reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Hej kobietki!!!!!
Witam się wieczorkiem i bardzo ale to baaaaaaardzo serdecznie dziękuję za życzenia urodzinowe dla Mateuszka:tak::tak::tak:
Mati przesyła buziaki:-D:-D:-D Jesteście kochane:tak::tak::tak:
Wierzyć mi się nie chce że to już 2 lata!!!:szok::szok::szok:
Imprezka dopiero w sobotę bo dzisiaj chodziliśmy po "kolędzie" do dziadków:-D:-D:-D Kupiliśmy po malutkim torciku w kształcie serduszka no i Kuba zrobił laurki:-) Trochę na odczepnego:crazy: (jak to chłopak);-) no ale coś tam zrobił.
doris zazdroszczę że twój Kubuś taki pracowity i zrobił na pewno piękny naszyjnik dla babci:tak::tak::tak:
monia u nas niestety też już po zimie ale niestety nie zrobiło się zielono:-:)-:)-(
paula kurcze niedobrze że się chróbsko u was rozwija:no:
Mój mąż żyje i miewa się trochę lepiej:-D Już go nawet brzuszek i główka nie boli:-D:-D:-D:-D:-D Eeeeh faceci:sorry: Masz całkowitą rację że nie byliby w stanie urodzić dziecka:tak::-D
Moje chłopaczyska też czują się lepiej:tak: chociaż Mati wczoraj zafundował nam baaaardzo miły wieczór- wymiotował dalej niż widział i chyba nie było w domu miejsca którego by nie zapaskudził:angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A co do mowy mojego już dwulatka;-) to jego słownictwo jest baaaaardzo rozbudowane: mama, tata, baba, ała (pies), papija (papryka), pyja (ziemniak, jaja i to byłoby na tyle :-D:-D:-D:-D:-D:-D A cała reszta to a a a a a:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Zmykam do moich papierów:wściekła/y:

reklama
Paula-MÓJ Dawid tylko mówi mama,tata,baba,na Kube-nana,lala-na teletubisia,hejooo jak w teletubisiach:tak:i dopiero zaczyna cos tam powtarzać,ale to nie są wyrazy, bardziej dżwieki:baffled::baffled:hmm ciężko mi jest to wytłumaczyć:-(
Ale Kuba mi zacząl póżno mówić,bo jak miał skończone 3 lata:sorry:
ASIK-z tą pracowitością to u nas też jest ciężko,wyjątkowo na to nabrał ochote,bo pierwszy raz coś takiego robił no i chciał jak Franklin zrobić:-D:-DDzisaj za to nie chciał się uczyć,moze żle napisałam On chciał mnie uczyć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:oj i tak jest prawie zawsze,jajko mądrzejsze od kury ,normalnie:-D:-D:-D:-Di do tego jeszcze krzyczy na mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a mnie to tak denerwuje:wściekła/y:oj te dzieci dzieci:-D:-D

Oj te wasze dzieciaczki tak chorują ,mam nadzieję ze u Nas bedzie spokój z tym:-):-)Zdrówka Ż yczę maluszkom:-):-):-)

Aha Paula skąd birzesz te obrazki???bo ja nawet nie wiem gdzie tego szukać:baffled::baffled::baffled:

doris to chyba te Kubusie takie leniuszki bo mój Kuba też zaczął mówić jak miał 3 lata:szok::tak: Mateusz będzie chyba jeszcze większym leniem bo był leniwy jeszcze zanim się urodził:-D- 10 dni po terminie został zmuszony do opuszczenia wynajmowanego lokalu a bardzo dzielnie się temu opierał:-D Nie działało nic:sorry: Chodzić zaczął jak miał 14 miesięcy:szok: A mówić to pewnie zacznie w zerówce:-D Chociaż może to i lepiej że nie mówi bo nie wiem czy zniosę jeszcze jednego pyskacza w domu:-D A co do nauki to wiem coś o tym:sorry: Mój kochany synusi doprowadza mnie do wrzenia jak miałczy żeby mu pomóc coś tam zrobić a gdy ja z nim siadam i próbuje mu pomóc to okazuje się że on ma już inną koncepcje i w ogóle "mamo poczekaj ja ci powiem jak ma być albo daj zrobię sam" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: To po kiego chciałeś żeby ci pomóc jak i tak wiesz najlepiej:wściekła/y::wściekła/y:;-):-D
Mam nadzieję że twoje dzieciaczki uchronią się przed chorobą:tak: U nas podobno panuje jakaś epidemia i w przychodni aż ciemno od pacjentów:szok:
Dobra zbieram się do łóżeczka bo jutro trzeba wcześnie wstać niestety:zawstydzona/y: Ale pojutrze już weekend:-) Na szczęście:-)

I u nas znow ZIMA:szok:,lekcje odwolane,jakie ta pogoda psikusy robi,ale dzieci zadowolone bo maja przedluzony weekend:-D:-D
Asiulka...taka kuchenka to fantastyczna sprawa,ale musze ci powiedziec ze jestem mile zaskoczona ze kupilyscie za pieniazki z rady,u mnie jak dziewczyny chodzily w polsce do szkoly to uwierz mi nie kupowali dzieciom nic te pieniadze szly...na co no wlasnie sama sie zastanawiam:crazy:. Oj to mamusia musiala dumna wrucic z zebrania:-),a z tymi literkami to chyba wiekszosc dzieci ma takiego lenia;-)do pisania haha.
Kobitki nie dajcie sie wirusom zdrowka zycze!!!;-);-);-);-);-)

Witam wieczorową porą:-).......
Oj ja dziś miałam zabiegany dzionek.....

