reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

reklama
Ufff wyrzuciłam moją ekipę z domu i w końcu mam chwilę dla siebie:tak:
Paulabardzo chętnie skorzystam z zaproszenia na kawkę;-) No i faktycznie niesamowite że Ty i mój Kuba urodziliście się tego samego dnia!!!:szok:;-)Kuba uwielbia chodzić do babci i praktycznie każdy weekend i wakacje spędza albo u jednej albo u drugiej babci. Wydaje mi się, że tam znajduje spokój bo w domu Mateusz cały czas za nim chodzi jak piesek;-)i ciągle mu przeszkadza;-)a tam jest sam babcia ma dla niego czas i po całym domu może rozłożyć się ze swoimi zabawkami i nik mu nic nie zniszczy:tak: Co do smoczka to na szczęście mój Mateusz nigdy go nie używał więc nie mam problemu z oduczaniem ale za to "wyprowadził" tate z naszego łóżka i zajął jego miejsce:-D;-) I teraz mama śpi z Mateuszkiem a tatuś z Kubusiem:szok::-D
Dorisgratuluję pierwszych "wypadniętych" ząbków;-):-D U nas pierwszy ząbek wypadł ok roku temu i do tej pory wypadły juz 3 ale narazie cisza- czekamy na kolejne:tak: Co do wagi to mój Kuba wygląda jak taki pająk długalaśne ręce i nogi a na nich sama skóra i kości i też potrafi zjeśc ale co z tego jak minuty na miejscu nie usiedzi!:-D Ma takie niespożyte pokłady energii że wszystko spala na bieżąco:tak: No a tak w ogóle to z mięsa i warzyw najbardziej lubi czekoladę:-D więc najbardziej mnie martwi że niewiele wartościowych rzeczy je:-(
alicjawitamy serdecznie:-)
asiulka udanej zabawy! Bawcie się dobrze:-) Podobno dzieci ok 1,5 roku mają czasami taki okres w życiu że budzą się w środku noc wyspane z ogromną ochotą na zabawę:-( U mojego Matiego tez tak bylo:-( Trwalo to jakis czas ale nie kazdej nocy i po jakims czasie mu minelo:tak: Mam nadzieje ze i u ciebie szybciutko minie:tak:
Dobra dziewczyny uciekam bo moja banda wraca:szok:

Witam:-)
Ja tez sie pisze na wirtualna kawke:-D:-D:-Dwlasnie sobie zrobilam:tak:Dawid spi,Kuba w polskeij szkole a mama jak zwykle przy kompie:-D:-D:-D
ALICJA -witaj:-)Ja tez pare dni temu dolaczylam:tak::tak:
PAULA-moj KUBA tez lubi jezdzic do babci,na szczescie moi rodzice tez tutaj sa i czesto sobie do nich jezdzimy a Kuba na weekendy jak maja wolne,wtedy sobie siedzi do pozna ,gra z babcia w komputer i jest szczesliwy:-D:-D
ASIK-Kuba tez nie jadl mi zadnych warzyw:no:i owoce to tez ograniczal do minimum.Ale przy Dawidku polubil:szok::szok:dlatego czesto im gotuje do obiadu kalafior i brokuly i wcina az mu sie uszy trzesa:-D:-DA z owocow i warzyw robie im sok,przynajmiej w tej postaci troche zje:tak:
BODZIO-ja tez mojemu robila badania:tak:i tez jest wszystko ok:tak:widocznie tyle chyba im wystarcza:-(mojej znajomej syn jadl tylko makaron:szok::szok::szok:i nic poza tym:szok::szok::szok:i tez sie strasznie martwila i chodzila z nim po lekarzach ale wszzystko bylo w normie:tak:a teraz to nie moze go od lodowki odpedzic:-D:-Dale ja Cie rozumiem bo tez sie martwie:tak:
ASIULKA-NO to poszalal ci Emilek:-D:-DNo i udanej zabawy:-)

Bodzio Błażej jest z końca roku , więc w sumie u dzieci to sporo więc ma prawo być najmniejszy..........moja za to chudziak też ale za to gidyja ze hej:tak:
ja jej ciuchy na 134 lub 140 kupuje:szok:
No w sumie ma po kim być wysoka:baffled: choć ja wcale nie jestem zbyt szczęśliwa, bo ten wzrost to był do pewnego czasu mój duży kompleks:crazy: no ale jaka ma być taka będzie a ja się będę starać by takich kompleksów jak matka nie miała:no:

