reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Hej jestem i ja ,tylko od wczoraj na pełnych obrotach.
Dziś od rana tak samo.
Dziś dla Emilka był bardzo ważny dzień.
Mieliśmy pierwszą wizytę w przedszkolu,bo Emil od września do przedszkola zapisany jest.Zobaczymy czy się dostaniemy,wyniki w połowie kwietnia.
Trzymajcie za nas kciukasy żeby udało się.

A po wizycie w przedszkolu,super.
Emil na początku był zdezorientowany.Pani dyrektor powitała nas i takie tam ble ble...
I weszła Pani co miała zająć się grupą dzieciaków ,no i wtedy Emil stwierdził,że nie chce tej Pani.I odwrócił się i wyszedł z sali:szok::szok::szok:
Poczekałam z nim chwilę na korytarzu,a gdy chciałam go z powrotem wziąć do sali zaczynał płakać.No i pomyślałam sobie że klapa na całej linii.I akurat szła pani dyrektor zobaczyła nas i zaproponowała żebyśmy poszli do grupy maluszków,zaprowadziła nas tam i powiedziała pani o co chodzi.
I moje dziecko mnie zaskoczyło.Pani Bożenka podeszła do niego zagadała,o coś zapytała,a on podał jej rączkę i poszedł z nią:biggrin2:.Normalnie bawił się z dzieciakami,nawet nie zwracał na mnie uwagi.Jak wyszłam z sali na korytarz to nawet nie zauważył tego.Bawił się z dziećmi 2 godzinki,a jak weszłam po niego i powiedziałam że idziemy do domu,to nie chciał ze mną iść i stwierdził że on "Nie ciem do domu,Emim cie dzieci,i ciocia"
Dni otwarte są do piątku,jutro pójdzie z tatusiem bo ja na 10 idę do fryzjera,a w piątek znowu ja z nim pójdę.Mam taką cichą nadzieję że dostaniemy się do tego przedszkola,i nie będzie źle.

reklama
Witaj Asiulka super ze Emil przekona się do przedszkola:tak: oby tak było i we wrześniu....moja Tatianka tez do przedszkola ma isc. Ja mam dylemat do którego.....:baffled:czy to bliżej szkoły? ale nie znane mi.......czy to dalej..ale pewne wypróbowane przez Wiki?Miałam zamiar do dwóch ale widziałam się z panią Wiki z przedszkola........i powiedziała ze zbiera się komisja jak mają wszystkie podania w przedszkolach..i te dzieciaki których rodzice składali do kilku przedszkolu są automatycznie skreślane z listy bo blokują innym dzieciakom miejsca.....wiec muszę wybrać!

No i tez obawa czy się dostanie....:cool2:Oboje pracujemy , wiec spore szanse ma.......zobaczymy...a póki co trzymajmy naprzemiennie kciuki;-)

No moja juz trenuje ubieranie się....potrafi się ubrać całkiem:-) sama! tylko czasem zapomni majteczek pod rajstopki, albo stupki w rajtkach się przekręca lub koszulka nie w ta stronę hi hi

ja juz po fryzjerze /..... w zeszłym tyg miałam urlop o juz sobie zrobiłam pasemka oraz zrobiłam pazurki i brwi....:zawstydzona/y:

Dobra idę do Wiki ma czytankę na jutro....idę posłuchać jak sobie radzi:-D

Dziewczynki ja jestem i czytam,ale pisać nie chcę na razie.
Kłopoty mnie przerastają .
Tata mój ciezko chory jak dobrze pójdzie to może jeszcze ze 2 lata pożyje.:baffled::baffled:
Oby trafili z leczeniem.:sorry2::sorry2::sorry2:
Przepraszam Was ,ale zrozumcie.

As kobieto daj spokój jasne ze rozumiemy...Ciebie to i tak podziwiam...bo mimo tylu rzeczy, tak wypełnionego dnia na maksa znajdujesz chwilkę dla nas....

Bardzo mi przykro z takich wieści......trzymam kciuki za tatę na pewno wszystko będzie dobrze!!!!!!!!!!!

Moja teściowa w szpitalu...jutro ma zabieg czy operacje...(sprawy kobiece) ....i tez się martwię, bo przy tych schorzeniach takie znieczulenie to tez dla niej obciążenie:baffled: oj pieniądze to pieniądze, raz się ma raz się nie ma....ale jak problemy ze zdrowiem dochodzą to naprawdę jest ciężko:-(....

Młoda juz śpi....starsza się szykuje do spania..........
a mnie chyba czeka jszcze dość stresująca rozmowa.....o ile koleś przyjedzie....wynajmowalam pod warsztat im garaże, wymówiłam umowę a Ci się wynieśli ale ostatniego czynszu nie zapłacili:wściekła/y:a podatki muszę zapłacić....tylko teraz z czego?:-(

Paula chwal się na zamknietym.:tak::-). , bo chyba ostatnio podupadła społecznosciówka.:sorry2:
Współczuje problemów.

