reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

monia słoneczko cofam pytanie o plany na dzisiejszy wieczór;-);-) Bidulko naprawdę nie zazdroszczę tych samotnych wieczorów:-:)-:)-( Ale są w ogóle widoki na to, żeby te wasze rozstania się skończyły??????:zawstydzona/y:

Co do podręcznika to tak na gorąco nic mi do głowy nie przychodzi ale poszperam w mojej osobistej bibliotece;-)i jak znajdę coś godnego uwagi to napiszę a nawet jeśli będziesz chciała to mogę ci podesłać jakiś pakiet "pilnego ucznia j. angielskiego", bo przez te wszystkie lata trochę tych podręczników nazbierałam a nie wszystkie są mi potrzebne tylko zaśmiecają półki;-):-)

A my sobie leżymy przed TV i oglądamy komedie i jest całkiem przyjemnie:-):-);-);-)

reklama
Hej dziewczynki wieczorem:-):-)dzieki za pamieć bardzo mi miło było jak czytałam jak pisałyście co tam u mnie:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:Ja wkońcu uporałam się z praniem i domem,tak pobierznie:-D:-D:-D4 razy pralka dzisiaj chodziła:szok::szok::szok:
A więc urlop się udał,pogoda dopisała chociaż już miałam dosyc tego śniegu,sypało i sypało bez końca:tak:na góry sie nie napatrzyłam bo cały czas mgła była,na Kasprowy wierch jak wjechaliśmy to zaraz zjeżdżaliśmy bo nic nie było widać:no:No ale sie nawdycahliśmy tego górskiego powietrza ,5 godzin dziennie spędzaliśmy na dworzu:-)na nartach jakos tam jeżdzę ,na początku wziełam lekcję z instruktorem i było ok:tak:a potem się sama wybrałam na górkę i była lekka porażka:-Dprzwracałam się,bo hamowanie mi nie wychodziło a potem w płotem wjechałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i stwirdziłam ,że to chyba nie dla mnie,ale potem jakos się przekonałam:no:potem dojechał do nas mój J i poszliśmy razem i ten wariat be żadnej lekcjii z intruktorem zjechał z górki i to tak szybko:szok::szok::szok::szok:ja myslałąm ,że on tam na dole połamany już leży:-D:-D:-Da on nic:szok::szok::szok::szok:
Kubie jakos też nieżle szło,ale miał małą wpadkę na stoku i juz potem nie chciał:no:no ale nic na siłę,potem sam chciał żebym mu kupiła takie narty co sie na buty nakłada i jakoś mu szło,pod domem sobie zjeżdżał na małej górce i był zadowolony:-):-)

Zdrówka dla dzieciaczków bo widzę,że większość się pochorowałą:-(
PAULA-WIdzę że miałaś chwilę strachu:-(no ale to dobrze że wszytsko się ułożyło:tak:
Ja też mam tatuaż na ramieniu,taką różę,ale żałuję że to mam i raczej ukrywam go:-:)-:)-:)-(
MONIA-SUKIENKA bardzo ładna i skromna,też nie lubię jak z dziecka które idzie do Komunii robi się księżniczkę jakby szła do ślubu:baffled::baffled::baffled:pamiętam jak na mojej komunii,to była rewia mody,która ma najbardzij bogata suknię:dry::sorry2::sorry2::sorry2:
ASIULKA-JA tez bym chętnie skorzystała z tego angielskiego,bo trzeba iśc do przodu z nauką ,a ja idę do tyłu:baffled::baffled:

Pozdrawiam resztę bardzo serdecznie i gorąco:-):-):-)

Witam laski niedzielnie.......
Oj zmarnowana dziś jestem:baffled: no ale wczoraj było naprawdę fajnie......:-)
Oj potrzeba mi było tego.......:tak: Byłyśmy we 3 i każda ze swoimi dwiema córkami...... a no i plus siostra jednej z jedną córką hi hi Czyli babiniec do kwadratu:-D:-D:-D Posiedziałyśmy do 24 :szok: A. po nas przyjechał i Tati padła nam w już w samochodzie.........w szoku byłam bo Tati nawet normalnie się zachowywała......zajęła się dziećmi i miałam luzik:szok: No może poza małymi incydentami( potłukła mi szklankę z piwem i wazonik z muszelkami w łazience:baffled:)
Dzis jednak pojechaliśmy do mamy na obiadek.......czyli 5 dorosłych i 3 dzieciaków, potem przyjechała ciocia z babcią i kolejna dwójką.......więc gwar co niemiara:-D dlatego marze tylko o tym by sie wykapać i wskoczyć do wanny.......rozrywkowy wekendzik nie ma co......