Doris, Bodzio no z moją chudzinką tez z jedzeniem ciężko było.........no siostra 1,5 czasem więcej jadła faktycznie jak u Ciebie Doris......teraz dajemy ostro witaminki (multisanostol) i jest dużo lepiej az w szoku jestem i nie wiem czy tak rzeczywiście po witaminkach, czy tak sam po prostu apetyt zawitał:szok::-D ale jak wyniki są oki to znak ze nie ma się czym martwić:)

Doris a co Kubie ta wrózka przyniosła? zdradzisz nam?;-)

Alicja
to masz 3 córy?:-) oj każde dziecko jest inne.....choć te które już mają rodzeństwo chyba rozwijają się nico inaczej niz te pierwsze jedynaki:happy:
Jak Twoje córki mają na imię?

Bodzio Monia ma jeszcze 3 dzieciaczków......:-)

Asiulka i jak na balu było? strój spoko......ale moja pannica pewnie by nie chciała być zółwiem.........no my bal mamy w piątek i już strój księżniczki zamówiony ( pożyczamy od koleżanki.........a tak zawsze wypożyczałyśmy)
UUUU to fajną nockę miałaś......podziwiam ja chyba bym nie miała siły na nocne zabawy.....jak moja się tak raz obudziła to sorry bardzo ale ciemnica w pokoju i nie dałam się bawić no i jakoś wtulona usnęła:baffled:

CDN

ale szybko gratki!!!!!!!!

Asik Moja dziś w domu nie pojechała do babci, ale zapomniała bo mieliśmy dzis trochę atrakcji.......najpierw zajęcia na basenie, potem miała koleżankę no i wyrwaliśmy się całą rodzinką do lasu i kulig na na dwie pary sanek był:-D
Masz rację u babci jest spokój..........no i maja jedną osobę tylko na wyłączność....:sorry2:
U nas tez nie tak jak być powinno......bo zamiast wymieszanych dwójek mamy mamy "trójącik":rofl2::szok: Wiki sama ale nikt nie chce z nią bo ona ponoć kopie w nocy:-D i jak zrobić żeby wszystko do normy wróciło? :-pogladam "Super nianię" ale ja chyba mało konsekwentna jestm i jej rady na moją rodzinkę nie działaają:dry:
"No a tak w ogóle to z mięsa i warzyw najbardziej lubi czekoladę" to się uśmiałam ze hej......u mnie tez czekolada i żelki to miejsce pierwsze......
Dziewczyny mają rację są dzieci które prawie by się wydawało, ze nic wartosściowego nie jedzą a badania mają super.......
jak Wiki wczoraj powiedziała , ze jej w przedszkolu bardzo zupa brokułowa smakowała to w szoku byłam:szok:.....a ma ktoś może przepis?
Tak sobie pomyślałam, ze warto eksperymentować bo przeciez to czego my nie lubimy nie muszą nie lubić nasze dzieciaki:confused:

Idę coś przekąsić, bo coś głodna się zrobiłam.....

PAULA to masz wyrośniętą pannice ja starszej córce kupuje ubrania na te rozmiary a ma 9 lat ale ja z meżem to z tych niskopięnnych to i dzieci nieduże tylko błażej to jak miniaturke alemoże będzie dobrze wiosną mam wizyte u pani endokrynolog a co do witaminek to podaje mu kidapion może po tym coś śmignie bo takie opinie słyszałam może i przytyje

Bodzio moja najmniejsza pociecha ma dokładnie 2 tygodnie urodziła się w 26 tyg ciąży nadal walczymy o jej życie ale jestem dobrej myśli musi się udać:tak::tak::tak:
Moje szkraby mają na imię Sandra w tym roku skończy 10 lat :szok:
Patrycja w marcu już 7:szok:
No i mała nasza Calineczka Martynka, na którą czekamy :-(
Czas leci i zgadzam się że każde dziecko jest inne, bez porównania te co mają już rodzeństwo są bardziej cwańsze i leniwe:tak:

reklama
alicja trzymam kciuki za twoją Calineczkę!Wszystko musi być dobrze:tak::tak::tak:

Paula ja próbuję eksperymentować ale np jak kiedyś zrobiłam biały sos to mój Kubuś kategorycznie odmówił jedzenia "tego czegoś co nie jest sosem" bo sos jest czekoladowy (czytaj: brązowy)!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I w ten sposób prawie zawsze kończy się podawanie jakiś nowości w jadłospisie:tak:

bodzio bardzo mi się spodobało określenie niskopienni:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D To ci się udało:tak:

Do góry