reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Rocznikowo są rok po roku, młodszy poszedł rok wcześniej. Była to próba, poniewaz w zerówce strasznie rozrabiał, ale po 3 miesiacach wyrównał sie z 1 klasą,( reforma edukacji) i tak zostało. Bylismy pierwszym rocznikiem nowego toku nauczania i widziałam po przykładzie moich dzieci z czym to sie wiąże, starszy strasznie sie wynudził, poszedł do szkoły umiejąc czytać i pisać, po przedszkolnej zerówce, dodawał i odejmnował do 50, a tu zaczełi lekcje od nauki liter. Wiktor z kolei doskonale sie odnalazł w 1 klasie po pięciolatkach. Robił to co, na starych zasadach przerabiałby w sześciolatkach, starej zerówce.

A mój najstarszy dzisiaj kończy 11 lat. W sumie już skończył. Imprezki brak, ale w następną sobotę tort mu zrobie oczywiscie.

Ostatnia edycja:
reklama
witam nowa mamusię..napisz cos wiecej!

ja wpadam na chwilkę..bo od niedzieli walczę z gorączką u Kajuni :no: ehhh mam juz maxa bo niczym nie mozemy sie jej pozbyc,spada pare kresek i znowu do gory, w pon byłam u lekarza, wszytsko czyste jedynie podrażniona tchawica i katar...a tu coraz gorzej, po pł znów z nia jadę!

Filip korzysta z ferii i gania po chałupkach:-D
pogoda do bani...leje od 2 dni:szok::szok::szok:

w piątek chcemy na ferie wyjechac ale jzu sama nie wiem...jakby mnie nie było to wrócę w przyszłym tyg!!
pozdrawiam
Na uporczywą gorączkę najlepiej zrobić kąpiel z taką temp wody jak temp ciała i dodać butelkę octu .
Woda stygnie i ciało stygnie .
efekt 100%
Przy temp ok.37 * zaczyna skakać broda ,to dobry znak i czas wyjąć dziecko z wody .
W międzyczasie trzeba podać lek na gorączkę ,wtedy temp dłużej nie powraca .
U nas czasami przerwy nawet do 89 godzin bez temp ...
Zdrówka dla Kai

A ja się muszę pochwalić ,że moje dzieci w tym roku nie chorują jakoś szczególnie .
Kuba zaliczył lekkie przeziębienie i Klaudia w sumie też ,a Karolcia 2 dniowy katar przy ząbkowaniu .:tak:;-):-):-)

Znalazłam wreszcie dla Kuby szkołę ,gdzie go przyjęli bez problemów !!!!
Ufff -jeden kłopot z głowy :sorry2:
Teraz tylko proszę Bogą ,żeby sie tam jakoś zaaklimatyzował i będzie dobrze .

Mam nadzieję,ze pójdzie ci bez problemów. Moi po zmianie szkoły troszkę wariowali, a raczej wytyczali z kolegami granice...Czasem ręcznie. Ale po 2 miesiacach każdy znalazł swoje miejsce i teraz jest ok.

witam nowa mamusię..napisz cos wiecej!

ja wpadam na chwilkę..bo od niedzieli walczę z gorączką u Kajuni :no: ehhh mam juz maxa bo niczym nie mozemy sie jej pozbyc,spada pare kresek i znowu do gory, w pon byłam u lekarza, wszytsko czyste jedynie podrażniona tchawica i katar...a tu coraz gorzej, po pł znów z nia jadę!

Filip korzysta z ferii i gania po chałupkach:-D
pogoda do bani...leje od 2 dni:szok::szok::szok:

w piątek chcemy na ferie wyjechac ale jzu sama nie wiem...jakby mnie nie było to wrócę w przyszłym tyg!!
pozdrawiam

:)
ja mam napisac cos wiecej?
mieszkam w Tychach
procz syna mam dwie corki
Weronika 4,5 i Natasza-2l3mies
obercnie nie pracuje
w wolnej chwili albo lubie posiedziec na necie albo poczytac ksiazki

Rocznikowo są rok po roku, młodszy poszedł rok wcześniej. Była to próba, poniewaz w zerówce strasznie rozrabiał, ale po 3 miesiacach wyrównał sie z 1 klasą,( reforma edukacji) i tak zostało. Bylismy pierwszym rocznikiem nowego toku nauczania i widziałam po przykładzie moich dzieci z czym to sie wiąże, starszy strasznie sie wynudził, poszedł do szkoły umiejąc czytać i pisać, po przedszkolnej zerówce, dodawał i odejmnował do 50, a tu zaczełi lekcje od nauki liter. Wiktor z kolei doskonale sie odnalazł w 1 klasie po pięciolatkach. Robił to co, na starych zasadach przerabiałby w sześciolatkach, starej zerówce.

A mój najstarszy dzisiaj kończy 11 lat. W sumie już skończył. Imprezki brak, ale w następną sobotę tort mu zrobie oczywiscie.

100lat dla syna:)wszystkiego najlepszego

czy wasze dzieci z 2002 mają fochy?pyskują?
jak im nauka idzie?
moj Kacper jest zdolny ale czasem ma w ..lenia
bywa uparty,ciezko z nim sie dogadac
ale to pala
gada i gada...zodiak.blizniak nie lubi byc sam
nudzi sie jak nie ma z kim pogadac

Dziękuje za życzenia :-)
anamari skąd ja to znam? Fochy mamy codziennie, starszy je uwielbia stroić i dyskutować, a młodszy tak jak piszesz gada i gada i gada...

reklama
anamari82 jak czytam twój opis, to praktycznie idealnie pasuje do mojej córy ;-) Leniwa, ale zdolna. Pyskata, fochy strzela czasami i do tego straszna gaduła (dzięki czemu z zachowania ma tylko dobry :-p).

Do góry