reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

reklama
Hej laseczki wpadam się tylko przywitać i zaraz wypadam;-) bo dziś ja lecę do koleżanki poplotkować i zostawiam rodzinkę na prawie cały dzień
g040.gif
:tak::tak::tak: tylko muszę im jakiś obiadek podszykować żeby biedni z głodu nie padli:-D:-D:-D Buziaczki
n035.gif

witam poniedziałkowo

nie było mnie dwa dni a tu tyle naskrobane
błażejek ma sie już dobrze jeszcze czasami zakaszle z gabi byłam w sobote u lekarza bo niebyło poprawy zmieniony ma antybiotyk i jest lepiej:tak::tak::tak:werka kaszląca pojechała na ferie do babci

doris to super że urlop sie udał ja też chciałam zrobić wypad ale nie wyszło bo m niedostał urlopu i nici z wypadu :no::no::no:.....zazdroszcze ci pogody u nas zima na całego ciągle sypie i niema widoku wiosny

Paula super że pogaduchy sie udały od czasu do czasu taki wypad jest wskazany bo w domu to można oszaleć

monia wiem co czujesz siedząc sama z dziećmi bez męża ja a też mam to samo wekend siedziałam bo m przyjedzie na ten wekend i takie miałam ostatki z chorymi dziećmi no ale my kobietki to mamy przechlapane a tak apropo w kiedy masz komunie bo jak tu doczytałam to już wypisujesz zaproszenia ja nawet jeszcze nie kupiłam :no::no::no:

asik może przez neta zaczniesz kurs angielskiego chetnie bym skorzystała ja wszkole miałam rosyjski i francuski a z angolem nie miałam styczności werka ma w szkole i niemoge jej pomóc bo jestem noga:dry::dry::dry:

Witam was dziewczyny:-):-):-)
ASIK-ja tez mam ta ksiazke Grammar in use 2 i 3 czesc i sobie chwale,bardzo fajnie wytlumaczone sa:-)Tagze Monia tobie tez polecam ,one nie sa drogie ja ja kupilam 3 lata temu za 13 f:-)
BODZIO-zdrowka dla dzieci:-):-)
MONIA-ja kiedys tez mialam problem z tym rsvp i chyba w szkole do ktorej chodzilam nauczycielka mi wytlumaczyla:-)

Jestem i nadrabiam.......

Asik jak tam topór wojenny zakopany? mój do kompa sie nie dotyka to jak u nas wojna to o tv moze być;-)
"Z tą antykoncepcją w UK to coś niesamowitego:szok: U nas to chyba nigdy nie nastąpi:angry: Przecież to taki katolicki kraj, szkoda tylko, że u nas zacięcie broni się życia poczętego i niedopuszcz antykoncepcji a potem nagle nie ma nikogo kto by pomógł życiu narodzonemu i biedne dzieciaczki trafiają do domu dziecka, na śmietniki albo są maltretowane przez tzw "rodziców":wściekła/y: Gdzie wtedy są ci wszyscy obrońcy życia????:wściekła/y:"
Masz rację tez mnie to wkurza ze gadać każdy potrafi ale jak coś jest nie tak pomocy nie ma.....albo zabierają dzieci do domu dziecka bo u ludzi bieda :wściekła/y:zamiast pomóc dać choć trochę tej opieki socjalnej.......a tam gdzie niby kasa na wódę i imprezki jest....... to dzieci nie zabierają.......czekają az się tragedia wydarzy......wtedy winnych szukają:szok:

ja spirali się boje....a metodom naturalnym nie wierze:dry:choc znalazłam u nas na forum watek antykoncepcja i w szoku jestem ze tyle metod jest:szok::zawstydzona/y:
AAAA i miłego dzionka u kolezanki zycze? i jak sie czuje w ostatnim trymestrze ciazy?;-)
Buzia a dokładniej cera Wiki po kremie wróciła do normy......:tak:uffffff

