reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

reklama
cześć kobitki co do tabelki z umieszczeniem wagi i wzrostu naszych dzieci to jestem za PAULA ASIULKA piszecie że wasze dzieci mają astygmatyzm moja starsza córka też ma okulistka stwierdziła że to wada wrodzona okulary ma do czytania i pisania

Witam Wszystkie Mamusie i Dzieciaczki.

Jestem mamą Wiktora urodzonego 25 maja 2002 i prawie miesięcznej Lilianki.
Od dwóch lat mieszkamy w UK. Wiktor chodzi do drugiej klasy w angielskiej szkole i w soboty do polskiej szkoły.
Teraz przy moim młodszym szczęściu mam urwanie głowy ale postaram się tu zaglądać:)

Oj z dnia na dzień nas więcej:-D Witaj Nikado :tak:no to będziemy miały porównanie między UK a Polską:happy:.......co tam w drugiej klasie Wiktor porabia, no i jak sobie radzi?
A miałam dodać........śliczną masz ta Liliankę........i jakie włoski cudne!:)

No ja tez mam astygmatyzm i moja mama, czyli dziedziczny dziedziczny.......:sorry2:

Asiulka no ja mam na imię Paulina dokładnie ale przeważnie mówią do mnie Paula lub Paola :tak: no Paulina to tak teraz u małych dzieci dawno nie słyszałam ale Paula i Pola raczej często......

Ostatnia edycja:
hejka,dziewczyny,moje panienki wlasnie poszly spac,wiec mamusia ma chwile dla siebie,
Paula 13...moja Patrycja jest ze stycznia wlasnie 16 bedzie miala urodzinki,nie chodzi do zerowki mieszkamy w irlandii a tutaj jest zupelnie wszystko pokrecone i chodzi do 3 klasy primary school (szkola podstawowa) powiem wam szczerze ze mialam obawy jak to bedzie wygladalo nie znala jezyka niby w tamtym roku chodzila do przedszkola w polsce i cos liznela podstaw angielskiego ale same wiecie ze to nie duzo co ucza w przedszkolach,ale jestem pelna podziwu dla mojego dziecka,moje trzy dziewczyny sa jedynymi polskimi dziecmi w szkole,ale chyba bardzo chca sie dogadac z innymi dziecmi wiec sie ambitnie ucza:happy: a mamusia sie cieszy:-D
Asiulka moje dwie starsze corki tez nosza okularki juz od dwoch lat i tez maja astygmatyzm,a powiem wam ze z Patrycja tez poszlam zeby sprawdzic bo pomyslalam ze skoro te dwie maja problem z oczkami to sobie sprawdze i najmlodsza,i pan doktor zbadal jej oczka pokazujac obrazki na tablicy i nie dowidziala malenkiego kóleczka a pan doktor stwierdzil ze bedzie nosic okularki,nie dawalo mi to spokoju i za jakies dwa miesiace poszlam do innego lekarza,ktory ja pozadnie zbadal i powiedzial ze nic podobnego nie musi miec zadnych okularow,tak sobie teraz mysle ze jakbym jej kupila te okulary to pewnie teraz mialaby problem z oczkami.:-(

Monia tylko nas z godziną nie oszukuj jesteś 1 h do przodu:tak:.......moje poszły godz po Twoich:sorry2:
Czyli Wiki o 3 dni starsza od Patrycji!!!!!:-D
Jak tam szykujesz przyjęcie urodzinowe?
ja właśnie zaproszenia niedawno robiłam:szok:
Czyli jak zrozumiałam w UK jesteście dopiero kilka miesięcy.........? No nie łatwo pewnie im z tym językiem, ale dzieci dużo szybciej łapią niż dorośli......:tak: Nikado tez z UK i jej Wiktor chodzi tam do 2 klasy.........od czego to zależy?

Dziewczyny a myślicie ze ten astygmatyzm az tak bardzo przeszkadza?:sorry2:

Asiulka patrzę na Twój podpis pod nickiem i "walnęłam papugę".......bo ta początkująca jakoś m się nie podobało:)

Ostatnia edycja:
Witam nocą!:-)
Moje chłopaki w końcu poszły spać, trochę ogarnęłam bałagan i po mału zbieram się do spania.
Nikado witam na naszym coraz większym wątku!:tak:
monia2925 faktycznie nic tylko się cieszyć że dziewczyny takie ambitne i uczą się języka:tak: Kurcze w tym wieku i w anglojęzycznym otoczeniu nauczą się go prawie bez wysiłku!
Mój Kuba przez dwa lata w przedszkolu chodził na zajęcia z angielskiego i jestem z niego bardzo zadowolona bo co prawda wiadomo że zna narazie trochę pojedyńczych słów ale nie miał problemu z zapamiętywaniem no i co najważniejsze bardzo lubił te lekcje- ma to chyba po mamusi;-):-D Ale teraz w zerówce niestety nie mają angielskiego więc musimy cierpliwie poczekać aż pójdzie do pierwszej klasy:tak: Oby mu tylko zapał nie minął;-)

Dobry wieczor:-)Czy mogłabym do Was dołączyć???Jestem mamą Kubusia-widzę zresztą że tutaj te imię jest przeważające:-D:-D:-D:-Di Davidka:tak::tak:Właśnie zauważyłam że powstał ten wątek,bardzo fajnie:tak::tak:
Mieszkam w Anglii:tak:
Mój Kuba też już tu chodzi do szkoły a ja siedzę w domu z młodszym:tak:
POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE:-):-):-)

reklama
doris78 oczywiście że możesz dołączyć:tak: witamy!!! Wątek powstał już baaaardzo dawno temu z tego co zauważyłam ale był tak zakamuflowany że niewiele mam o nim wiedziało:-(
Faktycznie Kubusie w roczniku 2002 górą!!!:-D:-D:-D

Do góry