reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Znaczy się ,. że asiulko założyłaś zamkniętą grupę społecznosciową do której mają dostęp osoby tylko i wyłącznie na zaproszenie?

Justynko,próbowałam założyć wczoraj grupę,ale są jakieś problemy z forum i nie da się jej teraz utworzyć ,kontaktowałam się z adminką ,i próbowałyśmy obie.Nawet ona próbowała ją założyć i oddać mi opiekę na dim,ale się nie udało.Ale coś nie tak jest.
Kazała dziś spróbować od nowa,ale też nie mogę.Jeśli się nie uda dziś to prosiła o kontakt.Właśnie do niej napisałam i zobaczymy co będzie dalej.Na pewno się dziś do mnie odezwie.
Także jak wszystko pójdzie ok.to może już dziś będziemy miały mały zamknięty nasz światek.
Tak będzie tylko na zaproszenie.

reklama
Witajcie dziewczynki.
Wybaczcie ,że ja znów tylko o sobie.
Nie mam czasu na nic.
Teściowa nadal w stanie ciężkim.
Nie chcą jej operować,bo boją się ,że się nie wybudzi. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziś takie bóle w nocy miała,że szok. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Klaudia była u niej ok.12 to mówiła,że jeszcze była w bólach i aż płakała. :wściekła/y::wściekła/y:
Szkoda mi jej ,że nie wiem.
Nacierpi się kobiecina,że ho ho. :sorry:
Dziś zaczęliśmy terapię behawioralną w Domu.
Terapeutka przyszła na 14 a poszła dopiero po 17 :szok::szok::-D:-D
Uwaga:
Zapłaciłam tyle za zajęcia co zwykle płacę czyli 80 zł za 3 godziny. :szok::-D:-D:-D
Cieszę się bardzo ,że udało nam się do domu ją ściągnąć.:-D:-D

Witam się wtorkowo.

My wczoraj wylądowaliśmy na wsi,u rodzinki po południu,u męża siostry ciotecznej.
No i mój m.i jej m.umyślili sobie odpalić grilla,no i posiedzieliśmy do późna,dopiero po 22 byliśmy w domu.
Chłopaki tak się wyszaleli,że szok.Emil był brudny jak nieboskie stworzenie.
Wzięliśmy ze sobą psa,tak głupiał jak nie wiem.Dzieci latały a on za nimi.wpadł w trawę to go widać nie było.
Wyobraźcie sobie że mój Emil wczoraj cały dzień nie spał wcale.Jak wracaliśmy wieczorem to już nam w aucie padł.I spał taki brudny,przetarłam go troszkę chusteczkami nawilżającymi.Rano jak patrzyłam na niego jak śpi to jak powstaniec wyglądał.
Spał dziś do 10.15 .
Ja z Maciusiem poszliśmy na 8 do kościółka bo była msza dla dzieci,i pierwszaki mieli poświęcenie plecaków i przyborów szkolnych,a rozpoczęcie było o 9.15.Mój Maciek oczywiście wyskoczył z pocałowaniem w rękę swoją Panią,ona aż oczy postawiła ze zdziwienia bo mówiła że nie wiedziała ,że ma takiego gentelmana w klasie.:-D:-D
Maciek z kolegami pod szkołą nie mogli się rozstać.I od jutra się zaczyna.Ma do szkoły na 8 rano.
Już plecak wyszykował sobie ,kapcie w worku,nawet już śniadaniówkę naszykował żebym rano nie zapomniała:biggrin2::biggrin2:
Także zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało_Okaże się w praniu.

Witam się wtorkowo.

My wczoraj wylądowaliśmy na wsi,u rodzinki po południu,u męża siostry ciotecznej.
No i mój m.i jej m.umyślili sobie odpalić grilla,no i posiedzieliśmy do późna,dopiero po 22 byliśmy w domu.
Chłopaki tak się wyszaleli,że szok.Emil był brudny jak nieboskie stworzenie.
Wzięliśmy ze sobą psa,tak głupiał jak nie wiem.Dzieci latały a on za nimi.wpadł w trawę to go widać nie było.
Wyobraźcie sobie że mój Emil wczoraj cały dzień nie spał wcale.Jak wracaliśmy wieczorem to już nam w aucie padł.I spał taki brudny,przetarłam go troszkę chusteczkami nawilżającymi.Rano jak patrzyłam na niego jak śpi to jak powstaniec wyglądał.
Spał dziś do 10.15 .
Ja z Maciusiem poszliśmy na 8 do kościółka bo była msza dla dzieci,i pierwszaki mieli poświęcenie plecaków i przyborów szkolnych,a rozpoczęcie było o 9.15.Mój Maciek oczywiście wyskoczył z pocałowaniem w rękę swoją Panią,ona aż oczy postawiła ze zdziwienia bo mówiła że nie wiedziała ,że ma takiego gentelmana w klasie.:-D:-D
Maciek z kolegami pod szkołą nie mogli się rozstać.I od jutra się zaczyna.Ma do szkoły na 8 rano.
Już plecak wyszykował sobie ,kapcie w worku,nawet już śniadaniówkę naszykował żebym rano nie zapomniała:biggrin2::biggrin2:
Także zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało_Okaże się w praniu.
No to Maciek się pokazał od najlepszej strony.:-D:-D:-D
Brawa dla Maciusia.

