reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Rocznikowo są rok po roku, młodszy poszedł rok wcześniej. Była to próba, poniewaz w zerówce strasznie rozrabiał, ale po 3 miesiacach wyrównał sie z 1 klasą,( reforma edukacji) i tak zostało. Bylismy pierwszym rocznikiem nowego toku nauczania i widziałam po przykładzie moich dzieci z czym to sie wiąże, starszy strasznie sie wynudził, poszedł do szkoły umiejąc czytać i pisać, po przedszkolnej zerówce, dodawał i odejmnował do 50, a tu zaczełi lekcje od nauki liter. Wiktor z kolei doskonale sie odnalazł w 1 klasie po pięciolatkach. Robił to co, na starych zasadach przerabiałby w sześciolatkach, starej zerówce.

A mój najstarszy dzisiaj kończy 11 lat. W sumie już skończył. Imprezki brak, ale w następną sobotę tort mu zrobie oczywiscie.

Ostatnia edycja:
reklama
witam nowa mamusię..napisz cos wiecej!

ja wpadam na chwilkę..bo od niedzieli walczę z gorączką u Kajuni :no: ehhh mam juz maxa bo niczym nie mozemy sie jej pozbyc,spada pare kresek i znowu do gory, w pon byłam u lekarza, wszytsko czyste jedynie podrażniona tchawica i katar...a tu coraz gorzej, po pł znów z nia jadę!

Filip korzysta z ferii i gania po chałupkach:-D
pogoda do bani...leje od 2 dni:szok::szok::szok:

w piątek chcemy na ferie wyjechac ale jzu sama nie wiem...jakby mnie nie było to wrócę w przyszłym tyg!!
pozdrawiam
Na uporczywą gorączkę najlepiej zrobić kąpiel z taką temp wody jak temp ciała i dodać butelkę octu .
Woda stygnie i ciało stygnie .
efekt 100%
Przy temp ok.37 * zaczyna skakać broda ,to dobry znak i czas wyjąć dziecko z wody .
W międzyczasie trzeba podać lek na gorączkę ,wtedy temp dłużej nie powraca .
U nas czasami przerwy nawet do 89 godzin bez temp ...
Zdrówka dla Kai

A ja się muszę pochwalić ,że moje dzieci w tym roku nie chorują jakoś szczególnie .
Kuba zaliczył lekkie przeziębienie i Klaudia w sumie też ,a Karolcia 2 dniowy katar przy ząbkowaniu .:tak:;-):-):-)

Znalazłam wreszcie dla Kuby szkołę ,gdzie go przyjęli bez problemów !!!!
Ufff -jeden kłopot z głowy :sorry2:
Teraz tylko proszę Bogą ,żeby sie tam jakoś zaaklimatyzował i będzie dobrze .

Mam nadzieję,ze pójdzie ci bez problemów. Moi po zmianie szkoły troszkę wariowali, a raczej wytyczali z kolegami granice...Czasem ręcznie. Ale po 2 miesiacach każdy znalazł swoje miejsce i teraz jest ok.

witam nowa mamusię..napisz cos wiecej!

ja wpadam na chwilkę..bo od niedzieli walczę z gorączką u Kajuni :no: ehhh mam juz maxa bo niczym nie mozemy sie jej pozbyc,spada pare kresek i znowu do gory, w pon byłam u lekarza, wszytsko czyste jedynie podrażniona tchawica i katar...a tu coraz gorzej, po pł znów z nia jadę!

Filip korzysta z ferii i gania po chałupkach:-D
pogoda do bani...leje od 2 dni:szok::szok::szok:

w piątek chcemy na ferie wyjechac ale jzu sama nie wiem...jakby mnie nie było to wrócę w przyszłym tyg!!
pozdrawiam

:)
ja mam napisac cos wiecej?
mieszkam w Tychach
procz syna mam dwie corki
Weronika 4,5 i Natasza-2l3mies
obercnie nie pracuje
w wolnej chwili albo lubie posiedziec na necie albo poczytac ksiazki

Rocznikowo są rok po roku, młodszy poszedł rok wcześniej. Była to próba, poniewaz w zerówce strasznie rozrabiał, ale po 3 miesiacach wyrównał sie z 1 klasą,( reforma edukacji) i tak zostało. Bylismy pierwszym rocznikiem nowego toku nauczania i widziałam po przykładzie moich dzieci z czym to sie wiąże, starszy strasznie sie wynudził, poszedł do szkoły umiejąc czytać i pisać, po przedszkolnej zerówce, dodawał i odejmnował do 50, a tu zaczełi lekcje od nauki liter. Wiktor z kolei doskonale sie odnalazł w 1 klasie po pięciolatkach. Robił to co, na starych zasadach przerabiałby w sześciolatkach, starej zerówce.

A mój najstarszy dzisiaj kończy 11 lat. W sumie już skończył. Imprezki brak, ale w następną sobotę tort mu zrobie oczywiscie.

100lat dla syna:)wszystkiego najlepszego

czy wasze dzieci z 2002 mają fochy?pyskują?
jak im nauka idzie?
moj Kacper jest zdolny ale czasem ma w ..lenia
bywa uparty,ciezko z nim sie dogadac
ale to pala
gada i gada...zodiak.blizniak nie lubi byc sam
nudzi sie jak nie ma z kim pogadac

Dziękuje za życzenia :-)
anamari skąd ja to znam? Fochy mamy codziennie, starszy je uwielbia stroić i dyskutować, a młodszy tak jak piszesz gada i gada i gada...

reklama
anamari82 jak czytam twój opis, to praktycznie idealnie pasuje do mojej córy ;-) Leniwa, ale zdolna. Pyskata, fochy strzela czasami i do tego straszna gaduła (dzięki czemu z zachowania ma tylko dobry :-p).

Do góry