reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Monia ale numer z tą dentystką:szok: jakaś porąbana kobita czy co????
:dry:i co teraz?
ile osób planujecie zaprosić na komunię? a jaka cena biletu będzie w maju? tak ok? ( nie myśl ze się wybieram hi hi ja po prostu ciekawska jestem;-))

Doris nie pisze juz na tym wątku......zresztą duzo fajnych lasek tez dało sobie luzik i nadal mamy kontakt, wiec nie widziałam sensu by zostać tam z osobami których niezbyt lubię lub są mi obojętne;-)
Internet to super "narzędzie " do testowania ludzi.........ich uczuć , reakcji.......tak mi się wydaje......ale jak trzeba umieć kłamać bo w to brnąć????i by nikt się nie zorientował? Myślę, ze osoba która nie ma dzieci a pisze często to tak czy owak by to wyszło.......no właśnie ale lepiej późno niz wcale:tak:
Dlaczego zakładasz ze Kuba bedzie miał krzywe ząbki?

Asik cieszę się , ze miałaś udany dzionek i odpoczęłas.....a jak mąż co z chłopakami porabiał w tym czasie?

Mój dzisiaj z Tati siedział bo ja na zebranie do Wiki poleciałam.......i wchodze pytam co robiliście? a on bawilismy się klockami, ksiązeczki jej czytałam itp......a pytam za chwilke Tati "co robiliscie"? a ona ramionami wzruszyła i mówi "nić":-D

Asik a miałam zapytać macie psy? cos ostatnio napisałaś ale mi umknęło:zawstydzona/y:

Asiulka co u Was?

reklama
Witam z rana!!
Dzis ciezka nocka byla co chwile sie budzilam:crazy:.
Asik...dzieki za podpowiedz,jutro po angielskim polaze i poszukam tej ksiazki

Paula...Numer nie z tej ziemi,sama nie wiem co zrobie siedzialam wczoraj na necie i szukalam dentystow mam troszke numerow i dzis bede dzwonic,a jak nic z tego nie bedzie to zostaje polska:szok:,a ta dentystka to sie chyba z choinki urwala,to ja tego nie rozumie ona nic by nie chciala robic skoro stwierdzila ze za duzo pracy przy kingi zebach,na komunie z polski mialoby przyjechac 5 osob moj brat z narzeczona,chrzesna matka,chrzesny i babcia(tesciowa),zaproszenia wyslalam ale spodziewam sie ze nikt nie przyjedzie,bedzie dziecku przykro,chrzesny tez ma komunie swojej cory wiec wytlumaczenie ma,babka twierdzi ze boi sie latac:szok::szok::szok::szok::szok:,chrzesna cos sciemnia,no moze jedynie moj brat chociaz w lipcu slub wiec pewnie kase skladaja:confused:,a my mamy meza chrzesnika komunie 17 maja w polsce,i nie wiem co w takiej sytuacji,bilety jak by kupil teraz to koszt kolo 430 zl w obie strony na 5 dni,a w maju juz beda drozsze,ludzie tez tak dziwnie mysla skoro mozna do polski latac na komunie to dlaczego nie mozna przyleciec do irlandii,jak w sumie bilety w takiej samej cenie,a tutaj tez kryzys jest(haha)

Asiulka...jeszcze troszke i zawita wiosna wtedy wszyscy beda usmiechnieci i chetni do zycia,zdrowka zycze dla chlopcow;-)
u mnie dopiero 8,zaworze dziewczyny do szkoly i pedze nad jeziorko,odezwe sie pozniej buziaki milego dnia

Monia no przykro jak nikt nie przyjedzie:dry: w sumie przecież każdy się liczył , ze ta komunia będzie tym bardziej babcia.....:baffled: no ale fakt faktem kryzs wszędzie......mnie teraz koleżanka zapraszała do Anglii bo oni do Polski nie przyjadą bo mają wydatki.....za to inna z Portlaoise przylatuje z rodzinką i wreszcie się zobaczymy:-D:tak:w maju.

Mykam laski posprzatac bo kuzynka ma wpaść;-)po 14:00

Gdzie Was laski wywiało??????????????:szok::szok::szok::szok:żadnej przez cały dzien.....