Kubuś bardzo fajnie zareagował na szkołę,pomimo,że od kilku dni krzyczał,że on do szkoły nie idzie. :szok::szok::szok:
Dziś jednak tak fajnie dziewczyny go zagadały w szkole i podeszły profesjonalnie do tematu,że byłam w szoku.Kubuś powiedział pani,że jutro przyjdzie z plecakiem do szkoły i będzie z nią pracował.
Zobaczymy na ile zapału mu starczy :-D:-D:-D
Jestem naprawdę mile zaskoczona podejściem nauczycielek do Kubusia.
Po spotkaniu ogólnym miałam 1.5 godzinną rozmowę z nimi i wypytywały dosłownie o wszystko.
Jak reaguje na to...na tamto...
Na jakim jest poziomie emocjonalnym,manualnym,edukacyjnym.
Co lubi a czego unikać...Jakie sytuacje go stresują,czego mogą się spodziewać,jak reaguje na inne dzieci,jakie nagrody,czy stosować kary w formie wyciszenia na korytarzu czy inna forma...
Jakie stosujemy pomoce i co można z nim robić w ramach terapii.
Wiem,że jako nagroda będzie układał puzzle i ma wziąć z domu ulubioną książeczkę,którą będzie mógł pooglądać jak skończy wcześniej jakieś zadanie.Jako nagroda za cały dzień będzie naklejka,którą Kubuś sam wybierze.:tak:;-) (o tym już mały wie i oczywiście tych naklejek już nie może się doczekać :-D:-D )

Z teściową nie jest za wesoło.
Nie chcą jej operować,bo jest sporo przeciwskazań:
Wiek,niestabilna kardiologicznie i otyłość to główne przeciw.
Od wczoraj mocniej przyatakowała ją trzustka.
Cierpi ta kobiecina okrutnie
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mamy znajomą w pogotowiu i już z nią rozmawiałam.
Wiadomo,że lekarz z lekarzem inaczej rozmawia :tak:;-):wściekła/y:
Ewa podała się za córkę i wyciągnęła pewne rzeczy od nich.
Najbardziej obawiają się,że teściowa nie wybudzi się z narkozy :sorry::sorry::no::wściekła/y::wściekła/y:
Już sama nie wiem co o tym myśleć...
Pozdrawiam wrześniowo

Stawiam kawkę..później poczytam co u Was ......

Dziewczyny piszcie jak tam na rozpoczęciu roku było......no i jak tam pierwszy dzień w szkole???????

U nas w sumie dobrze.....pani wydaje mi się miła ( zobaczymy na ile pozory mylą :-phi hi)
Wiki zadowolona bo okazało się ze jest w jej klasie jedna dziewczynka z jej grupy z przedszkola......to zaraz jej raźniej było ;-)
Dzis zabrała do szkoły tylko przybory i kostium na WF............książki od poniedziałku ;-)Oczywiście etui z okularami zostało na tylnym siedzeniu auta :sorry:gapa

Ile dzieciaczków jest u Was w klasach? u nas 28 na liście:eek:

As bardzo mi przykro z powodu teściowej......:crazy: Mam nadzieję , ze wszystko będzie dobrze.....oby lekarze znaleźli dobre rozwiązanie i żeby tak nie cierpiała
a ile ma lat?

Super ze Kubuś taki chętny do szkoły i ze kadra taka przygotowana:tak:

Asiulka brawo dla Maciusia :tak:
Moja tez dzis na 8 rano......zresztą w planie cały tydzien na 8:-D
Tez sie szykowała moja pannica........rano jeszcze sprawdzała czy wszystkie przybory w teczce są hi hi

Ostatnia edycja:
Cześć :-)
Paula -kawka niczego sobie:-D:-D:-D:-D
U nas dopiero jutro Kuba idzie do szkoły,zresztą On już weteran 3 rok juz mu leci:-D
Ale nie zabardzo mu sie chce iść,bo wie że już teraz zacznie się prawdziwa nauka:tak:Wcześniej mieli tak pomieszane nauka z zabawą:-)

A dzieci u Kubusia jest 18:tak:tutaj sa mniejsze klasy i wogóle szkoły są mniejsze-u Kuby jest tylko 185 uczni-ale za jest ich chyba z 4 w okolicy:tak:

Stawiam kawkę..później poczytam co u Was ......

Dziewczyny piszcie jak tam na rozpoczęciu roku było......no i jak tam pierwszy dzień w szkole???????

U nas w sumie dobrze.....pani wydaje mi się miła ( zobaczymy na ile pozory mylą :-phi hi)
Wiki zadowolona bo okazało się ze jest w jej klasie jedna dziewczynka z jej grupy z przedszkola......to zaraz jej raźniej było ;-)
Dzis zabrała do szkoły tylko przybory i kostium na WF............książki od poniedziałku ;-)Oczywiście etui z okularami zostało na tylnym siedzeniu auta :sorry:gapa

Ile dzieciaczków jest u Was w klasach? u nas 28 na liście:eek:

As bardzo mi przykro z powodu teściowej......:crazy: Mam nadzieję , ze wszystko będzie dobrze.....oby lekarze znaleźli dobre rozwiązanie i żeby tak nie cierpiała
a ile ma lat?

