reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Doris.........ale piękną wiosna:tak: ale Kuba ma świetnego nosa:-D fajne to święto:-)

no u nas prawdziwy piątek 13-go :evil: :evil: :evil:

Wylądowałam dzis z trutniem na izbie przyjęć w szpitalu :-(

Wrócił z nocki i jak kładł się spac to mówił ze łokieć go pobolewa :-? potem coraz bardziej.....w końcu nie mógł wstać bo az mu się ciemno przed oczami robiło.....rano sobie altacetem nasmarował i zawinął.......chciałam mu opatrunek zrobić...........a tam łokieć jak bańka :shock: Brata zwerbowałam, sąsiadka akurat weszła i powiedziała ze z dziećmi zostanie zebym jechała......spędziliśmy tam 2h.......a byliśmy pierwsi w kolejce:wściekła/y: :szok:
Wezwali ortopedę na konsultacje zdjęcia......i ten zrobił punkcję.......bo krew się tam ponoć zebrała ze skrzepami........gdzie mój truteń krzyczał jakby co najmniej dziecko rodził ;-) Potem wsadzili to w szynę gipsową.......i dali papier żeby w poniedziałek do poradni ortopedycznej się zgłosić :-? Bo na zdjęciu jest cos czego być nie powinno......no ale to raczej nic groźnego.... :-? To wszystko chyba od tego środowego meczu......stoi na bramce i pewnie się rzuca na piłkę jak młodzik......no i sobie kontuzję sam zafundował :crazy:

oj umęczona jestem zaraz spac spadam......

a Wy gdzie?????????????????

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:-):-)
Jak tam po weekendzie???Bo u mnie bez zadnych ekscesow:tak:Spokojnie ,ale u nas fajnie cieplo dzisiaj bylo 16 stopni:-)ale juz poznym popoludniem juz chlodno bylo:-(
PAULA-jak tam maz???;lepiej??U mnie tez moj J jakis chory:baffled::baffled:chyba ma zpalenie zyl:confused:jutro pojdzie do lekarza to zobaczymy,ale z tego jak wyglada i z objawow doktor Dorota stwierdzila ze to chyba to:-D:-Dale przez to oczewiscie jest malo pomocny w domu:wściekła/y:jak nie glowa go boli to nogi:wściekła/y:no ale cos choroba nie wybiera:-(mam nadzieje tylko ze jutro lekarz mu cos da:baffled:oj dobra nie przynudzam...

A co tam u Was???jak dzieci??bo u mnie ostatnio Kuba ma jakis zly okres:baffled:nic mu nie pasuje,nic sie nie podoba i wogole wszystko jest do niczego-to jego slowa:crazy::crazy:

Witam nocną porą!!
Doris...piękną masz wiosne u nas też gdzie niegdzie ją widac:-),Kuba wygląda swietnie z tym nochalem,tutaj tez jest ten dzien ale go tak hucznie nie obchodzili,za to we wtorek same imprezy:-)
Paula...no to widze ze piatek 13 nie byl ciekawy:no:jak tam reka,lepiej???

U nas w piatek po lekcjach czyli o 15,moje i sasiadki dzieci wymyslily sobie zamiane na nocki dwie corki sasiadki spaly u mnie a patrycja u sasiadki,ale mam dosc zaczelo sie od kolacji co beda jadly,kazaly sobie usmazyc nalesniki z czekolada,ja glupia nastalam sie a one zjadly po pol nalesnika:crazy::crazy::crazy:,poszly spac za jakis c\as przylecialy ze jedna sie boi spac bo wieje za oknem skonczylo sie na tym ze spaly ze mna w moim lozku,na dodatek przy otwartych drzwiach od sypialni i zaswieconej lampce:szok: po godzinie 4 obudzila sie ta dziewczynka i zaczela plakac ze ona sie boi,a ja oczywiscie ze slownikiem pod poduszka i sie produkowalam zeby ja uspic,jak w koncu usnela to wstala o 10,a na sniadanie wymyslily sobie frytki:wściekła/y::wściekła/y:oj nie predko zgodze sie na takie nocki:no:.

Zrobilam sobie w koncu pazurki,sama,a wczoraj mialam juz pierwsza klientke:-):-):-)nawet zadowolona byla:-), oj dziewczyny cos spac nie moge,dobrze ze moje dzieci jutro wolne maja,do szkoly ida dopiero w czwartek bo maja holidey.

Cos kiepsko zagladacie do nas,widze ze nowe mamy tez wpadaja sie tylko przywitac:confused:
Do jutra,a raczej do dzisiaj ale pozniej.

Witam

Doris
ciepło u nas w weekendzik było teraz znowu pogoda bleeeeee:dry:
No mój A. lepiej......ufffff choć na pogotowiu dali termin na kontrole na dzis.........w poradni ortopedycznej powiedzieli ze mają termin na czwartek i tyle:wściekła/y:No ale jak facet chory to kobiety mają przerypane:baffled: Kurde reka niby go bolała..........a wstać juz po nic nie mógł.......ta jakby padło na całe ciało......:-D
Teraz tez śpi właśnie z młodą........mój jest pracuś i jak jest tak jak teraz i on nic robić nie moze ( tzn to co by chciał......np. gipsownie na górze) to po prostu wściekły:sorry2:
No i jak Twój J u dr był????? kurde z tymi żyłami chyba to nie przelewki co?

