reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

As, tylko tyle????:eek::eek::eek::-D Matko, kobieto, skąd Ty na to bierzesz czas????
Ja właściwie u siebie w domu to robię mało bo i tak jadę do mojej rodziny "na gotowe":-p. W domu to symbolicznie jajeczkiem się podzielimy, zrobię jakieś jaja w majonezie, może faszerowane. Tak naprawdę to robię sama "pieczenie" - czyli piekę boczek, schab i pasztet. A na drugi dzień Świąt Teściowa pewnie zrobi flaki. No, może dokupię jakiegoś kurczaka czy coś żeby było na drugie. Ja jakoś nigdy nie wiem co na Wielkanoc robić...:zawstydzona/y:

A co do buntu i pyskowania, to oj, tak, Weronika też zaczyna....:wściekła/y:Sama czasem nie wiem co mam z Nią zrobić. Najbardziej mnie za to wkurza coś, w czym Weronika jest po prostu genialna - czyli tzw. efekt szklanej ściany. Jak Ją o coś proszę to mogę gadać do upojenia a ona robi swoje, dopiero jak za którymś razem na nią ryknę to wtedy słyszy, a potem mam komentarz "bo ty tylko na mnie krzyczysz".:wściekła/y: Ręce mi opadają czasem z bezsilności.
A widzisz o tym zapomniałam.
Robię jeszcze oczywiście karkówkę,schab i boczek pieczone ,ale bez pieczenia. :-D:-D:-D
Moja też udaje,że to do ściany ,a nie do niej.
Skubana twarda jest jak głaz.
Jak już widzi,że nie przelewki i miarka się przebrała i zaraz się zagotuję,to podchodzi.
Bierze mnie na ręce i nosi po domu :-D:-D:-D:-D
No małpa jedna ma siły za czterech chłopa chyba.
Nosi mnie do momentu aż aż się do niej odezwę.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D:-D

reklama
AS76-dobre:-D:-Djeszcze kilka miesiecy i bedzie gotowy:-D:-D:-Dchyba az kilka miesiecy:-)to tyle czasu zajmuje?
DZAGUD-no to mnie pocieszyals,zreszta wszystkie mnie pocieszylyscie,w tym ze nie tylko ja mam takie problemu z dzieckiem:tak:
Wiecie wstyd sie przyzanc,ale ja tez musze krzyknac na Kube zeby cokolwiek zrobil,a potem On na mnie krzyczy.Z drugiiej strony mu sie nie dziwie ze tak robi,jak widzi ze ja tak robie:-(oj duzo by tu pisac...

A ja swieta robie z mamcia i siostra wiec wspolnie wszysko robimy;jakies salatki,selerowa,gyros pewnie.Mozarella z pomidorami obowiazkowo,biala kielbasa pieczona z cwikla,..kurcze reszte potem napisze bo mi dziecko wlasnie wstalo:-D:-D

AS76-dobre:-D:-Djeszcze kilka miesiecy i bedzie gotowy:-D:-D:-Dchyba az kilka miesiecy:-)to tyle czasu zajmuje?
DZAGUD-no to mnie pocieszyals,zreszta wszystkie mnie pocieszylyscie,w tym ze nie tylko ja mam takie problemu z dzieckiem:tak:
Wiecie wstyd sie przyzanc,ale ja tez musze krzyknac na Kube zeby cokolwiek zrobil,a potem On na mnie krzyczy.Z drugiiej strony mu sie nie dziwie ze tak robi,jak widzi ze ja tak robie:-(oj duzo by tu pisac...

A ja swieta robie z mamcia i siostra wiec wspolnie wszysko robimy;jakies salatki,selerowa,gyros pewnie.Mozarella z pomidorami obowiazkowo,biala kielbasa pieczona z cwikla,..kurcze reszte potem napisze bo mi dziecko wlasnie wstalo:-D:-D
Ten obraz robię już równy rok.I pewnie jeszcze ze 4-5 miesięcy mi zajmie.:-D:-D
Wiesz ,bo tak jest z dziećmi.
Moja mała mnie wkurzyła i nie chciałam na nią wrzeszczeć.
Wlazła mi do sypialni a ja jej kazałam wyjść i powiedziałam ,że klamka jest z tamtej strony.
Nerwy mi ustały i coś od niej chciałam.
Wchodzę do jej do pokoju a ta małpa mała do mnie tak:
Wyjdź z pokoju i zamnij drzwi.Klamka jest z drugiej strony !!!!!:szok::szok:
Mnie zamurowało.Darek zbaraniał.Zero reakcji.Wyciągnał mnie od niej z pokoju na siłę.
Wyszłam ,a on do mnie tylko szepnął.
Zważaj na słowa-dzieci szybko się uczą .
Chciałać to masz.!!!:szok::szok::szok::szok::szok:
Po przemyśleniu doszłam do wniosku,że czas przystopować i przejśc na inny pułap rozmów.:-):-)
Zaczełam bardziej jej słuchać i już jak nie dziecka ,ale nastolatki.
Dała mi szkołe życvia w kilka chwil.