Monia Ty maz duzo braków z angielskiego? a ja ich nie mam:-D bo nic nie umiem....... w gazecie był jakis program do anuki.....reklamowali nawet w tv....1 cześc.....kolezanka mi zostawiła w kiosku musze po to podjechac;-)
ciekawe co za badziew.......
Cwiczenia jeszcze jeszcze........to był 27 dzien a ma byc 42:baffled::wściekła/y: podłamana jestem ale zeby zaciskam i sie nie daje......
No i jak oko Prtrycji?
Powodzenia u dentystyz Kingą daj znac co z tym zebem........tłumacz? fajna sprawa......:confused:
Ja mam cos on-line na maila Ci wyślę jak chcesz......"English Vocabulary in Use".......elementary Michael McCarthy Felicty O' Dell.........ksiązka ma ok 170 stronic.....znajomy zeskanował;-)
Doris bardzo się ciesze, ze urlop się udał........no i zazdroszczę bo ja nigdy na nartach nie jezdziłam:szok::zawstydzona/y:
Ja tatuaża nie muszę ukrywac....bo mam go z prawej strony poniezej linii pępka......a ze lata nie te co by sie niziutkie biodrówki nosiło to luzik:-D
"A tez bym chętnie skorzystała z tego angielskiego,bo trzeba iśc do przodu z nauką ,a ja idę do tyłu:baffled::baffled:" Doris to Ty raczek jesteś? hi hi;-)
No ja lubię takie niedziele......bo mam luz od gotowania wtedy tylko ja lub mój pozmywamy i z głowy;-)

Bodzio dobrze ze dzieciaki lepiej.....o jednegos się pozbyłas:-D na ferie;-)
Te antybiotyki tez do dupy robią.......ze nie wiadomo jaki na co:dry:
Powinni robic jakies badania przed podaniem......ja bym za badanie wolała zapłacić niz w ciemno dawać:wściekła/y:
Szkoda ze wypadł Wam nie wyszedł:crazy:

PAULA-ja tez uwazam ze z tym i antybiotykami,to cos powinni zrobic,jak Kuba bym maly i jeszcze w polsce jak do lekarza z nim chodzilam to oczewiscie zawsze antybiotyk dostawal i zawsze po nim wymiotowal,potem kolejny i kolejny az przestal po ktoryms wymiotowac,uwazal ze ta lekarka traktowala Kube jak krolika doswiadczalnego:baffled::baffled::baffled:
No a anglii mozna przyznac plusika za to ze takie rzeczy tutaj sa za darmo-lekarstwa dla dzieci tez i dla rodzicow ktorzy maja dzieci tez:tak:No ja tez musze wkoncu wybrac sie po jakies tabletki do lekarza:-)
A wy jaka antykoncepcje polecacie??moze te plasterki???ktoras uzywa je??
Tutaj wogole legalna jest aborcja i duzo malolatek ktore wpadly usuwaja i sie tego nie wstydza:szok::szok:kiedys czytalam artykul ,ze duzo polek zaczelo przyjezdzac tutaj i sobie na legalu usuwaja.

A ja mozna tak powiedziec ze raczek:-D:-D:-Dbo jak sie nie ucze to moja nauka idzie w zapomnienie i potem juz nie pamietam tego co sie nauczylam:wściekła/y:

aborcja:szok::szok::szok: kurde jak mają za darmo antykoncepcje to aborcja im potrzebna?
Pomijając względy etyczno-moralne to przecież potem można dzieci nie mieć:no: jak trafi do złego ginekologa.......:szok::szok::szok:
Ja mam zamiar wrócić chyba to tabletek.......ale nie wiem jakie tym razem.....wolałabym nie ingerować w swoja "gospodarkę hormonalna" ale jak to jedyny najpewniejszy sposób to coż poradzić?
a jaki najpewniejszy? szklanka zimnej wody:-D:-D:-D na głowę przed.......

Z lekami to macie super........ja zawsze mają tek wydaje jak dzieciaki chore:-pdo tego te cholerne antybiotyki na wszystko :wściekła/y:

Bodzio a po co Asik kurs angielskiego? jak ona sama go uczy;-)
a jak kurs przez neta?????

Czesc dziewczyny!!!!
Jestem dzis bardzo bardzo zla:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: krew mnie chce zalac z ta piepszona sluzba zdrowia nawet i tutaj:angry::angry::angry:,pojechalam z Kinga do dentysty pani tlumacz byla, fajna babka juz mialam z nia przyjemnosc,i tak: zawolali nas do gabinetu pani doktor usadzila kinge na fotelu i zaczela ogladac zabki,mowi ze ma na mleczakach prochnice i zeby sie nie zrobila na zebach stalych to trzeba leczyc ale ona ja na liste nie wezmie bo bedzie miala za duzo pracy przy kingi zebach i ona leczyc nie bedzie,normalnie myslalam ze wybuchne pytam to gdzie ja mam z nia isc a ona mowi prosze sobie szukac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, i jak wyszlysmy to tlumaczka mowi do mnie ze jej kopara opadla,ze z takim czyms sie nie spotkala no i co powiecie?????
Patryska na szczescie sliwki pod okiem nie ma:-):-)

Bodzio...tak do polski wlasnie dzis wyslalam zaproszenia z uwagi na to zeby kazdy mogl odpowiednio wczesnie kupic sobie bilet,no wiesz te bilety w maju tanie nie sa a teraz zawsze cos taniej,jesli wogule ktos bedzie chcial przyjechac,a komunia 30 maja;-)

Paula...jesli to dla ciebie nie klopot to wyslij mi na meila

Doris...ja wlasnie slyszalam o tej ksiazce,ale kurcze u nas nie ma bo chodzilam ostatnio i szukalam,chyba ze sobie zamowie jesli mi zamowia, z tego co wiem to one sa jeszcze dodatkowo z plytami.

Paula-tutaj mlodziesz jest inaczej wychowywana,bardziej na luzie i moze dlatego,dziewczyny mlode tutaj tak szybko zachodza w ciaze a wiadomo co taka malolatka moze wiedziec,nie mysli o tym zeby brac jakies tabletki albo w jakis inny sopsob sie zabezpieczyc:-(
A dalej piszesz na tym twoim starym watku???jakis czas temu na bb tez czytalam o takiej fikcyjnej dziewczynie,ona byla opiekunka do dzieci i sie podszywala pod swoja pracodawczynie ale to ona byla juz tak perfidna w klamstwach,ze usmiercila jej dzieci:szok::szok::szok:nie rozumiem takich osob,chyba lubia byc w centrum zainteresowania :no:
MONIA- ja sie zapisalam tez tutaj do dentysty i tam musialam napisac czy potrzebuje naglej opieki dentystycznej,czy nie,no to ja napisalam ze nie i do tej tej pory zadnej informacjii nie otrzymalam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wiec tez tutaj jeszcze nie bylam u dentysty,ale moj maz tutaj korzystal z uslug polskiego dentysty w miescie obok ,ale sobie krzyczy ten dentysta:wściekła/y:120 f za jednego zeba zaplacil:szok::szok:
Ja starm sie w Polsce zawsze zrobic:tak:
Boje sie tylko tego jak Kubie zacznal stale rosnac i nie daj boze beda mu krzywo rosly i bedzie musial nosic aparat i ja nie wiem jak tutaj wogole to dziala:no:czy wogole oni zakladaja jakies aparaty:baffled::baffled::baffled:nie mam pojecia,mam nadzieje ze z tego nie skorzystam:no:
A ta ksiazka ,tak jest z plyta:-)

reklama
Hej hej!!! Ale naskrobałyście przez ten dzień!!!:szok::szok::-D Wpadam tylko na chwilkę, poczytam was dokładnie jutro, bo dziś już nie mam siły:zawstydzona/y: Dzisiejszy dzień był super:tak::tak::tak: Połaziłyśmy po centrach handlowych, napatrzyłyśmy się na ciuchy (szególnie dziecięce;-):sorry2:), poplotkowałyśmy i do domku:-) Tego mi było trzeba;-):tak:
Buziaki, odezwę się jutro:-)

Aha monia polecam jeszcze ksiązkę do słownictwa "English Vocabulary Organiser. 100 Topics for Self Study." Chris Gough Uważam, że naprawdę warto, albo z serii in Use- Vocabulary in Use choć tam jest mniej słówek. A z gramatyki Maciej Matasek ma całą serię książek gramatycznych na różnych poziomach ale to już chyba do zakupienia w Polsce:-( Polecam sklep internetowy Bookcity ale nie wiem czy wysyłają za granicę:-(

Do góry