reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Moje dziecko dopiero od srody zaczyna wakacje. W zeszlym tygodniu dowiedzialam sie, ze moi polscy sasiedzi opuszczaja UK i wracaja do Polski, mieli to w planach ale najwczesniej za dwa, trzy lata, jednakze spotkaly ich wielkie przykrosci ze strony brytyjskiej sluzby zdrowia i urzednikow, chciano im nawet odebrac dzieci a wszystko przez to, ze ich trzyletnia coreczka zlamala obojczyk a oni nie potrafili stwierdzic jak to sie stalo bo niczego nie zauwazyli, bylo ok do momentu kiedy nie zgodzili sie na przeswietlenie calego ciala coreczki ze wzgledu na mozliwe konsekwencje zdrowotne w przyszlosci, bezczelnie ich wtedy oskarzono o znecanie sie nad dzieckiem i usilowanie zatajenia tego wlasnie przez to, ze nie zgodzili sie na calkowity rentgen swojego dziecka, zostali potraktowani ponizej godnosci pacjenta, musieli brac prawnikow, zeby wyjsc z tej calej chorej sytuacji, sami przyznaja, ze dano im odczuc, ze nie sa obywatelami brytyjskimi tylko Polakami, to juz zadecydowalo, ze UK calkowicie im odpadlo jako kraj tolerancyjny i w ogole. Wczesniej o takich zdarzeniach czytalam z gazet, teraz sytuacja wydarzyla sie mozna powiedziec w moim otoczeniu, przeciez cos takiego moze spotkac kazda z nas, to ze rodzic decyduje o zdrowiu swojego dziecka jest czynem karalnym??? Na to wyglada, widocznie zakichanym angielskim urzedasom sie nudzi i szukaja sensacji, bo kazdy madry lekarz wie, ze nawet jednorazowe przeswietlenie ma niekorzystny wplyw na organizm doroslego czlowieka a co dopiero malego dziecka. Coraz bardziej nie znosze tej calej Anglii.

Ostatnia edycja:
reklama
Oj widzę, że chyba wszystkie dziewczyny z dzieciaczkami wyjechały na wakacje takie tu pustki:-) Pogoda trochę odpuściła więc można trochę odetchnąć;-) My dziś grilujemy u znajomych a przez to wakacyjne grilowanie przybędzie mi chyba z 10 kilo!!!:baffled:;-) Dobra znikam:-)

Hej ależ tu daaawno nikt nie zaglądał, gdzieście są????????
My już po urlopie w Polsce, fajnie było ale się skńoczyło, tylko akurat przez cały miesiąc były takie upały, że ledwo żeśmy dychały:no:
Teraz już powrót do codzienności, jeszcze dwa tygodnie i zacznie się szkoła............
Buziaczki;-)

Witam kochane.
Dzieciaki oki ja też daję radę jakoś.
Przeszłam sama bez podjeżdżania całą pielgrzymkę.:tak::-D:-D:-D
Było super !!!!
Odpoczęłam psychicznie i zdystansowałam się do rzeczywistości.:biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Pozdrawiam Was wszystkie .
Aneta

hej laseczki.....

My tez juz po wczasach...w tym roku odpoczywaliśmy w Niedzicy......oj piękna okolica:)

Malaulka nie strasz tą szkoła.....ale zleciało co? ja jestem zestresowana jak sobie damy rade....Tatianka idzie do przedszkola....czyli bedzie chodzic na rano....a Wiki na późniejsze godziny w tym roku....( wszystkie drugie klasy w tej szkole tak mają) .......ja pracuje na zmiany, czyli kazdy tydzien inny raz na 12 h ( 9-21) raz na 4 h....oj galimatias.... mój A. tygodniami...czyli tydzien rano, potem popołudnie i nocka....Bedzie chyba ciezko.obym dała radę, bo nie chciałabym z pracy rezygnować:baffled:

Co do pogody....to lepiej tez upały niz deszcz :-D a długo byłyście?

As ja to Cię kobieto podziwiam!!!!!!!!:szok: ja bym w życiu na pielgrzymce rady nie dała:zawstydzona/y:a co tam poza tym słychać? Sprawy zdrowotne w rodzince oki?

Asik i jak tam 10 kg zrzucone po grilowaniu? zaraz po urlopie co?:sorry2:

Hej Paula, to Ci się skomplikowała sytuacja z przedszkolem, ale dasz radę napewno!
My byłyśmy cały lipiec u dziadków, trochę jak dla mnie to już za długo, ale przynajmniej dzieciaczki się wyszalały, mają tam duży basen, więc się pluskały i pluskały:tak:
A u nas teraz pogoda piękna słońce świeci, ale nie jest za gorąco więc tak jak lubię. Lenka śpi, Karolina u koleżanki, M w pracy noi ja mam czas na kompa:tak:

Pozdrawiam Was:tak:

hej laseczki.....