Monia podaj mi maila swojego, Asik może Tobie tez się ta książka przyda to tez mi podaj to Wam wyślę;-):-)

Hej hej :-)ja dzisiaj u rodzicow urzedowalam ,a potem z Kuba sie uczylam i tak dzionek zlecial:tak::tak:
MONIA-i jak bylo nad jeziorem???blisko masz siebie taka atrakcje ??:-)u nas tez zawsze jest problem z biletami:dry::sorry2:bo ja bym najchetniej jezdzila co pol roku ale te bilety niby w tanich liniach ale wcale nie sa tanie:baffled:
asiulka-A to dla Ciebie:-):-):-):-):-):-):-)na lepszy humor:tak:
ASIK-super ze sie wypad udal:tak::tak:oj dobre sa takie wyjscia ,na oczyszczenie umyslu:-D:-D
PAULA-ja mam nadzieje ze bedzie mial ladne ,proste zeby:-)ale ostatnio tyle dzieci ma z tym problem:baffled:a ja taka jestem panikara tymabrdziej tutaj:-(

A u nas Kubie jakies krosty wyskoczyly na calym ciele i go swedza:baffled:mam nadzieje ze to nie jaks zakazna choroba:baffled::baffled::baffled:

Doris daj może wapno.......a jak te krostki wyglądają?:baffled: ja ostatnio jak Wiki na buzi wyskoczyły to tez net i sprawdzałam jak co wygląda u nas płonica ( czyli szkarlatyna) podobno ostatnio cos panuje:wściekła/y:i wszystkie inne choroby ale potem po masci zeszło......czyli u nas od zimna

przy płonicy takie uczulenie i język.....

Wiesz na temat zębów tez jestem przeczulona bo sam mam krzywe zresztą mój A. tez.........więc nam dentystka powiedziała ze moje córy tez moga miec bo to w jakis tam sposób dziedziczne jest:-( i cóz wczesnie trzeba reagować....dowiedz sie za wczasu ci i jak, na wszelki wypadek......ale pewnie problemu nie bedzie;-)

Byłam dzis w aptece zapytać o moja szczepionke.......mam tam dryndnąc i sie dowiem ile kosztuje ale ok 250 zł na pewno:sorry2:
Do tego tak mnie grdło napierdziela ze szko.....więc albo zapalnie gardła albo angina......( choć czopów ronych za duzo nie mam:dry:) a do dr nie mam jak isc bo rano przyjmuje mój A. rano pracuje, wiec nie mam co z młodą zrobić:wściekła/y: wiec miło zagdałam pania farmaceutkę i mi ten antybiotyk miejścowy bez recepty sprzedła:-):tak:( bioparox) i sie bde kurowac dalej :-D

Mykam bo czekam na tesciów mieli przyjechać......

Czesc drogie kolezanki:-)ja ty przygotowana na dlugie czytanie bylam a tutaj cicho:szok::szok::szok::-:)-:)-(
Paula-na szczescie to nie jest nic takiego,bo dzisiaj nic wiecej mu sie nie pojawilo:-)moze go cos uczulilo:tak:a z ta szkarlatyna to wlasnie slyszalam ze w polsce panuje:tak:moja kolezanki corka wlasnie miala i mojej kuzynki syn tez:szok:ja tez myslalam jakis czas temu ze Kuba ma,bo mial wszystkie objawy oprocz tego czerwonego jezyka:-(ale jak tutaj poszlam do lekarza to oczewiscie stwierdzil ze to jakis wirus i co dal? paracetamol:-D:-D:-Doj tutaj firmy farmaceutyczne zbijaja kase na tym paracetamolu-srodek na wszystko:-D:-D
Oj wspolczuje bolu gardla:baffled:tez tego nie lubie:-(no i pokrzytczec nie mozna:-D:-D
A za ta szczepionke tyle kasy:szok::szok::szok:ona jest na recepte??
A ja bylam dzisiaj w szkole na wywiadowce u Kuby-mozna tak to nazwac:baffled:no i Kuba byl bardzo chwalony przez pania,powiedziala ze jak na drugi jego jezyk to idzie mu bardzo dobrze i mowienie i czytanie:-)pokazala mi jakas tabelke z punktami za nauke i mial same 9 i 10,a niektore dzieci mialy nawet 5 punktow:szok::szok:wiec wyszlam z tamtad przepelniona duma:-)spytala sie mnie czy chce zeby przyjechala jakas kobieta z Education center sparwdzic jego poziom i w razie jakby sobie nie radzil ,to by otrzymal od nich jakiies dodatkowe zajecia,ale Ona powiedziala ze jak na razie Kuba sobie bardzo dobrze radzi:tak::tak: oj mam nadzieje ze tak mu pozostanie caly czas

reklama
Doris oj ja tez zdziwiona ze dziewczyny nie zaglądają:dry:
Dobrze ze u Kuby to nic groźnego.....:-)
Tam kasę na paracetamolu a w Polsce na antybiotykach:wściekła/y:robia firmy farmaceutyczne:baffled:
No na receptę ta moja szczepionka i płatna 100% czeka się na nią 4 tyg.
nazywa sie Staloral 300.......i troche się wkurzyłam bo w necie nie znalazłam prawie nic na jej temat i mam dylemat co zrobić:sorry2:
Brawo dla Kuby:tak::tak::tak: super ze sobie tak świetnie radzi......u mnie było zebranie ale takie ogólne.......wiem tyle ze bedą przeprowadzane padania na dysleksję i ta zaburzoną lateralizację......która Wiki ma.....:-(zobaczymy 3 marca mają być.:baffled:

Do góry