reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

A ja mam doła chyba zwariuję.Dzisiejszy dzień mnie wykończył.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do 3 w nocy siedziałam i kropelkowałam rybki.
wstałam o 7 ,potem szkoła.Zaraz przyszła bratowa z chrześniakiemi poszli dopiero jak ja po małego do szkoły szłam.
Odebrałam małego,po drodze zakupy,w domu obiad,w między czasie sprzątanie.
Na 17 byłam z kowalem umówiona na stajni jak wychodziłam z domu to teść dostał krwotoku z nosa.Oczywiście wróciłam i udzieliłam pomocy,podałam calcium itp.
Na stajnię się spóźniłam,ale jakoś poszło.Za konia jestem lżejsza o 120 zł .:wściekła/y::wściekła/y:
Na szczęście Darek odebrał mnie ze stajni ,więc 1 spacerek 2 km mniej.:biggrin2:
W domu znów obiad Darkowi,potem z małym posiedziałam,bo tatuś coś innego w sypialni oglądał i teraz właśnie młody się kąpie.
Zaraz kolacja i do spania go wyekspediuję.;-):biggrin2:
Aha.Z teściową gorzej :wściekła/y::wściekła/y:
nie dośc ,że woreczek i trzustka to teraz "coś" na nerce wykryli...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Właśnie pożarłam się z Klaudią...ona płacze....ja ..piszę z wściekłością...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam dość...za dużo tego jak na 1 dzień

reklama
AFTK-Witaj kochana jeszcze raz,tym razem juz nam nie uciekaj:tak::-):-D

MONIA-mój Kuba teraz poszedł do 2 klasy,.Zobacz jaka różnica jest :szok:w sumie to tylko 11 miesięcy między Twoja Patrycją a moim Kubusiem wiekowo,a klasowo to juz 2 lata:szok::szok:

AS-zrób sobie gorącą kąpiel:tak::-)na rozlużnienie:tak:

ASIK-oj Ciebie tez serdeczne witam :-)tez tęskniłyśmy:tak::-)

witam;-);-);-)!!!
dziekuję za miłe ponowne powitanie!!
ja zazwyczaj z ranka zagladam ,po południu to wiecie jak jest..ehhh
mój synek wczoraj zrobił zadyme,ze nie chce do szkoły,bo nowa pani...ehhh pojechałam z nim a wrócił już sam!przekonał sie ,że jest oki,że pani fajna i dzisiaj już pojechał sam z usmiechem na usteczkach:-):-):-)-odetchnęłam z ulgą...

U nas ok.chłopaki zdrowi całe szczęście.
Maciuś w szkole właśnie zaraz po niego idę.Emilek usypia.Gadek poszedł z pieskiem.
Mnie już drugi dzień boli głowa,szok normalnie.Właśnie wzięłam przeciwbólową tabletkę bo nie dam rady bez.
A mam jeszcze tyyyyyle prasowania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: już mi się odechciewa prasować,choć nawet nie zaczęłam.
Ale muszę to dziś zrobić bo zaraz będzie następne pranie i w końcu będę prasować ze dwa dni jak się uzbiera.

zapraszam na kawkę:)

I może coś słodkiego do niej:)

U nas dopiero jutro Kuba idzie do szkoły,zresztą On już weteran 3 rok juz mu leci:-D
A dzieci u Kubusia jest 18
No to Karolina pobija bo ona już piąty rok do szkoły właśnie:szok: miała 3i pół jak poszła do przedszkola, a w klasie jest ich 24, trochę było smutnoprzez 2 pierwsze dni ale teraz już widzę że jest lepiej wszystko przez to ze to nowa szkoła:no:
Paula teściowa ma 67 lat i to jest 6 operacja by już była :szok::szok::szok:.