My tez juz po wczasach...w tym roku odpoczywaliśmy w Niedzicy......oj piękna okolica:)

Malaulka nie strasz tą szkoła.....ale zleciało co? ja jestem zestresowana jak sobie damy rade....Tatianka idzie do przedszkola....czyli bedzie chodzic na rano....a Wiki na późniejsze godziny w tym roku....( wszystkie drugie klasy w tej szkole tak mają) .......ja pracuje na zmiany, czyli kazdy tydzien inny raz na 12 h ( 9-21) raz na 4 h....oj galimatias.... mój A. tygodniami...czyli tydzien rano, potem popołudnie i nocka....Bedzie chyba ciezko.obym dała radę, bo nie chciałabym z pracy rezygnować:baffled:

Co do pogody....to lepiej tez upały niz deszcz :-D a długo byłyście?

As ja to Cię kobieto podziwiam!!!!!!!!:szok: ja bym w życiu na pielgrzymce rady nie dała:zawstydzona/y:a co tam poza tym słychać? Sprawy zdrowotne w rodzince oki?

Asik i jak tam 10 kg zrzucone po grilowaniu? zaraz po urlopie co?:sorry2:
Witam kochane.
Z tatą moim różnie.
icon_confused.gif

Na razie ma się dobrze,a to pocieszające.
Czekamy na nowe wyniki to będzie wiadomo coś więcej.
icon_neutral.gif

Akcja "Lato w mieście "wypadła świetnie.
Niestety w ostatni tydzień lipca już nie pracowałam,bo rozwaliła mnie choroba i ....ciąża....
Niestety maleństwa nie dało się uratować...odeszło 31 lipca
icon_cry.gif
icon_cry.gif
icon_cry.gif

Aby nie zwariować poszłam do Częstochowy na pielgrzymkę.
Mąż mnie nie chciał puścić,ale ja się uparłam i doszłam na własnych nogach .
icon_razz.gif
icon_razz.gif
icon_razz.gif

Ciężko było,bo jeszcze osłabienie po chorobie,poronieniu i psychicznie do bani,ale dałam radę i z tego jestem dumna.
Już mam 5 pielgrzymek zaliczonych bez podjeżdżania
icon_eek.gif
icon_razz.gif
icon_razz.gif
icon_razz.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Od września wracam do pracy,szkoły i znów będę starać się maleństwo
icon_razz.gif
icon_razz.gif
icon_razz.gif

Wklejam Wam występ mojej córki z obozu w Miętnem.
Za kamerką moja osoba,więc Klaudii sporo widać.
To ta blondynka z najdłuższymi włosami
icon_lol.gif
icon_lol.gif

YouTube - Bionic - Miętne 2010 Buffo Metro bis

YouTube - Howl - Miętne 2010 Buffo Metro bis

A tu scenka aktorska.
Klaudia jest w wysokim kucyku ,czerwonej bluzce ,niebieskich krótkich spodenkach i getrą na ręku
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

http://www.youtube.com/watch?v=p1HWEsml ... re=related

witam powakacyjnie,fanie bylo ale sie skonczylo,a teraz trza wrocic do normalnosci,oj ciezko sie przestawic,pozdrawiam :)

Witam w rzeczywistym świecie .:-D:-D:-D:-D
Mam ten sam problem co Ty.:tak::-):-):-)
Kuba zapytany czy chce iść do szkoły odpowiedział też pytaniem.
Mamo to był żart?:szok::-D:-D:-D

Hej kobietki!
dawno tu nie zaglądałam ale jakoś pusto było...a tu prosze!!!
u nas tez już urlopowanie zakończone na dobre!wczoraj odjechały dzieciaczki mojej siostry od nas i zrobiło sie pusto...powrót do rzeczywistosci pora zacząć!!szkraby trzeba zaczac wczesniej kłasc bo teraz to była lekka samowolka i wstawanie koło 11;-)!!
Filip w czasie wakacyjnych szaleństw jakos dziwnie sie nam zmienił...:wściekła/y:niezły diabełek w niego wstąpił-mamy nadzieje ze to tylko nadmiar wakacyjnych wrażeń:sorry2: i ze on też powróci do normalności!
a tak poza tym to sie troche stresuje bo lada dzień moje wyniki egzaminów zawodowych:baffled::baffled::baffled:,no i Kajka rozpocznie chodzeni9e do szkoły...i tego sie też obawiam!!
no a poza tym to pozdrawiam Was serdecznie!!

reklama
Witam.
Wczorajszy dzień to mega zakupy.
od 11 do 18 chodziłyśmy z Klaudią za ciuchami.:szok::szok::szok::szok:
Najważniejsze,że zakupy udane.:tak::-D:-D:-D
Klaudia od 3 dni szaleje z lustrzanką Nikona to i fotki się zaczynają pojawiać.:-D:-D:-D

Do góry