Wiesz Wiki podobnie jak Kuba gada.....:dry::szok:kurde chyba na nasze dzieci tez działa ta pierdzielnięta aura......:-(
Do tego wiecznie z tym sprzataniem...........co zle to zaraz Wiki na Tatiankę zwala.......az wreszcie powiedziała "Ty to Tati bardziej wolisz":szok:
Natłumaczyłam się jej.......a ta i tak jak coś nie psi to znowu z takim tekstem...........szantaż emocjonalny normalnie:baffled:

Monia
to miałś nockę:-D:-D oj te dzieci i jedzenie :szok:;-)
Pamietaj rób fotki z parady:tak:
Pochwal się pazurkami;-)to tipsy zaklładałaś?
ja właśnie tipsy ściągnęłam by mi trochę pazury odpoczęły.........no ale myślę ze niedługo znowu założę:-)

No szkoda ze nowe mamuski nie piszą wiecej:sorry2:

no a gdzie nasze pozostałe forumowiczki:rofl2:

Witam jestem mamą Kubusia urodzonego w grudniu 2002.
Jeśli mnie przyjmiecie do Swojej ferajny to chętnie dołączę.
Pozdrawiam Aneta i reszta towarzystwa.:-)

Hej dziewczyny:-):-)
AS76-witaj kochana:-):-)no i witamy kolejnego Kubusia:-D:-D:-Doj musial byc straszny wysyp Kubusi w 2002 roku:-D:-D:-D:-Dale ja kiedys poszlam z Kuba do piaskownicy i tam bylo 4 chlopcow i to samych Kubuskow:-D:-D:-D:-D:szok::szok::szok:I jak rodzilam to tez wtedy sie urodzilo 3 Kubusiow:-D:-D:-DTutaj u mnie w Bradford,wiadomo mamy ograniczone towarzystwo polskie,a moj Kuba ma juz 3 kolegow o takim samym imieniu:-D:-D:-D:-D
Ale zem sie rozpisala....:-D:-D:-D
PIWONIA-oj bidulko u Was choroba:-:)-:)-(duzo zdrowka Wam zycze:tak::tak:
MONIA-no to mowisz nie piszesz sie na nastepna nocke:-D:-D:-D:-Dale musialas fajnie wygladac z tym slownikiem pod poduszka:-D:-D:-Dale wiesz ja mam podobny problem i stresa jak do mojego Kubusia przyjda jacys koledzy i do mnie cos mowia a ja nie rozumiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

PAULA-no fajnie ze z Twoim mezem juz lepiej:tak:u nas tez juz lepiej,ale do lekarza nie poszedl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kolega w pracy mu powiedzial zeby sobie kupil takie tabletki na zapalenie zyl i pomogly ,ja jeszcze przywiozlam z Polski taka masc na zylaki i wlasnie takie stany zapalne zyl i smarowal i pomoglo:tak:

Tak piszecie o tych paznokciach i tak mysle ze moze tez sie skusze:dry::sorry2::sorry2::sorry2::-p

doris a Twój Kuba to Kuba czy Jakub?
Mój to prawdziwy Kuba - Kuba.W 2002 r. podobno było tylko 4 Kubów w Polsce.
Pozostali panowie nosili imię Jakub.:-)
Trochę więcej o sobie.
Mam prawie 33 lata i mieszkam Pod Warszawą.
Siedzę w domu ,bo lubię i nie mam czasu na pracę.;-)
W zawodzie nigdy pracować nie będę ponieważ:
1.mąż nie chce :angry:
2.dzieci nie chcą :-D
3.mam uczulenie na główny składnik ,z którym bym miała styczność
4.mam własnego konika i żeby go utrzymać pomagam koleżance oprowadzać dzieci w przedszkolach na kucykach.(Uwielbiam to):biggrin2:
Trochę o dzieciaczkach.
Mam dwoje skrabów.
Klaudia 22.lipca 1996 i Kubuś 23 grudnia 2002.
Dwa najwspanialsze łobuzy spod ciemnej gwiazdy :-D,ale za to je kocham.
W domu mam też mini zoo.
W moim posiadaniu aktualnie:
-żółw stepowy TOLEK (pokój Kubusia) sprząta mama
-królik miniaturka DUET (pokój Klaudii) o dziwo na ogół sprząta Klaudia :tak:
- akwarium z rybkami (moje osobiste)
-pies rasy Golden Retriever NIL (całej rodzinki)
-2 kurki liliputki Kubusia MUSTANG I ROSA (przytargał ze stajni) :-D
-owczarek niemiecki do pilnowania podwórka DUKAT (do mnie należy)
-klacz pełnej krwi angloarabskiej ORGIA (moja osobista miłość):blink:
Jak znajdę chwilkę czasu to wkleję fotki mojego doborowego towarzystwa.
Witam wszystkich serdecznie.
Aneta i reszta towarzystwa.
Chyba dość wyczerpująco się przedstawiłam.Was moje drogie będę poznawać powoli aczkolwiek na pewno z czasem zapamiętam ,która jak ma na imię i jakie dziecko posiada.:rofl2::-D

reklama
ja was podczytuje,ale nie zawsze pisze
obecnie mała ma zapalenie płuc i wysoką goraczke,wiec jestem tylko czasem

Od razu po podaniu leków przeciwgorączkowych zrób małej kąpiel z dodatkiem octu.
Temperatura wody taka jak gorączka.Woda stygnie -dziecko stygnie.Potem działają leki i efekt jest szybszy i dłuższy.
To samo osiągniesz robiąc okłady z takiej wody na brzuch i uda.
Sposób już emerytowanej lekarki,która mi dziecko uratowała właśnie w obustronnym zapaleniu płuc.

Do góry