialabym ,ze moj tyle wazyl,bo one zanim sie rusza to musza pomyslec :-) . Wazne ,ze przybywa na wadze i rosnie !
Joasia M
reklama
KAROLINA84
hahaha no coś w tym jest mój siostrzeniec jest o 3 tygodnie modszy od mojej julki i wazy 7,300 i powiem ze zgadza sie to co piszesz ten mały ma trudnosci ze wzszystkim co ma zrobić,nawet grzechotki nie potrafi trzymać i ma problemy z podnoszeniem sie ,wiadomo ze nie wysztkich dzieci to dotyczy,on akurat to takkki grubas ze ho ho.
uspokoiłaś mnie ,ze z tak niską wagą nie tylko ma moja Julka ;-) ja ogólnie zadowolona jestem z wyglądu mojej kruszynki bo jak dla mnie wyglada super,uff już jestem spokojniejsza,dzieks
uspokoiłaś mnie ,ze z tak niską wagą nie tylko ma moja Julka ;-) ja ogólnie zadowolona jestem z wyglądu mojej kruszynki bo jak dla mnie wyglada super,uff już jestem spokojniejsza,dzieks