reklama
skrzat910
żyje dla nowego życia
Nam lekarz powiedział że póki co dawać deserki po troche i tak trzymać do 6-7 miesiąca.
przyszla_mama81
Mama81
Ja dzisaj pare lyzeczek dalam malemu ziemniaczka,marchewki i mieska ze skrzydelka,karmie cycem,ale daje mu juz obiadki ,dlatego ze jak widzi jak my jemy to az sie teklepie i krzyczy tak sie rwie do jedzenia!!!daje mu z 3-4 lyzeczki powolutku niech probuje a wicina dzioba otwiera jak widzi juz lyzeczke
Kasiona
Fanka BB :)
dziewczynki, ja wczoraj mrozilam obiadki ale nei wiem czy dobrze?? zrobilam papke z marchewki, ziemniaka i cukini blenderem pozniej kazde z osobna do zamrazarnika w sloiczku.Wsadzilam do zamarazarnika prktycznie od razu po przygotowaniu tylko sie tak zastanawiam jakie to bedzie po rozmrozeniu? i jak rozmarazac w temperaturze pokojowej??
Jak ja rozmrażałam w temp. pokojowej to zrobiła się taka gąbka z tego nie zupka. I dużo straciło na smaku. ;/ No i pozostało mi gotować codziennie. ;/ Nie wiem co zrobiłam źle bo dziewczyny pisały że zamrażają...tylko sie tak zastanawiam jakie to bedzie po rozmrozeniu? i jak rozmarazac w temperaturze pokojowej??
witam,
ja już 3 raz gotuje małemu i 1 razem tez konsystencjam mi sie nie podobała po rozmrożeniu ,więc teraz robię tak :gotuje co trzeba blenderem miksuje do słoika ale nie dolewam wody jedynie daję czasem oliwy z oliwek odrobinke ,zakrecam czekam aż ostygnie zamrażam gdy chce małemu słoik podać rozmrażam w temp. pokojowej i wtedy dolewam wody tyle żeby uzyskać pożądana konsystencję :-)
jest jeszcze 2ga opcja słoiczki zawsze można zawekować czyli przygotowaną papkę w zakręconych słoikach wkładasz do gara i gotujesz ok 15 min. po wyjęciu układasz zakretką na dół i czekasz aż wystygną .. żeby zawekować trzeba mieć słoiki w których dobrze zakrętka trzyma by się powietrze nie dostało aha i przy wekowaniu nie daje się pełnego słoiczka bo wybucha podczas gotowania!!po zawekowaniu słoiki do chłodnego trzeba dac bo sie zepsują w ciepełku
próbowałam na kilku słiczkach i albo za słabo zakręciłam albo słoiczki po deserkach typu gerber raz odkręcone nie nadaja się do wekowania.
ja już 3 raz gotuje małemu i 1 razem tez konsystencjam mi sie nie podobała po rozmrożeniu ,więc teraz robię tak :gotuje co trzeba blenderem miksuje do słoika ale nie dolewam wody jedynie daję czasem oliwy z oliwek odrobinke ,zakrecam czekam aż ostygnie zamrażam gdy chce małemu słoik podać rozmrażam w temp. pokojowej i wtedy dolewam wody tyle żeby uzyskać pożądana konsystencję :-)
jest jeszcze 2ga opcja słoiczki zawsze można zawekować czyli przygotowaną papkę w zakręconych słoikach wkładasz do gara i gotujesz ok 15 min. po wyjęciu układasz zakretką na dół i czekasz aż wystygną .. żeby zawekować trzeba mieć słoiki w których dobrze zakrętka trzyma by się powietrze nie dostało aha i przy wekowaniu nie daje się pełnego słoiczka bo wybucha podczas gotowania!!po zawekowaniu słoiki do chłodnego trzeba dac bo sie zepsują w ciepełku
próbowałam na kilku słiczkach i albo za słabo zakręciłam albo słoiczki po deserkach typu gerber raz odkręcone nie nadaja się do wekowania.
reklama
Kasiona
Fanka BB :)
Hej dziewczyny a podajecie już słoiczki z mięskiem?? bo tak się zastanawiam czy to już jest dobry czas na wprowadzenie mięska do diety maluszka...
ja bede posawac od przyszlego tygodnia, zaczynam od indyka narazie w sloiczku..
sprobuje z tym wekowaniem, ja generalnie zblenderowalam marchewki, ziemniaki, i cukinie i takie same wwarzywa do slikow i do zamrazarki, po odmrozeniu, najpierw troszke w temp pokojowej pozniej do garka i zagotowalam i luz w smaku takie jak siweze parktycznie dodalam pozniej troche olwiy i serka i luzik
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 20
- Wyświetleń
- 3 tys
Podziel się: