reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

kasia1208 witam serdecznie na naszym coraz bardziej rozwijającym się wątku:-D i życzę spokojnej prawie końcówki ciąży;-) No i oby był Filipek;-)

monia kurcze nie zazdroszczę rozstań z mężem:-( Wiem coś o tym, bo sama przez długi czas byłam słomianą wdową:baffled: a zdażało się, że mój mąż przyjeżdżał do domu raz na 3-4 miesiące :zawstydzona/y:
Podziwiam cię, że potrafiłaś się zmobilizować do odchudzania:tak::tak::tak: Ja codziennie rano obiecuję, że dziś się będę ograniczać, że nie będę się objadać, jeść słodyczy itd ale brak mi silnej woli:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: No i nie potrafię trzymać się ściśle diety:zawstydzona/y: Zawsze mnie coś podkusi i podjadam:zawstydzona/y:

Paula to ja mam tak jak ty- nie potrafię żyć bez słodyczy:-D:-D:-D:-D:-D Tylko, że ja jestem z tych niższych i u mnie niestety nie rozkłada się po całym ciele:wściekła/y: No i największy mój problem to brzuch- po 2 ciążach dostał za swoje;-) i teraz sobie spokojnie zwisa a mnie doprowadza do szewskiej pasji:angry::angry::angry:
Ja z Matim przytyłam ok 14kg i potem nawet prawie wróciłam do swojej wagi ale później przestałam się pilnować i teraz ważę prawie tyle samo co w ciąży:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A może należałoby założyć osobny wątek gdzie będziemy się dopingować;-);-);-) W grupie raźniej:-)

Zdjęcia z baliku postaram się wrzucić:-)

reklama
Monia to Ty tez wysoka kobitka jesteś.........a o tej diecie słyszałam moja Ania to raz by zemdlała tak słabo się czuła i przerwała ostatnio jak robiła:baffled:
Ja myślę, ze ważne są ćwiczenia a dieta tak pomocniczo.......:sorry2:choć mało się znam .......
Asik fajny pomysł......to teraz Ty zakładaj temacik :)
Z mną mąż zaczął ćwiczyć......zreszta jego namawiać nie trzeba on to lubi....... w sumie dobrze, bo większość facetów w okolicach 30 ma juz pokaźne brzuszki a mój jakoś się trzyma:-)
Ja mam ostatnio jakies fazy ze czuje się jakaś zaniedbana czasem i patrzeć na siebie nie mogę:dry: dlatego te ćwiczenia........wcześniej mało co używałam kremu.......no ale jak się zmarchy pojawiają to szybko sobie kupiłam i teraz wklepuje regularnie rano wieczór ( z firmy Liren polecam fajne kosmetyki mają)........bez makijażu do sklepu nie wychodze:dry: a włosy???? a to juz koszmar fryzura bez ładu i składu ( bo zapuszczam by obciąc hi hi) no i pazury......tipsy musza byc......ale teraz sobie przerwę muszę zrobić, bo wyczytałam ze raz w roku trzeba:baffled:
Do tego cos mi się z ciuchami powaliło.......gust się zmienił.......korale spodenki w kancik ( oczywiście nie na codzien) no ale jak mi koleżanka powiedziała" wiesz co to znak , ze się starzejesz" :szok: jak bedzie na odwrót "czyli znowu adidasy i bluzy" to bedzie znaczyło , ze juz jest zle bo wrasz do młodosci:rofl2:
Jejku ale Wam się wyżaliłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::elvis:

a i pytanko........ile miałayście lat jak urodziłyscie pierwsze dziecko? hi hi zarys wiekowy naszego forum mnie interesuje :szok::-D

Ostatnia edycja:
Podobno najlepiej się dużo ruszać a najlepsza dieta to poprostu zmiana złych nawyków ale to tak łatwo się pisze a mi tak diablo ciężko zmusić się do ćwiczeń:zawstydzona/y: a pyszne jedzonko tak kusi :tak:;-)mmmm....

moja wiktoria jest bardzo kochanym i bardzo grzecznym za grzecznym czasem skarbem a mówią że wiktorie właśnie takie temperamentne są u mnie wyjątek:tak:

Kasia No to zawsze są jakieś wyjątki od reguły;-)
Moja w przedszkolu najgrzeczniejsza...........ale za to w domu!!!!!!:szok:
odbija sobie.......
Kasia jak chcesz by Was do tabelki dopisać to zobacz jakie dane tam potrzebne są i mi napisz Wasze......

Asik no kusi kusi........:-D ja tez nie mogę sobie nic zbytnio odmówić.......:no:

Doris miałam zapytać na ile do Zakopca mykacie?

dopisałam do poprzedniego posta..........uuuuuuu a tu juz dwa za mną:szok:

Uśmialiśmy się z Tatiany .....mój w mecz zapatrzony........a ta" tata "woła.......on nic......ona Ajek........a on to "tata czy Arek?" a ona "ojćeć!" :szok::-D:-D

Ostatnia edycja:
Paula fajna ta wasza Tatianka:-D:-D:-D
Kurcze z tym upływem czasu to coś jest na rzeczy:zawstydzona/y: Jak się tak w pracy napatrzę na te nastki to potem nie mogę w lustro spojrzeć, bo mi głupio, że po nastu latach już trochę czasu upłynęło;-)
Kobieto ty się ciesz, że twój Arek taki chętny do ćwiczeń, bo mój tak się zapuścił, że wygląda gorzej niż je pod koniec ciąży:szok::szok:;-) Nigdy takiego brzucha nie miałam:-D Ale moje kochanie wlaśnie rzuca palenie więc fajeczkę zastępuje sobie pączusiem;-):-(
A co do ciuchów, kremików itp to ja narazie do sukienek i spódniczek nie mogę się przekonać a ze spodni najbardziej kocham jeansy;-) więc może jeszcze się nie starzeję???:-D:-D:-D:-D:-D
A wątek dietetyczny postaram się założyć:tak:
Narazie idę spróbować zamieścić zdjęcie z baliku:szok:

Asik no co dzien tez takowe spodnie wciągam:tak: po prostu podobają mi się rzeczy na które kiedyś mówiłam, ze to dla starych bab:-D
A kremików nie używasz??????:szok:
Wciskasz tylko nowy temat wpisujesz i juz......:sorry2:

Kobietki nowy temacik gotowy:tak: Zapraszam;-)

E tam Paula zaraz tam dla starych bab:-D To są ciuchy dla zadbanych kobiet;-)
No kremiki też staram się używać ale z tą moją sumiennością jest różnie:zawstydzona/y: jednakże jakieś poprzeczne kreski, które pojawiają się na mojej twarzy zaczynają zachęcać mnie do regularniejszych spotkań z kremikiem;-) Mam problem z wyborem odpowiednich kosmetyków, bo 95% kosmetyków mnie uczula:wściekła/y: Mój mąż śmieje się, że nie uczulają mnie tylko kosmetki od 400 zł w górę;-):-D zwłaszcza perfumy;-)

Wow dziewczyny ,ale się wątek rozkręca:-Dniena dążam z czytaniem i się pogubiłam:szok::szok:
U Kuby był dziś w szkole balik karnawałowy i moje kochane maleństwo przebrało się za kościotrupa!!!!:szok::szok::szok: Uparł się i koniec:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ale sobie orginalny strój wymyślił:-D:-D:-DMój Kuba z daleka omija kościotrupy:szok::szok:
I jak udał się bal???

witam po raz pierwszy na tym wątku moja Wiktoria urodziła się 12-08-2002 a teraz jak widać na suwaczku czekamy na drugą pociechę niby ma być Filipek
Kasia witaj i zaglądaj do Nas:-)Gratuluję dzidzi:tak:No i trzymam kciuki żeby był Filipek:tak:

:-(,mezus mial dzis przyjechac po dwoch tygodniach nieobecnosci,a tu sie okazuje ze przyjedzie ale dopiero za tydzien,a ja caly czas sama z dziewczynami:crazy:, i na dodatek ta pogoda taka dolujaca caly dzien leje i leje :szok:.
No to kiepsko,że wraca dopiero za tydzień,ale szybko zleci:tak::tak:
U nas też dzisiaj prawie cały dzień lało:wściekła/y::wściekła/y:i temperatura też niska była:-(a było już tak ładnie:-(

Moze to i lepiej ze tak tak jak napisałaś mi się jakoś tak bardziej podoba niz taka oprawa u nas w Polsce.....wazniejsze przyjecie, preznty niż KOMUNIA! pierwsza spowiedz:baffled:

..a powiedzcie ile Wam zostało po ciążach? ile byście zrzucić chciały?

Doris i jak z tą kaszką je? ja kupuje taki danio np. lub bakusie.....i daje jej z bułka z masłem ( najczęściej angielką)

.:angry::-D
Ja też uważam że w Polsce nastała taka moda,na komunię liczy się właśnie lokal i prezenty:-(
Dzisiaj ze śniadaniem trochę lepiej,ale muszę mu coś jeszcze dawać bo nie zabardzo chcę:-(

Wiesz co Paula podziwiam Cię,że Ty tak wszystko zapamietujesz i o każdej pamietasz:tak:widać bardzo lojalna z Ciebie dziewczyna;-):tak:
A ja w ciąży pierwszej przytyłam 24 kg:szok:potem samo jakoś wszystko się zrzuciło-chyba za dużo na spacery chodziłam:-D:-D:-D
a w drugiej 21 kg i zostalo mi 5 kg,niby nie dużo ,ale w brzuszku widać:tak:

Ja mam ostatnio jakies fazy ze czuje się jakaś zaniedbana czasem i patrzeć na siebie nie mogę:dry: dlatego te ćwiczenia........wcześniej mało co używałam kremu.......no ale jak się zmarchy pojawiają to szybko sobie kupiłam i teraz wklepuje regularnie rano wieczór ( z firmy Liren polecam fajne kosmetyki mają)........bez makijażu do sklepu nie wychodze:dry: a włosy???? a to juz koszmar fryzura bez ładu i składu ( bo zapuszczam by obciąc hi hi) no i pazury......tipsy musza byc......ale teraz sobie przerwę muszę zrobić, bo wyczytałam ze raz w roku trzeba:baffled:
Do tego cos mi się z ciuchami powaliło.......gust się zmienił.......korale spodenki w kancik ( oczywiście nie na codzien) no ale jak mi koleżanka powiedziała" wiesz co to znak , ze się starzejesz" :szok: jak bedzie na odwrót "czyli znowu adidasy i bluzy" to bedzie znaczyło , ze juz jest zle bo wrasz do młodosci:rofl2:
Jejku ale Wam się wyżaliłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::elvis:

a i pytanko........ile miałayście lat jak urodziłyscie pierwsze dziecko? hi hi zarys wiekowy naszego forum mnie interesuje :szok::-D
No to ja chyba próbóję się odmłodzić:-D:-Dbo na co dzień właśnie w jeasnach chodzę,szczególnie rano ja. trzeba wstać i do szkoły Kubie przygotować to mi się nie chce grzebać w szafie,zresztą stoi nademną mój J ,bo już chce się położyć spać-jak my wstajemy ,to On się kładzie spać,bo pracuje na nocki-
Tak bardziej ładniej się ubieram na święta:-D:-D:-Dale też lubię koraliki ia tkie tam sprawy..
Ja też ostanio wykombinowałam z moimi włosami tak ,że jestem zła i wstydzę się z domu wyjść:wściekła/y::wściekła/y:Naturalne włosy mam ciemne,ale od jakiegoś czasu robiłam sobie pasemka i rozjaśniły mi się te włosy,a ostatnio stwierdziłam ,że już mam dosyć tych pasemek i chcę moje ciemne włosy i sobie pofarbowałam na ciemny brązowy i wyszedł parwie czarny z prześwitami,bo żle sobie farbę nalożylam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i nie mogę się przyzwyczaić:-(

A co do kremów to ja już od dawna używam przeciw zmarszczkowego,niby jeszcze nie mam ,ale naczytałam się,że powinno sie wcześniej używać,więc się tego trzymam:-D:-D
Oj tipsy też bym sobie zrobiła,ale pewnie bym zraz je połamała:-D:-D
Pażal się,pożal gdzieś trzeba ten stres wyładować :tak::tak:po to są takie fora,żeby się wspierać,pocieszać i wyżalić

My jedziemy do Zakopanego,znaczy się dokładnie obok ,do Zęba to jest 5 km od Zakopca,na dwa tygodnie:tak::tak:

Uśmialiśmy się z Tatiany .....mój w mecz zapatrzony........a ta" tata "woła.......on nic......ona Ajek........a on to "tata czy Arek?" a ona "ojćeć!" :szok::-D:-D
Oj dzieci potrafią zaskoczyć:-D:-D:-DFajna ta wasz Tati:tak:

reklama
Doris mój Kuba to się chyba tych bajek naogląda i potem ma takie szalone pomysły jak np kościotrup:-D:-D:-D:-D Uwielbia scooby doo a tam ciągle jakieś duchy, zjawy i inne potwory chodzą więc może stąd mu się to wzięło:-) Co do baliku to nie wiem jak było, bo mój synek nie jest zbyt rozgadany jeśli chodzi o takie sprawy- typowy facet;-):-) Było fajnie- tyle się dowiedziałam:-D ale wrócił spocony, zmęczony i zadowolony więc naprawdę musiało być fajnie:tak:
Co do komuni to macie rację:tak: Nie jestem pewne czy te dzieciaczki tak do końca wiedzą o co chodzi tak naprawdę, czy kojarzą komunię z prezentami i imprezą:no: U nas podobno trzeba 2 lata wcześniej rezerwować sale na komunię:szok::szok::szok:
A co do zbędnych pociążowych kg to chyba niestety sporo ma ten problem:zawstydzona/y: Ja w pierwszej ciąży przytyłam 10kg a zgubiłam 15:zawstydzona/y: a teraz niby zgubiłam ale dopadło mnie jakieś jojo albo coś;-)

Do góry