reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Doris...mnie tez moja starsza corka poprawia i mowi mi mama nie wyglupiaj sie nie tak sie to mowi haha:baffled:,ja siedzac w domu zalogowalam sie nawet na stronke (e-ang) i czasem cos tam sobie grzebie z tym angielskim,ale jestem pewna ze jakbym miala nacodzien kontakt z kims kto gada caly czas po angielsku,to pewnie nie bylo by klopotu z dogadaniem sie i szybciej czlowiek lapie;-),ja dzis pojechalam do przychodni bo potrzebowalam papierek podbity od pana doktora i byla w rejestracji jakas starsza kobitka ,nie rozumialam nic co do mnie mowila,dogadalam sie z jakas mloda dziewczyna,kazdy inaczej akcentuje:no:.
moje dziecko chore,gardlo boli,glowa boli goraczki na szczescie nie ma,ale dopiero usnela,az sie boje co bedzie rano.
Dobrej nocki zycze:-)

reklama
Monia , Doris- mądrale z tych dzieci, moja mnie też poprawia jak bajki czytamy, ona już też śmiga jak nie wiem ale ja bardzo się z tego cieszę bo ja niestety nie miałam takiej szansy i dopiero na "stare lata" trzeba było ang się uczyć:-), a one mają to tak naturalnie od małego:tak:
My już relaks, dzieciaczki śpią, mamy czas dla siebie...
Dobrej nocki życzę...

No właśnie im będzie lepiej,bo nawet jak się tego angielskiego nauczysz,to akcentu nigdy:no:a Oni już się uczą z tym:-)
MONIA-jak ja przyjechałam do Anglii,umiałam trochę za to mój J nic,a teraz On lepiej odemnie gada:-(a dletego że pracuje wśród Anglików już tyle czasu:tak:więc Cię kochana rozumien:tak::tak::tak:ja też mam problem się dogadać ze straszymi osobami:baffled::baffled:bardzo,ale to bardzo niewyrażnie mówią:baffled:

Ja teą uciekam do łóżeczka ,pa pa

Witam w kolejny dzionek,co do pytanoia czy chłopczyk czy dziewczyka to napewno chcielibyśmy chlopca,ale to sie okarze bo juz dwie moje córy mialy nimi byc.
Miłego dnia Wam życzę:-)

Witam!:-)
No i dopadlo nas chorobsko,Patrycja dzis zostala w domu,zlapal ja kaszel taki paskudny w nocy tak koncertowala :szok:,biedna malo co spala,goraczki nie ma,postawilam jej rano banki,do lekarza dzwonilam ale wizyta dopiero na czwartek,oni calkiem oszaleli z takimi terminami do lekarza rodzinnego,a narazie kurujemy sie domowymi sposobami.
Piwonia...u nas tez kazda jedna miala byc chlopczykiem,a tu sa trzy dziewuszki,brat meza ma jedna core a siostra trzech synow:happy:.

Asiulka u Ciebie lepiej u mnie za to mój mnie wkurzył i mam go dosyć:angry:

Moja młodsza mnie wykończy nie chce brać zinatu ( bo to ohydztwo ja wiem:dry:) ale musi i żaden sposób na nią nie działa :crazy: pluje ile wejdzie:baffled:
Wiki tez teraz tydz. mam oczy zakraplać i jest nie lepsza......ciągle zamyka i mi kropla na rzęsach zostaje:wściekła/y::dry:

Monia to tez zdrówka dla Patrycji:tak: ja się boje ze się Wiki zarazi od Tatiany, która kaszle koszmarnie i cały czas latam za nią i ja opłukuje po plecach:baffled:
No to byle w czwartek się okazało ze to nic groźnego kciuki trzymam
a jakie to domowe sposoby na kurowanie?

Asik a Ty gdzie zniknęłaś???????:dry: wpadnij na chwilkę choc...... i napisz co u Was?

Piwonia a kiedy się na jakieś usg szykujesz?:-)

Doris dzięki za stronkę...........zaraz zerknę co tam ciekawego jakie łamigłówki dla dzieciaków:tak:

A właśnie laski jak gadacie w domu? po angielsku? polsku? czy tak i tak?;-)

Miałam coś jeszcze napisać ale nie pamiętam........sorrki

Mykam szukać karty.....od cyfry + Tati z dekodera wyjęła i znaleźć nie możemy:(

DOBRANOC

Ostatnia edycja:
Hej hej:-):-)Słyszałyście o tych ośmioraczkach co się urodziły w USA:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Jejku jak ta kobitka sobie poradzi z 6 chłopakami i 2 dziewczynkami:-D:-D
Do mojego Kuby dzisiaj po szkole przyszli koledzy ,nawet Kuba nie zdążył obiadu zjeść i już byli,oczewiście głodni:wściekła/y:i pół lodówki mi zjedli:szok::szok::szok:
Nie rozumiem tylko rodziców jak można dzieci na dwór puścic bez obiadu:no:I Ci chłopcy blisko nie miaszkają i mam teraz pogadankę z Kubą dlaczego Oni mogą tak daleko chodzić a On nawet za bramę nie może wyiść:baffled::baffled::baffled::baffled:

Oj powiem wam,że inaczej tutaj Oni swoje dzieci chowają:sorry::sorry:

A Kube dzisiaj brzuch bolał i niedawno wymiotował:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ASIULKA-no to super ,że już się odbraziłaś:-D:-D:-D

A co tam u reszty????Cicho coś tutaj ostatnio:-(

Witam,mój starszy synek Jakub urodził się 9 lutego 2002r.Jest wspaniałym synkiem oraz bratem,uczęszcza do zerówki,także od września ciężka przeprawa szkolna go czeka,ale trzymamy kciuki oby dobrze mu poszło od samego począdku.Pozdrawiam serdecznie.:-)

reklama
Do góry