Super ze Kubuś taki chętny do szkoły i ze kadra taka przygotowana:tak:

Asiulka brawo dla Maciusia :tak:
Moja tez dzis na 8 rano......zresztą w planie cały tydzien na 8:-D
Tez sie szykowała moja pannica........rano jeszcze sprawdzała czy wszystkie przybory w teczce są hi hi

Witam środowo.
Paula teściowa ma 67 lat i to jest 6 operacja by już była :szok::szok::szok:.
Ostatnią miała równe 3 lata temu jak wyjechała do senatorium.:wściekła/y::wściekła/y:
Przy badaniach okazało się,że ma przepuklinę pępkową i zamiast do senatorium trafiła na chirurgię.

Kuba już w szkole i został bez problemu.
Chętnie i z piosenką na buzi :szok::szok::tak::tak: biegł :szok::szok::szok::szok: do szkoły:-D:-D:-D:-D
A ja się martwiłam :-D:-D:-D
Teraz ich problem jak z nim do 13.30 wytrzymają.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Cześć :-)
Paula -kawka niczego sobie:-D:-D:-D:-D
U nas dopiero jutro Kuba idzie do szkoły,zresztą On już weteran 3 rok juz mu leci:-D
Ale nie zabardzo mu sie chce iść,bo wie że już teraz zacznie się prawdziwa nauka:tak:Wcześniej mieli tak pomieszane nauka z zabawą:-)

A dzieci u Kubusia jest 18:tak:tutaj sa mniejsze klasy i wogóle szkoły są mniejsze-u Kuby jest tylko 185 uczni-ale za jest ich chyba z 4 w okolicy:tak:
To Twój mały rzeczywiście weteranem jest.:-D:-D:-D
U Kubusia w klasie jest 20 osób ,w tym 3 dzieci integracyjnych tak jak chciałam :-D:-D.Klasa równoległa o profilu sportowym ma dzieci 31 :szok::szok::szok::szok:.

Witam dziewczyny!!mamy szanownych PIERWSZAKÓW;-)!!
jestem Agnieszka,kiedyś zaglądałam na Wasz wątek,straciłam jednak rachubę kiedy,wiec jeśli nie macie nic przeciwko to dołączę do Waszego grona..też jestem mamą pierwszaka-FILIPA!

Witam po wakacyjnie!!
Jak ja sie ciesze ze sie szkola zaczela:-):-)
Moje dziewczyny wczoraj pierwszy dzien w szkole,inaczej troszke wyglada takie rozpoczecie dzieci nie maja zadnej akademii ale od razu zajecia,Karolina wczoraj wrocila ze szkoly z kupą zadań,tak samo bylo dzis,ale sa szczesliwe i bardzo chetnie chca chodzic:-):-):-):-):-)
Patrycja tez pierwszaczek w polsce,a tutaj do 4 klasy chodzi i komunie ma w tym roku,juz nawet wiemy kiedy 15 maja:-),a to wszystko dlatego ze ona jest ze stycznia i tutaj inaczej wyglada nabor do klas.
As...to swietnie ze Kubus zaakceptowal szkole,a tak sie biedna martwilas,napewno panie sobie z nim poradza jesli maja powolanie do swojego zawodu to wiedza co i jak:-). Przykra sytuacja z tesciowa,zycze zdrowka.
Paula...no to Wiki ma powody do zadowolenia jak chodzi z nia kolezanka do klasy napewno jej razniej,jesli chodzi o okulary to u mnie kinga tez sobie zapomina,a nie wspomnialam ze wczoraj bidulka meczyla sie caly dzien bo miala w szkole atak migreny,nikt do mnie nie zadzwonil bo pomyslaly ze jej przejdzie a ona caly czas wymiotowala i pokladala sie na lawce,po powrocie do domu przelezala caly dzien:-(,rano wstala zdrowa i wypoczeta.
doris...u mnie tez juz weteranki:-),u nas w klasach nie ma wiecej jak 20 dzieci,a w szkole jest ich cos kolo 200,szkola jedna w okolicy ale za to jest naprawde bardzo spokojnie nie ma takiego haosu jak w wiekszysz szkolach
atfk...witaj ponownie u nas:-),pewnie ze zagladaj moze zacznie sie cos dziac;-)
Buziaczki kobietki:-):-)

reklama
Kochane melduję się, że żyję!

Komputer po kilku zapowiedziach awarii w końcu prawie wyzionął ducha ale po ostrej, kilkudniowej reanimacji wrócił do życia i mam nadzieję, że jeszcze trochę pożyje bo niestać nas na nowy:wściekła/y: Postaram się nadrobić was wieczorkiem:tak: Stęskniłam się za wami:cool2:

Do góry