Byłam w Urzędzie Skarbowym i u mnie jak zawsze zero kompetencji i uprzejmości mówię, ze nie wiem co wypełnić dalej a ta "no jak co...... to to to......tam są zresztą tam są pokazane wzory" :evil: a na worach guzik z pętelką
Byłam z mamą więc poszłyśmy do biura podatkowego obok urzędu , gdzie pracuje mamy znajoma a ta wszystko mi wypisała wytłumaczyła i wystarczyła 1 minutka dosłownie ;-) Do tego podsunęła mi pomysł jak płacić mniejszy podatek od wynajmu:tak:.....

Byłam z mamą także na Dniu Babci w przedszkolu u Wiki.......ale był czad ;-) Dzieci poprzez tańce zabrały nas na wycieczkę po rożnych państwach .....był i walc i chłopaki w futrzanych czapach .........oj super na koniec był zespół "Feel" z chórkami no i "Doda".......oj można się było pośmiać z z małych artystów ;-) No i dodam , ze jak zawsze poczęstunek wypasiony, ciasta sałatki pierogi......oj jak tak z mamami gadałam na boku to każdej jakoś szkoda tego przedszkola...... :-? naprawdę z kim bym nie rozmawiała to każdy bardzo zadowolony ;-) No i już tematy jakie dziecko do której szkoły idzie..........ale mnie to przeraza :-( :sorry:

Asik i jak Mati? przeszły wymioty?:sorry:

Doris moja tez podnosi głos.......i ostatnio nawet pyskuje taka mądra się zrobiła ze nie wiem tysiąc razy mądrzejsza od matki :wściekła/y::no: mam czasem dość...... do tego moje ciągle prośby by odkładała wszystko na miejsce.......daremne :rofl2::baffled:
a obrazki biorę ze stronki......tam potem klikam na obrazek i pod spodem są dwa kody biorę kopiuję ten drugi i wstawiam na forum:)
Glitter Graphics: your resource for Myspace graphics and Myspace layouts!

Asiulka no i jak się czujesz?
no u nas tez mgła była........no w sumie tak dużo km od siebie nie mamy:-D
Super ze masz zdolenego syna! nie ma to jak pochwał posłuchać.......miód dla ucha:tak:
Mi zawsze pani mówi, ze Wiki zawsze po sobie posprząta , nawet po innych, ze taka porządna i ułożona.......a ja pytam czy o moim dziecku mówi? jak tak to zapraszam do jej pokoju?? i do ciągłego "mamo wiesz gdzie jest............?":laugh2:położyłam tam a nie ma":sorry:Dzis tatuś skręcał regał na zabawki, więc jutro mamy przebieranie.......co niepotrzebne to do kosza:)
Kuchenka bajer ze hej:szok: nawet dziewczyną nie pokazuje......bo Wiki by mnie molestowała a cena powalająca :szok::sorry: tak patrze na link co podałaś i ten gość ma do sprzedania bez garnków:-D oooooo a ile gwarancji macie? nie mów ze 2 lata jak na normalną hi hi

Asik
oj z tymi dzieciakami:-D
Opwiem Wam historię......
mojej kumpeli córka jest teraz w pierwszej klasie.......i mówi ze siedzi ta jej Julka z taką dziewczynką której mama w domu zmazuje wszystko co ona pisze na lekcji i od nowa przepisuje! :szok: Akurat Beata się z nią zna i pyta czemu tak robi.........to ta mówi ze jej córka bardzo brzydko pisze to po co ma złe oceny dostawać.....:wściekła/y:tak sobie myslę, ze czasami matki to nie wiedza jaką krzywdę robią dziecku:no: zamiast ćwiczyć z nią w domu to ta za nia.......no nie ciekawe czy potem tez na klasówkach za nią pisać będzie......:baffled:

Asik Doris pytałam o ta mowę, bo tak się zastanawiam czy faktycznie jest tak ze dzieci które mają rodzeństwo szybciej zaczynają mówić.......drugi taki stereotyp z którym się spotkałam to to ze dziewczynom przychodzi mowa łatwiej........
Pamiętam , ze u Wiki nie mogłam się doczekac az zacznie mówić a tu......nawet się nie zorientowałam jak moja zdaniami zaczyna nwijac.........teraz jest na fazie "papuga" powtarza wszystko......mniej lub bardziej precyzyjnie ale idzie się spokojnie dogadać......jest rozbrajajaca ze swoim " dziekuje bajdzo"albo "plośe bajdzo" albo "daj jej" jak coś chce nie mówi" mamo daj mi" tylko "mamo daj jej" ........
No ale one we wszystkim jest jak mały samolocik odrzutowy.......i juz czasem wysiadam:) Jak była ostatnio chora robiłam jej krupniczek a nam kotlety mielone widziała je i mówi "mama daj kotjecika" a ja jej nawijazm ze nie moze a ona takim gosikiem "daj jej pjośe":)

Dobra ja juz padam.......do jutra DOBRANOC bo czuje ze dzisiejsza noc nie będzie super..........Tati ma tak zapchany nos ze ciężko jej będzie spać......od fridy zgubiłam część i nie mam jak jej oczyścić a sama woda morska niewiele daje:(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja z kawką!!!
1365821d3h4m7hs7r.jpg

PAULA-DZIEKI ,ale człowiek jest ciemny czasami nie wie co ,jak i gdzie:-D:-D:-D
Sorki że się bardziej nie rozpisuje ale muszę lecieć po Kubę do szkoły,zapatrzyłam się z bardzo w komputer jeszcze Dawidka muszę obudzić a tak nie lubię go budzić,tak mi go szkoda :(((ale nie mam jak to zrobić ww te soboty,żeby odebrać Kube nnie budząc Dawidka :(((pa pa

Ostatnia edycja:
Do góry