reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Małaulka,spóźnione życzenia.
WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE LASKA

U nas od rana mgła taka że ledwo widać blok na przeciwko.
Maciuś jak szedł do szkoły to się śmiał,że nic nie widzi.
Gadek śpi po nocce.Emil właśnie przyniósł sobie psa,położył go na łóżku,i śpiewa mu "aaaa,cici wa",(czyt.,aaa kotki dwa):-D:-D,i widzę że uśnie zaraz razem z nim.
Ja pije kawkę,i myślę intensywnie co by tu ugotować dziś na obiadek.Ale nic mi do głowy nie przychodzi.
Maciuś jutro ma ślubowanie w szkole,muszę upiec ciasto bo moja kolej z listy,a ja tak nie lubię piec placków.Już zatrudniłam teściową do tego :-p,a co niech się babcia wykaże.
Maciuś wczoraj przeżywał,czy da radę w piątek ,bo ma tekst od pani i mówi na tym ślubowaniu,i boi się że może się pomylić.A ja wiem że da radę,bo on ma bardzo dobrą pamięć.I już pierwszego dnia jak przyniósł do nauczenia się to go umiał.:biggrin2:
Uczyli się też hymnu szkoły,i też umie go na blachę,wczoraj śpiewał mi go w domu.A powiem że jest dość długi.

Miłego dnia życzymy,i zdrówka dla wszystkich.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie no laski z rana byly i żadna kawki nie stawiała :szok::-D

No to ja stawiam która się pisze....no plus Inka zbożowa dla młodszych....moja mala to taka kwiara ze szko gdzie bym kubek nie postawiła to podpija :-p
I bylam dzis u ciotki Ulki na kawce imieninowej a ona się znowu do mojej dobiera a dopiero co ze sklepu wyszłyśmy i zapomniałam kupic:zawstydzona/y:i mówię to glosno a ciotka z szafki wyjmuje i mówi ze super bo ma nówkę a jej zbyteczna :happy::-D

Asiulka my tez jutro mamy slubowanie:tak: a maja tez te czapki kwadratowe takie?
Wieczorem musze Wiki nową bluzeczkę uprasować spódniczkę.....no i białe rajstopki kupić :-)
No i zebym nie zapomniała naładować baterii od aparatu i kamery .......przeciez musimy wszystko A. pokazać jak wróci:laugh2:

Doris kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i nie da się tego przyspieszyć....widocznie nie czas na nocnikowanie....a z tym gadaniem super!
Moja teraz zaczęła jakos niewyraźnie mówić i czasem sie jąka.........ale to dlatego ze ona po mamsiu gada jak "karabin maszynowy":zawstydzona/y::-p No a tak to juz wszystko powie.........i nawet czasem to co nie trzeba i tak wyraźnie ze kazdy rozumie:-D
Bardzo się cieszę, ze z tego didka dao się jakoś zrezygnować;-)

Asik oj u nas tez szans na zmywarkę nie ma....no chyba ze mi brat z wystawki zaatwi bo on czesto do Francji , Niemiec ma kursy :-D

Muszę zadzwonić o to pranie kanap....tak mam uwalone ze szok....a każde próby samodzielnego prania kończyły się jeszcze gorszymi za ciekami....tak więc swoje kanapy przerzucę na górę niech tam gosc upierze i niech schnie a na ó wstawię ten wypoczynek co mi brat przywiózł .pisałam chyba?

Dobra mykam.....po Wiki pa pa

:rofl2::rofl2::rofl2: nooo dałam się przeprosić;-);-)!!ehhh nie umiem się gniewać...ale i tak wytrzymałam 2 dni:szok: wiec będzie miał nauczkę i nie będzie się wymądrzał:laugh2:!!
czekam z utęsknieniem na Filipka...z ciekawością jak minął ten trudny dzień:eek:!
koło 14 jadę do szkoły wiec odezwę sie jutro z ranka:-)!!
pozdrawiam Was!

Witam czwartkowo!!!

Ależ się dziś od rana rozpisałyście!!!!:szok::szok:;-)

doris u was to chociaż z mówieniem jest lepiej bo mój to nie dość, że leje w pieluchy to jeszcze nie mówi, leniuch mały. Jak go zmusić to powie ale tak ogólnie najlepiej powiedzieć aa i pokazać paluchem ale za pomocą innych części ciała:-D:-D Ale ten mój synuś to jest leniuch od samego przedurodzenia więc się zbytnio nie przejmuję:-D

atfk dobrze jest się czasem pokłócić aby się potem dać przeprosić:-D:-D:-D A i pozazdrościć tak ambitnego synusia:tak: Mój chyba by się zbytnio nie przejął. Przedwczoraj przyniósł drugą uwagę ze szkoły, że popychał kolegę na przerwie:wściekła/y: Czasem już nie wiem jak mu tłumaczyć, że popychanie, podszczypywanie itp to nie jest zabawne:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

asiulka to u was się szykuje porządna impreza w związku z tym ślubowaniem!!:szok: U nas nie było tak hucznie. Była tylko oficjalna część na auli bardzo sympatyczna zresztą ale żadnych placków.