Ja czekam na zwrot podatku już 4 tygodnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Kasa potrzebna na gwałt a oni zwlekają...Może to wina korekty , którą złożyłam.:confused: Ale jak z człowieka ściągnąć to wiedzą jak.:dry:

edit: ucięło mi pół moich odpowiedzi :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Co zapamiętałam....:dry::dry::dry:

asiulka super , że Emilowi sie spodobało. Oby do wrzesnia.:tak:

As będzie dobrze.:tak:

szlag mnie trafi zaraz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dobranoc. Miłej nocki.:tak::dry::-)

Ostatnia edycja:
No własnym oczom nie wierze...jaki tu ruch:-D:-D:-D aż miło!!!

Paula 13 w Bełchatowie pozostało moje rodzeństwo:-(( 2 braci i 2 siostrunie)...w moje obecne rejony sprowadzili sie moi rodzice jak przeszli na emeryty więc nie jestem sama :happy2: bo generalnie stąd pochodzi moja mama!

ja powoli zbliżam sie do końca szkoły...ehhh w czerwcu egzaminy!!a praktyki super:-):-):-) podpatruję i uczę sie :-D od doświadczonych ratowników!

asiulka271
no to powodzenia synusiowi!!jak dobry będzie początek to i mały sie zaklimatyzuje ekspresowo!!my też dostaliśmy teraz pisamo ,że Kajce przysługuje juz miejsce w grupie 5-cio latków od września..za tydzień mamy spotkanie w szkole!bo to grupa 5-cio latków łączona zw szkolna zerówką!no zobaczymy!!jesteśmy oczywiście nastawieni na TAK:-) i Kajusia też!!

As 76
to straszne co piszesz!!!trzymamy kciuki oby sie wszystko odmieniło!!!według mnie nie ma na świecie ludzi-lekarzy którzy mają prawo ocenić "długosć "życia chorego dlatego trzymam kciuki oby sie wszystko odmieniło!!!

pozdrawiam

Trzymajcie kciuki.:baffled::baffled::baffled:
Klaudia miała mały wypadek wczoraj w szkole,ale małpiszon mały nic nie powiedział.:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziś noga jak bania.:szok::szok::szok:.Nie widać kostki
Jedziemy na ostry dyżur.
Skręcona:confused:Złamana:confused:torebka stawowa poszła:confused:
Licho wie,lepiej sprawdzić.:tak:
Jak nie urok to.....

hej laski wpadam na kawkę w samo południe;-)

Justa jak dzis dzieciaki? Moja moda w nocy gorączka 39,8:baffled: cos długo utrzymuje jej sie w nocy temperatura...do tego ten kaszel.....jakie swoim dzieciakom wcześniej na kaszel dawałaś syropy?

Ja zwrot podatku juz dostałam.....i zaraz zrobiłam przelew na mamy konto.....zeby mi przetrzymała , bo zaraz sie rozejdzie....a my postawiliśmy piętro...i ciągle je kończymy i chciałam miec tą kasę na drzwi lub kanpe:dry:jak się ściany pomaluje.....
Oj z Urzędem to tak zawsze jak oni mają dać to na zwlekają ale jak ty zwlekasz to tysiące ponagleń by bylo....zreszta kazdy dzień kiedy klasa jest na ich koncie to dodatkowe odsetki, wiec wiedza co robią:wściekła/y:

AtFK a jest szansa ze po tej szkole będziesz miala pracę? Powiem Ci ze mnie taka praca przeraża, bo jest na pewno bardzo ciezka...przede wszystkim psychicznie....napatrzyłaś się tam chyba nie nie jeden straszny przypadek....:dry: N Ja wolę sobie spokojnie Dr Hausa na ekranie tv oglądać:-D
No to od września i Kaja do szkoly będzie z Filipkiem chodzić....ale ona jeszcze nie musi jako 5 latek? planujesz by poszla wczesniej do 1 klasy...czy 2 lata w zerówce?

As jak tam Klaudia?

reklama
Wróciłyśmy ze szpitala.
Noga złamana nie jest ufff....
mocne skręcenie z krwiakiem czyli poszła torebka stawowa :baffled::baffled::baffled:
7 dni LEŻENIA z nogą w górze i co najmniej 3 tygodnie zwolnienia z WF.:baffled::baffled::baffled:
A ta moja zołza już planuje jak jutro na klasówkę z biologii pojechać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No utłukę gada jak Darka urobi,żeby ją zawiózł.

Do góry