Kuba już w szkole i został bez problemu.
Chętnie i z piosenką na buzi :szok::szok::tak::tak: biegł :szok::szok::szok::szok: do szkoły:-D:-D:-D:-D
A ja się martwiłam :-D:-D:-D
.
Biedna kobieta, tyle chorób:no:

A widzisz mama niepotrzebnie sie martwiłaś;-)
Witam dziewczyny!!mamy szanownych PIERWSZAKÓW;-)!!
jestem Agnieszka,kiedyś zaglądałam na Wasz wątek,straciłam jednak rachubę kiedy,wiec jeśli nie macie nic przeciwko to dołączę do Waszego grona..też jestem mamą pierwszaka-FILIPA!
Witaj:tak::tak:
Patrycja tez pierwszaczek w polsce,a tutaj do 4 klasy chodzi i komunie ma w tym roku,juz nawet wiemy kiedy 15 maja:-),a to wszystko dlatego ze ona jest ze stycznia i tutaj inaczej wyglada nabor do klas.
My też mamy komunię ale jeszcze nie wiem kiedy dokładnie:tak:
Kochane melduję się, że żyję!

Komputer po kilku zapowiedziach awarii w końcu prawie wyzionął ducha ale po ostrej, kilkudniowej reanimacji wrócił do życia i mam nadzieję, że jeszcze trochę pożyje bo niestać nas na nowy:wściekła/y: Postaram się nadrobić was wieczorkiem:tak: Stęskniłam się za wami:cool2:
Witaj kochana:tak::tak:

No to i ja się witam:tak: dziś miało być słonecznie ja pranie wstawiłam a tu zaczyna się chmurzyć:wściekła/y:

M w pracy, Lenka zasnęła , Karolina w szkole a ja na komputerze:-D
Oj mieliśmy nerwówkę w zeszłą sobotę bo Karolina się wywróciła na rowerze i rozcięła sobie czoło i poobijała główkę ma jeszcze trochę sine i podrapane, teraz już się ładnie goi ale w pierwszy dzień szkoły była opuchnięta bidulka, na szczęście przecięcie nieduże i nie było wstrząśnienia mózgu więc jak się zagoi to pójdzie w zapomnienie i nie będzie blizny.......
Ale jak ją zobaczyłam jaka była zakrwawiona wtedy to o mało nie zemdlałam:-:)-(

Wszkole chyba już dobrze te pierwsze 2 dni to były takie sobie bo to nowa szkoła i
nie cieszyła się zbytnio, ale teraz jest lepiej ma kilka dzieci w klasie z tego osiedla gdzie mieszkamy to ich znała już wcześniej...

Mam nadzieję że będzie dobrze....

No to tyle narazie , jeszcze zajrzę a narazie idę coś zrobić w domku...:tak:

Witam się już po pracy:-)

Usiłowałam zajrzeć do was wczoraj ale po 30 minutach oczekiwania na wejście na stronę bb spasowałam:shocked2: Kurcze chyba nie ominie nas zakup nowego komputera bo z tym to już nie można współpracować:no: A tu jak się wali to wszystko naraz!:-( Najpierw komputer, potem pralka teraz drukarka:wściekła/y:

Nowy rok szkolny u nas zaczął się od znaczącej zmiany- przenieśliśmy Kubę do innej szkoły, bliżej naszego nowego miejsca zamieszkania a też i ze względu na jego problemy z chłopakami z tamtej klasy i muszę wam powiedzieć, że przynajmniej po tych dwóch dniach Kuba jest baardzo zadowolony:tak: Wiem, że to jeszcze nie oznacza, że łatwiej mu będzie nawiązywać kontakty ale wydaje mi się, że mu ulżyło, że nie będzie znów narażony na przykrości ze strony tych pseudo kolegów:-( A śmieliśmy się bo stwierdził, że nawet religia mu się podoba bo pani taka fajna:-) Zobaczymy co będzie dalej, w każdym razie wspomniałam wychowawczyni o jego problemach a ona jest po jakiejś tam pedagogice i lubi się sprawdzać w takich wyzwania więc mam nadzieję, że przy stałej z nią współpracy jakoś uda nam się Kube ośmielić;-)
W klasie ok 23 uczniów w tym 14 chłopców. Dziś pierwszy angielski po rocznej przerwie- zobaczymy jak mu pójdzie;-)
A i zapisaliśmy go na lekcje tenisa, bardzo chciał.

małaulka to przeżyliście chwile strachu przez ten wypadek:shocked2:

atfk witamy, witamy

doris kurcze z tymi zagranicznymi szkołami faktycznie jest ciekawie, dzieci w tym samym wieku a wychodzą takie różnice z tymi klasami:tak:

As oj kobieto nie masz lekko ale trzymaj się dzielnie kochana:tak:

monia najważniejsze, że dziewczyny chcą chodzić do szkoły i są zadowolone bo jak tak czasem słyszę od znajomych ile oni się muszą namęczyć żeby dziecko zachęcić do szkoły to szok:shocked2: Ja sama omało na zawał nie zeszłam jak mi Kuba w wakacje opowiadał czego on to by nie zrobił żeby zniszczyć tą starą szkołę:shocked2: Na szczęście tej jeszcze nie chce burzyć;-)

asiulka kobieto a skąd u ciebie takie bóle głowy???:eek: Trzymam kciuki za udane prasowanie:-p A mi może żelazko też się popsuje;-) A co jak wszystko to wszystko;-) Tfu tfu obym w złą godzinę tego nie powiedziała;-)

A dojrzałam, że gdzieś tam pisałyście o wątku zamkniętym. Co z nim? Bo ja jestem jak najbardziej za:tak:

Dobra narazie uciekam. Paaaa!!!

witam czwartkowo.
Asik 123 - nieraz zmiana klasy lub szkoły cuda działa.
Trzymam kciuki za synka.

Teściowa ma torbiel na nerce.Dziś dalsze badania.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Przytoczę Wam moje kochane dzisiejszy dialog z Kubusiem.
ja- idziemy do szkoły
K-nie idę
ja-czemu ??
K-mieszkam w Polsce tak?
ja-tak
K-A w Polsce jest takie prawo ,że można założyc strajk,więc ja strajkuję i nie idę
Ooooooooooo:no:
ja -idziesz i już
K-jest wolnośc słowa i wolnosc wyboru .To demokracja się nazywa wiesz mamuś .
:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D
Oczy mi wyszły i szczęka mi opadła.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hejka z placu boju.
Asik ja kochana migrenowe mam te bóle:wściekła/y::wściekła/y: IBUM Forte pomaga.
Maciek odrabia lekcje.
Ja sobie przypomniałam dziś jak prasowałam że wczoraj miałam się odnotować w UP.pojechałam z duszą na ramieniu czy mnie odnotuje czy zawiesi na 3 miesiące,ale udało się .
Od razu podjechałam sobie do MOPS-u,i wzięłam wniosek na rodzinne,ciekawe czy nam przyznają.A kolejka żeby złożyć to jak stąd do Hiuston:-D,ludzie bo 3 h.czekają

Witam laseczki......z kawką zasiadam na chwileczkę.....

U mnie wczoraj awaria była Wiki ząb rozbolał........do tego śmieszne bo jakieś 3 h wcześniej ja byłam na kontroli u stomatologa i zabrałam ze sobą młodą, zeby zobaczyła czy trzeba lakowac , czy jeszcze nie...

Wieczorejm płacz ze hej.......dałam nurofen i jakoś minęło............w szkole spokój......choć uprzedziłam panią ze moze być problem i jakby coś zeby do mnie dzoniła....po szkole dentysta i zatrucie.......i mimo leków kolejna godzina płaczu:szok::crazy::unsure: no ale juz oki i byle tak dalej.....

Zaliczyłam wreszcie aptekę.......i moja szczepionka plus leki dla mojego męza na wyjazd ( tzn jakies przeciwbólowe, goraczkowe zaplne itp) to :szok: koszt 340 zł :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: załamka

Dobra laseczki postaram się być wieczorkiem....to wkleję Wam pokój dziewczyn jak nasz wyszedł na poddaszu co prawda bez mebli jeszcze ale podłogi i ściany są:):-D

a tu na poprawę humoru....
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=EGSmH_qbfck"]YouTube - jestem Hardcorem xD[/ame]

reklama
Paula...niezla historia z tym zebem,nie malo zostawilas w tej aptece:szok:
asik...to co to za pech was przesladuje,wszystko sie psuje,ale przewaznie tak sie dzieje ze wszystko naraz:-),u mnie komputer taki molowaty ze az mi sie nie chce przy nim siedziec,musze zmienic system,ale to dzialka dla M wiec bede czekac cierpliwie jak wroci:-(
asiulka...nie zazdroszcze ci tej migreny,ja mam doczynienia z tym schorzeniem jak kinge dopadnie:no:
Uciekam 3majcie sie cieplo,dobranoc:-)

Do góry