Paula no to życzę ci aby brat upolował dla ciebie jakąś fajną zmywareczkę:-)
A i muszę jakieś zdjęcia ze ślubowania wrzucić na zamknięty. Zapomniałam:zawstydzona/y:

Ok znikam i postaram się zajrzeć wieczorkiem. Pa

Czesc dziewczyny!!
Dziekuje wam wszystkim za slowa otuchy,przydaly sie,ale stres nadal jest,jeszcze nie widze zadnej poprawy,mam tylko nadzieje ze ten antybiotyk zdziala cuda:-).
U nas pogoda paskudna leje dosc zywo,niby nie jest zimno ale nieprzyjemnie,wrocilam z pracy i siadlam sobie do kompa poki nikogo nie ma,ale lenia mam diabelnego nie wiem co na obiadek wymyslic,a tu maz na miejscu robi i nie da sie juz tak ze jedno danie tylko dla nas:no:.
malaulka... NAJLEPSZEGO!!! spoznione ale szczere;-)
Musze wam powiedziec ze mam psa dwurasowego (hahahah) bylam u weterynarza i okazalo sie ze to mieszaniec yorka z sznaucerkiem,co za niespodzianka:tak:,ale mielismy ubaw:laugh2:.
Widze ze jutro imprezki w szkole sie szykuja,fajnie moja patrycja juz takiego slubowania nie doswiadczyla,a szkoda.
u nas szykujemy juz ozdoby na halloowen,wyobwieszany dom jakimis potworami,a w przyszlym tygodniu w szkole maja imprezki w strojach.
atfk...czasami potrzebne sa takie ciche dni;-)
Ja sie na mojego m wkurzylam,bo 10 mielismy 11 rocznice a on cymbal zapomnial,ale mialam nerwy chodzilam i sie wsciekalam.
Paula...no taka zmywareczka swietna sprawa,tutaj w kazdym domu maja,a akurat u mnie jakos dziwnie meble robili bo nie ma miejsca na zmywarke( dziady) a jaka to wygoda:-)
Zmykam cos upichcic,zagladne wieczorkiem,milego popoludnia laski BUZIAKI

Cześć dziewczynki:-):-)

Dziękuję za wszystkie życzenia!! Wczoraj już nie popisałam wieczorem bo trochę mnie suszyło:-D
A na jutro też już mamy winko kupione:-D ja chyba alkoholiczką zostanę:-D:-D
A dziś pogoda ladna u nas a po za tym Lenka tak strasznie od kilku dni marudzi, wogóle nie chce być sama jak jest na ziemi to chce na rece ajak na rękach to się odpycha i chce na ziemię:baffled::baffled: sama nie wie czego chce...... to nie mam zbyt wiele czasu na komputer.... chyba jej żeby idą!!
A ja znów będę słomianą wdową przez kilka dni bo w przyszły czwartek M leci do PL na 5 dni:tak:

Aftk no dobrze,że już pogodzeni!!
Doris przyjdzie czas i pora to mały zostawi pieluchy
Asik nasze dziewczynki też najwięcej czasu są na dole w salonie, w swoich pokojach rzadko się bawią
Monia będzie dobrze!!

Paula, Asiulka udanych imprez jutro życzę, my tu też nie mieliśmy ślubowania wcale:no:

witam

huhuhu jaki ruch sie zrobił:-):-):tak::tak:
Pogoda bez zmian zimno jak diabli ale napaliłam sobie w piecu i w domciu ciepełko...........Ja dzisiaj lżejsza o 500 zł bo musiałam za światło zapłacić:wściekła/y::wściekła/y::no::no: tyle kasy:no::no::no:no ale jak sie świeci to sie płaci..............jutro ślubowania na całego Błażej miał tydzień temu też biedak przeszywał czy sie nie pomyli jak bedzie mówił wierz ale było ok mieli upominki i poczęstunek :happy::happy::happy:

MALAULKA WSZYSTKIEGO DOBREGO SPÓŻNIONE ALE SZCZERE..........główka nie boli po winku:laugh2::laugh2::-D:-D

DORIS przyjdzie pora i na twoiego szkraba że zacznie wołać siku gabi wczoraj chodziła bez pieluchy i nasadzałam ją na nocnik niby siedzi chetnie ale jak ma sikać to schodzi i sika obok:happy::happy:i dzisiaj dałam sobie spokóji niech leje w pampola mam nadzieje że niebedzie tak długo chodziła z pampolem jak błażej do trzech lat:szok::szok:

PAULA oj przydała by sie zmywareczka dobrarzecz też mi sie marzy bo przy trójce dzieci jest co zmywać ale to tylko marzenie ściętej głowy:sad::sad: bo zbieramy kaske na samochód

mykam bo gary wychodzą ze zlewu i coś musze z nimi zrobić błażej mi podpowiada żebym do automatu wstawiła to sie wypiorą hahaha:-D:-D:-D

:confused2::confused2::confused2:kurcze mąż przed chwilą zadzwonił że dzisiaj wraca bo jutro ma szkolenie w kielcach :tak::tak:......a w lodówce jak to dzieci mówią tylko światełko a nie chce misie nic pitrasić najwyżęj pójdzie głodny spać:-D:-D:-D:-D.........nareszcie pomyłam garczki bo już tak litośćiwie patrzyły i szeptały umyj nas hahahaha:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Paula ,tak mają te czapeczki papierowe,kochana to się fachowo zwie "Biret",pani nas oświeciła,i wiem już:-);-).
Asik-u nas jak organizujemy jakieś imprezki klasowe,np.dzień chłopaka,dzień kobiet,mikołajki ,im.Pani,czy coś w tym stylu.To zawsze pieczemy ciasta,i dla dzieciaczków są soki a dla mamuś i pani ,kawka albo herbatka.Idziemy po liście od początku,i pokolei każda mamuśka piecze placek.Teraz piecze nas trzy.

Do góry