reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Paula...fakt z ta godzinka to caly czas mam problem nawet wtedy jak dzwonie do polski czasem musze sie pilnowac zeby nie zadzwonic za pozno haha:-)a dziewczyny dzis wyjatkowo poszly wczesnie spac chyba zmeczenie je dopadlo;-)Przyjecie urodzinowe,no coz tutaj maja jakies takie dziwne zwyczaje jesli chodzi o urodzinki dla dzieci, wypozyczaja jakies ogromne zjezdzalnie do pompowania i dzieci swiruja,Patrycja byla wlasnie w sobote na urodzinach u kolezanki i strasznie nie podobalo mi sie to ze dzieciaki gonily po podworzu w bluzeczkach,ja rozumie ze moze tym dzieciom nie bylo zimno ale moja Patryska ciagle sie przeziebia i na dodatek skakaly po trampolinie w temperaturze1 stopnia ha,nie pozostaje mi nic innego jak sie wylamac z ich tradycji i beda party w domku:baffled: W UK jestesmy od 7 miesiecy,moj maz pracowal tutaj 1,5 roku ale to nie bylo zycie on tu a my w polsce no i stalo sie wyladowalismy w irlandii:szok: z jezykiem szybko sobie poradza mam nadzieje:happy:Nie mam pojecia od czego zalezy to ze Wiktor chodzi do 2 klasy a Patrycja do 3,co kawalek sa inne zasady.Jesli chodzi o ten astygmatyzm to wiem ze po 18 roku zycia mozna ta wade zoperowac laserowo,czy tak bardzo przeszkadza to trudno powiedziec,
Asik...moja Patrycja jak chodzila do przedszkola to rownierz nauczyla sie duzo pojedynczych slowek,ale szkoda ze nie macie angielskiego w zerowce,szkoda tej rocznej przerwy,ale zapal to mu napewno nie minie,jak lubil te lekcje:happy:

reklama
monia mi też jest żal że w zerówce nie mają angielskiego ale niestety w szkole nie zapewniają takich atrakcji:-( Przynajmniej u nas. Gdyby nadal chodził do przedszkola to by kontynuował- i to jest kolejny argument dla mnie przeciwko posyłaniu w Polsce 6-latków do szkoły:wściekła/y: Ale liczę na to że jednak zapał mu pozostanie tym bardziej że nadal 'dręczy' mnie pytaniami: mama a jak jest po angielsku to czy tamto:rofl2::-D

ASik ale Ty chyba nie masz problemów z odpowiadaniem na takie pytania co:-D
nie to co ja:baffled:
Moja chodzi na angielski.........ale 1 rok dopiero:confused: bo wcześniej nie chciała.......wiec jej nie zmuszałam........a w tym roku sama mnie prosiła by ją zapisać, więc zapisałam.....:tak:

Asiulka a ile mają lekcji w tygodniu?
Ja płacę ok 29 zl na miesiąc w przedszkolu.....

Monia moja Wiki była u koleżanki na takiej sali zabaw i po tej imprezie błagała mnie by jej tam tez zrobić:angry:.....widziałam jak świetnie bawiły się dzieciaczki , więc stwierdziłam ze warto.......przynajmniej nie będę miała w domu bałaganu i nie będę musiała myśleć jak tu im czas wypełnić by się nie nudziły........bo tam atrakcji dość.....:-) Muszę tylko na zakupy się udać " słodyczowe" :sorry2:W sumie to ja całkiem nie wiem co kupić :-p dobrze, ze tort ciocia powiedziała ze jej zrobi, to jedno z głowy:tak:

Doris witaj!

hej kobitki chwila wytchnienia mała spi uffff wpadłam zajrzeć co nowgo itak was czytam wy już rozmawiacie o siódmych urodzinkach a błażejek dopiero skończył sześć cały rok ma dopisany ale co zrobić jak niechciał czekać nowego roku tylko sie pchał na świat

Witam mamusie!
Paula...to jest dobre wyjscie zeby uniknac w domku balaganu ha,ja jak mieszkalam w polsce to tez robilam urodzinki dziewczynom w babylandzie,i to jest niesamowita wygoda nie musisz nic robic bo obsluga o wszystko dba a i dzieci zachwycone,ale teraz tu gdzie mieszkam jeszcze nie bardzo wiem gdzie sie poruszyc i znalezc cos takiego napewno jest ale gdzie... haha,torcika sama pieklam bo uwielbiam siedziec w kuchni i pichcic:-D.
Asik...u nas w przedszkolu tez placilam 30 zeta za angielski trzy razy w tygodniu,w zerowce placilo sie mniej bo 15 ale wiecej sie nauczyla Patrycja z przedszkolu jak Kinga w szkole w zerowce,kup sobie slownik ilustrowany angielski gwarantuje ci ze bedzie ogladal i duzo sobie przyswoi.
No drogie mamusie zycze milego dzionka,ide cos ugotowac,wpadne pozniej;-)

Bodzio no ja się powiem Ci ze ciesze, ze Wiki poczekała.........no ale dwa tyg i by z grudnia była:tak: no to Ty najbliżej po urodzinach opowiadaj jak te 6 wyglądały:-) no i może fotki wrzuć na galeryjkę........

Monia ja tez w sumie sama tort robię........no z pomocą babci , bo ona specjalista od tortów.......ale ciocia robi tort w kształcie jeża :szok: a Wiki się on bardzo podoba więc ją poprosiła ale w niedzielę jak wpadną babcie to ja zrobię taki z bitej śmietany i na górze owoce........a masz jakiś super przepis na tort??? to zaraz nowy temacik kulinarny rób i wymienimy się przepisami:)
Monia Asik jest nauczycielkę anglika:laugh2:;-)

a właśnie myślę coś o prezentach.........macie może jakieś fajne gry do polecenia na kompa dla 7 latki????

Czekam na więcej danych do tabelki........

Witam sie dziewczynki:-)Ja tez wlasnie mam chwile spokoju,Kuba w zkole,Dawid wlasnie zasypia,a ja mam czas na kawe i poranna prase-czyli bb:-D:-D
hej kobitki chwila wytchnienia mała spi uffff wpadłam zajrzeć co nowgo itak was czytam wy już rozmawiacie o siódmych urodzinkach a błażejek dopiero skończył sześć cały rok ma dopisany ale co zrobić jak niechciał czekać nowego roku tylko sie pchał na świat
Moj Kuba tez jest z grudnia i wlasnie niedawno mial urodzinki:-)Wsumie Kuba tez na tym traci,bo tutaj poszedl do szkoly rok pozniej.Maja tutaj jakos dziwny system-dzieci urodzone do czerwca albo wrzesnia ida normalnie,a dzieci pozniej urodzone ida rok pozniej:baffled::baffled::baffled:
PAULA-a czy ja tez moge dolaczyc do tej tabelki????
Ja jakbym kupowala jakas gre na komputer,to cos z ulubionych bajek:tak:Moj Kuba uwielbia Thomasa i Cars i takie gry bym mu kupila:-)

reklama
Doris jasne ze możesz........jak na razie mam dane swoje i asiulki :baffled:
jak nie chcecie piszcie na forum w postach te dane ja sobie przepisze....:tak:
Myślę ze tak jak Asiulka napisała jest spoko więc: imię dziecka, data urodzin, miejsce, w którym tyg. ciąży, waga urodzeniowa, wzrost i obecna waga i wzrost:tak:

dzięki za poradę co do gry........

Widzę ze na forum dużo mam z rocznikami 2002 i 2007:-)

Do góry