reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzieciaczkowe menu

Moja ANtosia dopiero niedawno dostała troszkę marchewki - hmm, pychotka, pałaszowała aż miło i parę dni później jabłuszka ze słoika, które są be i mimo kilku prób nie dała się do nich przekonać. Co dziwnego zrobiłam wczoraj blenderem mus ze swojej własnej szarej renety i jej zasmakował.

reklama
dzieki dziewczynki za info odnoscie chrupek... natknęłam się w necie na info od kobitek które mają 5m szkraby ze ich maleństwa juz wcinają chrupki, no to sie troszke zdziwiłam i Was zapytałam...
przyszła mamo nie pomoge bo ja słoiczkowa puki co....

Przyszła_mamo ja wrzucam do garnka masło gotuję marchewkę blenduje i na końcu dolewam troszkę wywaru soli w ogólne nie dodaje;-)

U nas dziś marchewka już nie była taka trująca :) jutro też marchewka, ale chyba musimy jeszcze popić sokiem jabłkowym bo troszkę się zatwardzenie robi :)

przyszła mamo my dodajemy oliwy z oliwek troszke, albo wywar daję żeby była konsystencja zupkowa :) wgl. nie doprawiam niczym.a robię różne warzywka gotowane nie tylko marchewkę:) i wcina aż mu się uszy trzęsą.

U nas to już słoiczki po 4m wszystkie wypróbowane i tylko zielony słoiczek nie podchodzi (on chyba ze szpinakiem jest, nie pamiętam dokładnie) - Nadia pluła strasznie. A kaszki z deserkiem to pychotki dla niej. Próbowałam jej dać marchewkę z jabłuszkiem zblendowane, to nie chciała jeść, od razu się zaniosła i aż zwymiotowała... Jednak słoiczki jej bardziej smakują.

My już zakończyliśmy przygodę z dynią - całkiem sprawnie poszło. Od wczoraj próbujemy marchewki z ziemniakami - małej zdecydowanie bardziej smakuje niż sama marchewka. Szpinak będzie następny, a później zupka jarzynowa - zobaczymy, jak małej podejdzie. :-)

a my już jemy mięsko!!! my narazie na słoikach jedziemy bo ja się boje, że zrobie trujące o złej konsystencji a słoiki Daria dobrze toleruje więc się karmimy!!wrzucamy na ruszt po 5 miesiącu!!!

reklama
my tez narazie na sloiczkach, bo jak zrobilam swoja zupke to byla fe. A sloiczki przynajmniej je. marchewki nie lubi. uwielbbia dynie z ziemniakami i zupke jarzynowa, z deserkow lubi morele a jablko jest dla niej za kwasne:/. I tez juz mam zamiar wprowadzic miesko.

Do góry