Dobrze ze juz ćwiczenia mam z głowy.......zrobilismy 27 dzień......18 serii bleeeeeee mam juz dośc:baffled:

Buziaczki do jutra;-)

Czesc dziewczyny!!!
i po niedzieli,w koncu dostalam komputer po calym dniu okupywania przez dziewczyny,ale ze pogoda dzis deszczowa byla,to na zmiane graly i takie tam.:-)
Asik...Widoki na to zeby moj M osiadl juz na dobre tu sa od tygodni tylko ciagle cos wypada:wściekła/y:,ale mam taka nadzieje ze ten tydzien to juz ostatni taki:crazy:,jesli chodzi o te ksiazki jak bedziesz miala chwilke to zerknij na cos co moglabys mi polecic,bede wdzieczna,jesli chodzi o wysylanie dziekuje ci bardzo,ale nie bede cie na koszta narazala,bo wyslanie ksiazki z polski nie jest tanie,a ja nie mam pojecia jak sie przesyla pieniadze na konto do polski zeby ewentualnie pokryc koszt,tak wiec jesli tylko znajdziesz jakis tytul to napisz a ja sobie kupie;-);-);-);-)
doris...Super ze wypad sie udal,powiem ci ze ja na nartach jezdzic nie umie:szok:,a tak blisko mialam gory i szkolki:szok:,fajna zabawa,Kubus musial sie niezle wyszalec,super bedzie mial co wspominac.
Z tymi sukienkami tutaj to nie ma zbyt wielkiego wyboru,i napewno nie takie jak w polsce,wrecz powiedzialabym ze sukienki jak do slubu:szok::szok:,w polsce to raczej mamy na sile ubieraja dzieci zeby bylo kto ladniejsza ma i zazdrosc w oczach dzieci to jest chore:tak::tak:
Paula...NO posiedzialyscie troszke,ale nam kobieta tez sie cos nalezy,:tak:,tych rodzinnych obiadkow to az ci zazdroszcze,my nawet babci nie mamy ktora by dla nas obiadek przygotowala,to juz po cwiczeniach??????????? szybko zlecialo.

Moja Patrycja jutro pewnie bedzie miala sliwke pod okiem,wychodzilam z pokoju,i wpadla na sloik ktory mialam w rece i centralnie dostala w dolek gdzie ma oczko,kurcze a tak nie lubie jak zostawiaja cos w pokoju,a one zjadly czekolade ze sloika i mamusia musiala wynosic:szok::szok::szok::szok::szok:
Jutro do dentysty z Kinga,ciekawe co mi powiedza na temat tego zlamanego zeba,dobrze ze mam tlumacza umowionego:szok:
do juterka,buziaki

Hej z wieczorka:-):-)a u nas wiosna,dzisiaj bylo 9 stopni:-)i jak milo bylo popatrzec na przebisniegi,krokusy i zonkile kwitnace po tym sniegu:-D:-D:-D
My dzisiaj bylismy na urodzinkach u Dawidka kolegi:-Ddzieci sie wybawily,szczegolnie Kuba -jezdzil sobie na malym rowerku dla dwulatkow:-D:-D:-Da zabawy mial po pachy:szok::szok::szok:
MONIA-moze teraz beda po sobie wkoncu wynosic:tak::tak:
PAULA-trzymam kciuki za twoje cwiczenia:-)No fajnie tak rodzinnie spedzac niedziele,ale potem ile sprzatania:-Dfajnie ze spotaknko sie udalo i ze Pati Ci tyle wytrzymala:szok::szok:

Asik...Help :-):-):-)chcialam wypelnic dzis zaproszenia komunijne,ale mam klopot z jednym mam Takie cosik RSVP i nie wiem co to znaczy w zadnym slowniku nie moge znalesc,masz moze pojecie co to znaczy,bo z tego co widze to trzeba wypelnic:no::no::no::no::no::no::no:

monia z tego co się orientuję to jest z francuskiego skrót, który oznacza, że prosisz o potwierdzenie przybycia więc jeśli tam jest miejsce aby coś wpisać to może np numer telefonu na który trzeba zadzwonić aby potwierdzić swoją obecność:sorry2:

monia z tego co się orientuję to jest z francuskiego skrót, który oznacza, że prosisz o potwierdzenie przybycia więc jeśli tam jest miejsce aby coś wpisać to może np numer telefonu na który trzeba zadzwonić aby potwierdzić swoją obecność:sorry2:
Asik strasznie ci dziekuje,w takim razie jestem w domu:-)

Asik..dziekuje za pomoc,nie mialam pojecia ze cos takiego moze oznaczac wlasnie potwierdzenie przybycia,w takim razie moge dokonczyc wypelnianie:-):-):-)

reklama
A tak w ogóle to witam się późno-wieczornie:-)

Paula super, że wypadzik się udał:tak::tak::tak:

doris normalnie nie wierzę!!!:szok::szok: 9 stopni!!!:szok::szok: Krokusy, przebiśniegi!!!!!:szok::szok::szok: U nas dziś było chyba jakieś oberwanie śniegowej chmury:-D:-D:-D:-D Sypało cały dzień, bez przerwy:tak::tak: Chłopaki mieli frajdę, bo naciągneli tatę na sanki:tak::tak::tak:

monia najważniejsze, że są widoki na szybki powrót męża na stałe:tak::tak::tak: Życzę ci tego z całego serca:tak: Oby jak najprędzej:-)
Co do książek to narazie przejżałam tak pobierznie, bo dzisiaj czasu zabardzo nie miałam ale w sumie u mnie większość podręczników typowo przygotowujących do matury:-( ale jest coś godnego polecenia jeśli chodzi o gramatykę:tak: Raymond Murphy "Essential Grammar in Use". Są tego 3 wersje: dla początkujących, średniozaawansowanych i zaawansowanych. Dwie pierwsze są najlepsze:tak: Co prawda książka w całości po angielsku ale z jednej strony ładnie wytłumaczona gramatyka z przykładami a na stronie obok ćwiczenia do tego zagadnienia, z tyłu klucz do wszystkich ćwiczeń tak więc spokojnie można się samemu sprawdzić:tak::tak::tak: Ja korzystam z niej i bardzo ją lubię:tak::tak::tak:

Do góry