reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

reklama
Czesc laski:-):-):-)
AFTK-oj widze z Ciebie ranny ptaszek:-):-):-)
PAULA-tak musle nad kupnem aparatu SONY h3 albo H10 moja siostar ma taki i wlasnie bardzo ladne zdjecia robi,zreszta ona radzila sie osoby ktora zna sie na aparatch i on wlasnie te poleca,bo sa proste w obsludze dla laika,bo w sumie po co mi aprat jakis lepszy i drozszy i ktory bedzie mial tyle funkcji ktorych tak i tak nie bede uzywala:tak:

Witam się ponownie.
Miałam się do Was włączyć na główny wątek, ale obiecywałam sobie, że zrobię to na dobre jak przeczytam go w całości, wdrożę się w pogaduchy, poznam Was trochę.... No i wszystko na raz mi się zwaliło na głowę i kompletnie nie miałam czasu.:wściekła/y:Tak więc stwierdziłam że jak nie zacznę od razu to koniec, nie ma szans na dołączenie do Was. Tak więc, raz jeszcze witam i teraz już postaram się pisać normalnie.

Monikagłowacka witaj;-)
No a kiedy druga pociecha ma się pojawić na tym świecie?
No i czym się przejawia ta zazdrość?
U nas jakoś strasznie nie było......no i teraz tez robię wszystko by zazdrosna nie była Wiktoria........choć zdarza się ze usłyszę"ty kochasz bardziej Tatianką"...........wtedy wygłaszam swoje godzinne monologi:baffled:
Przygotowywałam ją od samego początku......często prosiłam o pomoc i wtedy czuła się bardzo ważną starszą siostrą......;-)
Myslę , ze warto przed narodzinami wybrać się z Wiktorią na zakupy po prezent dla brata lub siostry:tak: kupując teraz cos wcześniej dla Wiki niby od dzidzi.......;-)

Dzagud oj wiem jak jest z nadrabianiem.........właśnie zastanawiałam się gdzie zniknęłaś;-) bądź na bieżąco.......i podczytuj w miarę czasu po prostu :tak:

Doris zaraz sobie luknę na allegro na ten aparacik........

Ostatnia edycja:
MONIKAGLOWACKA-witaj wsrod Nas:-):-):-)A wiesz w ogole co bedziesz miala?/
Kurcze nie wiem co Ci doradzic,bo ja nie mialam takiego problemu,czasem Kuba pokazal jakas mala zazdrosc ale zaraz go bralam na kolnka tulilam i mowilam ze go tez kocham i przechodzilo mu:-)
PAULA-u mnie Kuba czasem sie mnie pyta czy badziej jego kocham ,czy Dawidka:eek:
DZAGUD-no kochana zagladaj czesciej,please:-):-)

Dzięki dziewczyny, postaram się częściej wpadać.

Monikaglowacka, moim zdaniem Twój problem jest bardzo realny. Jak byłam jeszcze w drugiej ciąży, rozmawiałam w przedszkolu Weronisi z psychologiem i on mi powiedział, że zazdrość jest charakterystyczna u dzieci mniej więcej do 10tego roku życia (wiadomo, potem zaczynają olewać starych;-)i nawet im na rękę że się kim innym bardziej zajmują). A niestety im do tego 10tego roku życia jest bliżej, tym zazdrość o nowego członka rodziny jest większa. Ja jestem starsza od mojej siostry o 7 lat i do tej pory pamiętam jak strasznie mnie gryzło to że nie będę już sama. Po prostu dziecko się bardzo przyzwyczaja do bycia jedynakiem i widzi w tym same plusy, a tu ma się pojawić intruz odbierający uwagę Rodziców. Nie chcę Cię straszyć, ale musisz to dobrze rozegrać, dziewczyny bardzo dobrze napisały.:tak:
Natomiast u mnie, między dziewczynami jest 5 lat różnicy i zazdrości nie było. Weronika bardzo się cieszyła na rodzeństwo i jak Magda się urodziła to bardzo dużo mi pomagała. Widzę że siostry się bardzo kochają i żyć bez siebie nie mogą, ale teraz czasem się zdarza, że Weronika mówi że Magdę kochamy bardziej. Zwłaszcza jak się na Nią krzyknie albo coś każe zrobić. Ale też zawsze staram się Jej wytłumaczyć że tak nie jest, przytulam i wszystko wraca do normy.

No właśnie u mnie to jest tak samo.......mówię Wiki posprzątaj......a ona zawsze ja Tatianie nie każesz sprzątać tak jak mi........chyba wolisz ją.......jak dla mnie to mała podpucha ;-) i tłumaczę, ze jak była mała tez za nią sprzątała ze każdy wiek ma swoje prawa:sorry: Ja jest maleństwo to duzo pomóc mogą dziadkowie poświęcając jej więcej uwagi oraz rzecz jasna tata;-)

Ja dzis w Łodzi byłam.........jakaś padnięta jestem.......:baffled:
Byłam u alergologa .......oświecił mnie jak ta szczepionkę na odczulanie pod językowo przyjmować.......:-p
Czyli muszę zacząć......:rofl2:
Byliśmy tez u teściów......teściowa po zabiegu usunięcia tłuszczaków.....oj sie kobitka nacierpiała:szok:
W drodze powrotnej zajrzeliśmy do znajomych ( bo juz 2 lata się nie widzieliśmy:zawstydzona/y:)
Wróciliśmy przed 19 i Wiki nas na grila namówiła:szok: alle co tam skusilismy się..........czyli sezon rozpoczety:-D
Potem jeszcze złe wieści o wujku który lezy w bardzo złym stanie w szpitalu......:-(i teraz jakos mam tak myslówki.....bo jakoś tak ostatnio kontakty się popprały ze tak powiem:sorry:

dobra mykam do kapieli........czyli odstresowac mysli......;-)

reklama
Do góry