As, możesz mnie nie straszyć????:szok::szok::szok: Ja to niestety jestem jak to się mówi "serwus, jestem nerwus" i mnie różne zachowania Weroniki doprowadzają do szewskiej pasji. Potem bardzo żałuję że na Nią nakrzyczałam i jest mi przykro że dziecku krzywdę zrobiłam, ale po prostu czasem nie wyrabiam. Właśnie to gadanie jak do ściany po prostu mnie dołuje.:-(I mówię i tłumaczę na spokojnie dlaczego tak jest, potem np. jak po raz kolejny zwracam uwagę i ona nic, to mówię "i widzisz, który raz Ci powtarzam żebyś tak nie robiła, zaraz krzyknę i będziesz miala żal" - no to pomaga na moment a za chwilę to samo. Mój Mąż to normalnie taki wkurzony chodzi całymi dniami że szok - też się z Weroniką dogadać nie może i go to strasznie złości. Rany, kiedy to minie, bo czasem mam wrażenie że w wariatkowie mieszkam.:angry:

As, możesz mnie nie straszyć????:szok::szok::szok: Ja to niestety jestem jak to się mówi "serwus, jestem nerwus" i mnie różne zachowania Weroniki doprowadzają do szewskiej pasji. Potem bardzo żałuję że na Nią nakrzyczałam i jest mi przykro że dziecku krzywdę zrobiłam, ale po prostu czasem nie wyrabiam. Właśnie to gadanie jak do ściany po prostu mnie dołuje.:-(I mówię i tłumaczę na spokojnie dlaczego tak jest, potem np. jak po raz kolejny zwracam uwagę i ona nic, to mówię "i widzisz, który raz Ci powtarzam żebyś tak nie robiła, zaraz krzyknę i będziesz miala żal" - no to pomaga na moment a za chwilę to samo. Mój Mąż to normalnie taki wkurzony chodzi całymi dniami że szok - też się z Weroniką dogadać nie może i go to strasznie złości. Rany, kiedy to minie, bo czasem mam wrażenie że w wariatkowie mieszkam.:angry:
u mnie jest dokładnie to samo kochana.
Darek do mnie ostatnio powiedział tak
"matka wariatka z Ciebie to i dzieci szalone "
:szok::szok::-D:-D:-D:-D
Jestem totalną choleryczką i też wrzeszczę a potem żałuję.
A na koniec wszyscy podenerwowani chodzą i się na siebie boczą.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

cd9d8f6a23.jpg

Czesc dziewuszki:-):-):-)
Co tutaj taka cisza???:szok:
PAULA-co nic nie piszesz tutaj???:-(
ASIULKA-jak tam Macius?/zeszly krostki??

Oj chyba z tym dziecmi trzeba poprostu przez to przejsc:tak:Moj jakos od paru dni jest nadwyraz spokojny:-)
Dziewczyny a Wy z Waszymi dziecmi sie uczycie w ferie???

Ja jutro jade na zakupki swiateczne i potem bedzie pieczenie,duzo nie mam do roboty bo tylko jedno ciasto:-D:-D
Ale dziwne w tym roku beda swieta:-(bo bez sniadania,znaczy sie sniadanie bedzie o 20 tej:-(zaczynamy swieta od obiadu a potem kolacja:-(
Bo rodzice ida do pracy na rano:wściekła/y:no ale jakos przezyjemy:tak:

dziewczyny ja to jakaś zakręcona jestem i czasu jakoś wiecznie mało:rofl2: wiec jakbym nie zajrzała w już to życzę teraz Wam wszystkim
TĘCZOWYCH PISANEK ,NA STOLE PYSZNOŚCI,
MOKREGO DYNGUSA I WSPANIAŁYCH GOŚCI.
NIECH TO BĘDZIE CZAS UROCZY.
ŻYCZĘ MIŁEJ WIELKIEJNOCY.pozdrawiamy serdecznie;-)
do zobaczenia po Świętach!!!

reklama
Coś nas mało tu ostatnio.
Ja tylko na chwilkę wpadłam się przywitać i złożyć życzenia świąteczne.

(`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
W E S O Ł E G O
A L L E L U J A
(`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´)
?............,-.,-.
?............(..(..(
?.............\..)..)._..-.._
?............__)/.,','.......`.
?..........,".....`......,--...`.
?........,"...@.........'....`...\
?.......(Y.............(...........;''.
?........`--.____,.....\..........,..;
?........((_.,----'.,---'......_,'_,'
?............(((_,-.(((______,-'

MIŁOŚCI Wielkiego Czwartku,
WIARY Wielkiego Piątku,
NADZIEI Wielkiej Soboty,
RADOŚCI Wielkiej Niedzieli
Smacznego jajeczka Wielkanocnego,
Dużego zająca czekoladowego,
Sprytnego króliczka, co wyskoczy z koszyczka.
Kurczaka złotego
i wszystkiego najlepszego.
...||.\\...../.../`
...||..\\._|...'.``'-
...|.\_.\\.`.........6.\
....\_..........6...._...'-.=
.....|.._.............\.).....|
......\/.......=.\......;_.'/
......|.............`--`__.;---.
........'..____....-'`..........`|
........_/..............__.--.__/
......-'................-'....|